Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Άγιος Νικόλαος Μεσσηνία

Άγιος Νικόλαος Μεσσηνίας: Το γραφικό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες

Ο Άγιος Νικόλαος Μεσσηνίας είναι ένα μικρό και πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι της Έξω Μάνης γεμάτο με τράτες και καΐκια στο λιμανάκι του καθώς και με εντυπωσιακές νεοκλασικές κατοικίες και πέτρινα αρχοντικά που διατηρούν την παραδοσιακή Μανιάτικη τεχνοτροπία.

Παλαιότερα, ονομαζόταν Σελίνιτσα, δηλαδή μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, που φημολογείται από τους θρύλους ότι στις ακτές του χωριού, αγκυροβόλησε το πλοίο του ο Πάρης κι έκλεψε την ωραία Ελένη. Στη μικρή γραφική παραλία Μάλσοβα (Πανταζή) του Αγίου Νικολάου, με την ψιλή άμμο, δίπλα στις εκβολές του ποταμού Παμίσου τοποθετείται η Αρχαία Πέφνος και απέναντί της βρίσκεται το ομώνυμο νησάκι όπου, κατά το μύθο, γεννήθηκαν οι Διόσκουροι.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο Άγιος Νικόλαος Μεσσηνίας είναι ένας ραγδαία εξελισσόμενος τόπος και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Με μεγάλη επιτυχία, κατάφερε να αναπτύξει τον τομέα του τουρισμού και να δημιουργήσει άριστες υποδομές για τη φιλοξενία των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο, με γνώμονα να προσφέρει όμορφες και άνετες διακοπές. Αναμφίβολα ο Άγιος Νικόλαος στη Μεσσηνία προσελκύει τους επισκέπτες με τη γραφικότητα του τοπίου, τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του χωριού, την άγρια ομορφιά της Μεσσηνιακής Μάνης, τα μοναδικά φυσικά αξιοθέατα, τους αγέρωχους μανιάτικους πύργους, τις γραφικές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τις υπέροχες παραλίες.

Στην είσοδο του γραφικού χωριού δεσπόζει το Πυροβολείο του Γερακάρη, το οποίο χτίστηκε από τον αρχηγό των χιτών στη Μάνη, Σταύρο Γερακάρη. Άλλα αξιοθέατα του χωριού είναι το κτίριο του Σκαλκέα το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής του χώρου. Αξιόλογες είναι και οι εκκλησίες του Αγίου Μύρωνα και του Αγίου Νικολάου – Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού, απ’ όπου πήρε το όνομά του το χωριό, ενώ είναι ξακουστές και οι μοναδικές οι ψαροταβέρνες του.

error: Content is protected !!
You don't have permission to register