Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Άπελλα Κάρπαθος

Άπελλα στην Κάρπαθο: Ένας μαγικός όρμος με βαθιά κρυστάλλινα νερά

Η παραλία Άπελλα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές της Καρπάθου και μία από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Μεσογείου. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού σε ένα υπέροχο μοναδικής ομορφιάς πευκόφυτο περιβάλλον. Ο κοντινότερος οικισμός είναι ο Μυρτώνας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων. Η παραλία είναι αρκετά δημοφιλής και έχει ψηφιστεί δύο φορές ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης.

Για να προσεγγίσει κανείς την Άπελλα μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα τουριστικά καΐκια που πραγματοποιούν δρομολόγια από το λιμάνι των Πηγαδιών ή να έρθει οδικώς μέσα από φιδογυριστό και σχετικά στενό δρόμο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να περπατήσετε για λίγο ανάμεσα σε βραχάκια μέχρι να ξετυλιχτεί το σαγηνευτικό τοπίο μπροστά στα μάτια σας. Τα πεύκα φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και τα επιβλητικά βράχια προσθέτουν μία άγρια ομορφιά στο παρθένο τοπίο της περιοχής.

Κατεβαίνοντας το δρόμο προς την παραλία, θα δείτε το ξωκλήσι του Αγίου Λουκά (13ου αιώνα) που χτίστηκε μέσα στο βράχο και ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του.

Στο βάθος του σπηλαίου τρέχει ακόμη αγιασμένο νερό, που πιθανώς να ήταν το βασικό αίτιο για να χτιστεί η εκκλησία.

Η παραλία βρίσκεται μέσα σε ένα μαγικό όρμο με την ακτή να είναι καλυμμένη με βότσαλα και άσπρη άμμο, με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά. Τα πεύκα της σε μερικά σημεία αγγίζουν μέχρι και την αμμουδιά, προσφέροντας μια φυσική σκιά που σιγά-σιγά μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο εντυπωσιακός βυθός αποτελεί ιδανική επιλογή για καταδύσεις, εξερεύνηση με μάσκα και ψαροντούφεκο.

error: Content is protected !!
You don't have permission to register