Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Αρτοπαρασκευάσματα

Κρητικά αρτοπαρασκευάσματαΗ Κρήτη φημίζεται για τα νόστιμα αρτοσκευάσματα που παράγει, από παραδοσιακές συνταγές. Οι ίνες που περιέχει το κρητικό παραδοσιακό ψωμί έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του παχέος εντέρου. Τα πρώτα δείγματα ενός απλού κρίθινου ψωμιού προέρχονται από την αρχαιότητα και τα συναντάμε στα Μινωικά ευρήματα.

Το Κρητικό παξιμάδι έχει μεγάλη παράδοση και είναι πιστοποιημένο προϊόν γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) και αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, λόγω των αγνών φυσικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του και λόγω της υψηλής διαιτητικής του αξίας. Χαρακτηριστική λιχουδιά ο «ντάκος» με κρητικό κρίθινο παξιμάδι (κριθαροκουλούρα) πάνω στο οποίο μπαίνει ντομάτα, λάδι και νωπή μυζήθρα. Οι αρχαίοι το ονόμαζαν «διπυρίτη άρτο», δηλαδή ψωμί, ψημένο δυο φορές.

Το επτάζυμο έχει υπέροχο άρωμα και γεύση, παρασκευάζεται με ρεβιθάλευρο και είναι αυτόζυμο, δηλαδή φουσκώνει μόνο του χωρίς μαγιά ή άλλο τυπικό προζύμι. Το ρεβίθι είναι μία από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης.

Που θα βρείτε παραδοσιακά κρητικά αρτοπαρασκευάσματα

error: Content is protected !!
You don't have permission to register