Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Καταρράκτης Μπέλλες

Ο καταρράκτης του Μπέλλες στο Κιλκίς

Κρυμμένος μέσα σ’ ένα μοναδικό πράσινο τοπίο

Καταρράκτης του Μπέλλες στο Κιλκίς. Κρυμμένα μυστικά που η φύση απλόχερα φυλάει στα σπλάχνα της. Μαγευτικές τοποθεσίες ιδανικές για περιήγηση στους μυημένους, αλλά άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Εκεί ψηλά, ψηλά στα βόρεια σύνορά, σε μια περιοχή πλούσια από φυσικά τοπία και ιστορία – το Κιλκίς– υπάρχει μια τοποθεσία μυσταγωγική που καθηλώνει τον επισκέπτη με τα άφθονα νερά της και την πλούσια βλάστηση.

Κρυμμένος μέσα σ’ αυτό το μοναδικό πράσινο τοπίο ξεπροβάλλει ο καταρράκτης του Μπέλλες, του επιβλητικού αυτού μακρόσυρτου ορεινού όγκου που αποτελεί το φυσικό όριο με την Βουλγαρία και πιο δυτικά με την Π.Γ.Δ.Μ.

Η προσέγγιση στην περιοχή του καταρράκτη γίνεται από τις παρυφές του βουνού, από το γραφικό χωριό του Σιδηροδρομικού Σταθμού των Μουριών. Ο Σταθμός Μουριών βρίσκεται στα βόρεια του νομού Κιλκίς και είναι χτισμένος σε υψόμετρο 200 μέτρων στις δυτικές υπώρειες του Μπέλλες, κοντά στη λίμνη Δοϊράνη.

Από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών ακολουθούμε έναν ασφαλτόδρομο που φεύγει δεξιά από το ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με κατεύθυνση Βόρεια, και οδηγεί μετά από 4,2 χλμ. στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.

Στη συνέχεια, ακολουθούμε χωματόδρομο μέτριας (και σε κάποια σημεία κακής βατότητας). Η σήμανση είναι προβληματική.

Το μονοπάτι του Μπέλλες, που οδηγεί στον εξαιρετικής ομορφιάς καταρράκτη του, έχει μήκος 720 μέτρα, και ξεκινάει από έναν ειδυλλιακό χώρο αναψυχής σε υψόμετρο 650 μέτρων, που δημιουργήθηκε με ξύλινες κατασκευές (κιόσκι, τραπεζοκαθίσματα, παγκάκια), εναρμονισμένες με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Στα πρώτα 450 μέτρα το μονοπάτι είναι πλακόστρωτο, ενώ υπάρχουν παγκάκια και γεφυράκια ξύλινα. Στη συνέχεια και μέχρι τη βάση του καταρράκτη το μονοπάτι είναι χωμάτινο και στενεύει. Είναι, όμως, ευδιάκριτο, βατό, και με ήπιες κλίσεις.

Μετά από μια 20λεπτη πεζοπορία ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια, δρύες, σφενδάμους, φράξους και οξυές, συντροφιά με το βουητό των ορμητικών νερών που κατηφορίζουν προς τον κάμπο των Μουριών, καταλήγουμε στη βάση του καταρράκτη σε υψόμετρο 740 μέτρων.

Πηγή: hikingexperience.gr

Διαμονή στο Κιλκίς: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register