Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Δύο Χωριά Τήνος

Δύο Χωριά στην Τήνο

Το μπαλκόνι της Τήνου

Τα Δύο Χωριά στην Τήνο είναι ένα χωριό χτισμένο σε μια καταπράσινη και εύφορη, από τα τρεχούμενα νερά, πλαγιά. Αξίζει να περπατήσετε στα στενά δρομάκια του και να θαυμάσετε την απλή κυκλαδική αρχιτεκτονική του. Από τη μεγάλη πλατεία του με τα πλατάνια και τις μπουκαμβίλιες βλέπει κανείς στο μακρινό ορίζοντα μια σειρά από Κυκλαδονήσια διάσπαρτα στη θάλασσα του κεντρικού Αιγαίου.

Τα Δύο Χωριά στην Τήνο βρίσκονται σε υψόμετρο 450 μ. πάνω από τη θάλασσα και παρουσιάζoyn πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον επισκέπτη όπως πηγές με γάργαρο νερό, μια κατάφυτη ρεματιά, στενά πλακόστρωτα μονοπάτια και γραφικές καμάρες τις μεσαιωνικής εποχής.

Η διαδρομή από την πόλη της Τήνου μέχρι τα Δυο Χωριά πραγματικά σου κόβει την ανάσα! Τα Δύο Χωριά είναι ένα περίφημο παράδειγμα του οχυρωματικού στιλ που επικρατούσε σε πολλά ορεινά χωριά του νησιού. Έχει τρεις νεροπηγές, μία στην είσοδο του χωριού και δύο στην κεντρική πλατεία του. Περίφημες καλλιτεχνικά είναι και οι διακοσμήσεις των στεγάστρων αυτών των πηγών.

Η λαγκαδιά στα Δυο Χωριά είναι καταπράσινη, γεμάτη ψηλά δέντρα και άφθονα νερά. Η θέση τους προσφέρει μοναδική θέα της Τήνου και των γύρω νησιών και όταν ο καιρός το επιτρέπει διακρίνονται, εκτός από τα κοντινά νησιά (Σύρος, Δήλος, Μύκονος) και τα πιο μακρινά (Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Κύθνος, Σέριφος).

Στα δυο άκρα του χωριού υπάρχουν οι δυο καθέδρες του, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αξίζει κανείς να περπατήσει στο παραδοσιακό μονοπάτι που συνδέει το χωριό µε τα γειτονικά χωριά Αρνάδο και Τριαντάρο.

Η αρχιτεκτονική του χωριού είναι πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα και η θέα από αυτό αγκαλιάζει όλη την καταπράσινη κοιλάδα μπροστά του και φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Αρχιτεκτονικά εκπληκτική είναι η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στις ενορίες των Δύο Χωριών, Τριαντάρου και Αρνάδου υπάγονται 126 ναοί, παρεκκλήσια και ξωκλήσια!

Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register