Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ψαρά

Ψαρά

Ψαρά

Το νησί του ηρωισμού

Τα Ψαρά φαντάζουν από μακριά σαν πελώριος απομονωμένος βράχος. Οι βραχώδεις ακτές προεκτείνονται στη θάλασσα δημιουργώντας ένα φυσικό περιτείχισμα γύρω από το νησί που το κάνει να μοιάζει απόρθητο.

Η επαναστατική σημαία του 1821 – λευκή και κόκκινη με έναν σταυρό και μια άγκυρα με ένα φίδι τυλιγμένο ολόγυρά της – προϋπαντεί τον επισκέπτη στο λιμάνι, θυμίζοντάς του ότι η ιστορία του τόπου είναι συνυφασμένη με την ιστορία της αδάμαστης ψυχής. Τόπος καταγωγής ένδοξων ναυάρχων και ναυτικών και μέρος που άνθισε η ναυτική παράδοση της Ελλάδας, τα Ψαρά κατείχαν ρόλο πρωταγωνιστικό στην αντίσταση των Ελλήνων έναντι των Τούρκων κατά την επανάσταση του 1821. Κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου οι κάτοικοι του νησιού, τιμούν την επέτειο του ολοκαυτώματος των Ψαρών. Το νησί είναι γνωστό και ως πέτρινο καράβι διότι οι κάτοικοί του ήταν και είναι ακόμα και σήμερα επιδέξιοι ναυτικοί.

Γύρω από τα Ψαρά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχουν μικρότερα νησάκια και άλλες βραχονησίδες, συνολικής έκτασης στα 67 τ.χιλιόμετρα. Τα κυριότερα είναι: Αϊ Νικολάκι, Αντίψαρα, Δασκαλιό, Καλόγεροι, Κάτω Νησί, Μεσιακό, Νησόπουλα, Πρασονήσι, και Χελώνα. Εκεί που σύμφωνα με το μύθο κατέφυγαν οι Ψαριανοί όταν τα Ψαρά «γέμισαν φίδια». Είναι ακατοίκητα και μόνο δύο ξωκλήσια υπάρχουν πάνω στα Αντίψαρα, όμως οι ακρογιαλιές τους είναι μοναδικές.

Τα Ψαρά ξεχωρίζουν για την άγρια ομορφιά των τοπίων τους, τις ανέγγιχτες παραλίες με τις καταγάλανες θάλασσες και τη φιλοξενία των κατοίκων με τις παραδοσιακές γεύσεις, προσφέροντας έναν παράδεισο στους λάτρεις των ήρεμων διακοπών και της αυθεντικής φιλοξενίας.

Στα Ψαρά θα φτάσετε με πλοίο από τον Πειραιά μέσω Χίου. Επίσης, μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς μέχρι τη Χίο και από εκεί με το καράβι που ξεκινά από το λιμάνι της Βολισσού και να μεταβείτε στο νησί. Επίσης συνδέονται με τη Χίο όλο το χρόνο, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνδέονται και με τη Μυτιλήνη.

Διαμονή στα Ψαρά: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register