Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Δάσος Λεκατσά

Μια μαγευτική περιοχή της Ηπείρου το δάσος του Λεκατσά

Το δάσος του Λεκατσά στην Ήπειρο, είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αρκεί μόνο μια επίσκεψη στην περιοχή και σίγουρα το μέρος θα σε μαγέψει. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Μυρσίνη σε μία απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Πρέβεζας.

Το  αρκετά μεγάλο υψόμετρο σε συνδυασμό  με τη θέα του απέραντου γαλάζιου του Ιονίου, σίγουρα θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ένα από τα καλύτερα μπαλκόνια της Ηπείρου.

Είναι δάσος σπάνιας χλωρίδας και είναι φυσικό καταφύγιο θηραμάτων. Κατάφυτο από πλατάνια και βελανιδιές, το διασχίζει ο ποταμός Αρέθων που στο πέρασμά του δίνει ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο. Αξίζει τον κόπο, οι φυσιολάτρες και όχι μόνο, να επισκεφτούν το δάσος και σίγουρα θα αποζημιωθούν από αυτό που θα δουν.

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών στο Δάσος του Λεκατσά, υπάρχει δασικός δρόμος που ζώνει το δάσος κυκλικά και διάφορα έργα αναψυχής. Στην περιοχή υπάρχει και η μονή Λεκατσά. Είναι κτισμένη σε τέτοιο σημείο, που είιναι ηλιόλουστη όλη μέρα και έχει οπτική εικόνα με το Ιόνιο πέλαγος. Πιθανώς ιδρύθηκε τον 16° αιώνα. Το καθολικό της μονής είναι μονόχωρος, ξυλόστεγος ναός μεγάλων διαστάσεων. Χτίστηκε το 1744 και επισκευάστηκε το 1870. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ βορειοδυτικά του οικισμού Μυρσίνης Πρέβεζας, ο δε δρόμος που σε φέρνει μέχρι εκεί, μέσω του συγκεκριμμένου χωριού, είναι ασφαλτοστρωμένος και καλοδιατηρημένος. Πανηγυρίζει του Αγίου Πνεύματος.

error: Content is protected !!
You don't have permission to register