Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Φούρνοι Κορσεών

Χωριά στους Φούρνους

Χωριά στους Φούρνους

Τα χωριά στους Φούρνους συνθέτουν τη φυσιογνωμία του νησιού. Τα μικρά άσπρα σπίτια με τις αυλές τους, τα γραφικά εκκλησάκια, και τα δεκάδες καΐκια που αράζουν στο λιμάνι, παρά το άγονο έδαφος του νησιού, τα σπίτια με τις καταπράσινες αυλές δίνουν μια ξεχωριστή εικόνα

Άγιος Ιωάννης ο Θερμαστής

O Άγιος Ιωάννης ο Θερμαστής βρίσκεται νότια του νησιού σε υψόμετρο 18 μέτρα και με πολύ λιγοστούς κατοίκους. Ο οικισμός διαθέτει παραλία και ένα μικρό λιμανάκι για να δένουν βάρκες και μικρά σκάφη. Στις 28 Αυγούστου γίνεται το τελευταίο πανηγύρι του καλοκαιριού στη μνήμη του Αϊ Γιάννη του Θερμαστή ή Αποκεφαλιστή, στον περίβολο της ομώνυμης Μονής στον οικισμό του Αϊ-Γιάννη, ενώ την επόμενη μέρα γίνεται πανηγυρική δοξολογία στο εκεί ξωκλήσι.

Καμάρι

Το Καμάρι βρίσκεται ανατολικά του νησιού με ελάχιστα σπίτια, αλλά τρομερή θέα. Ο οικισμός διαθέτει παραλία με ένα ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα. Ο βυθός του θα σας αποκαλύψει τα ερείπια της παλιάς βυθισμένης πολιτείας.

Καμπί

Το Καμπί βρίσκεται δυτικά του νησιού σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη Χώρα. Είναι ένας μικρός ήσυχος οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά, γνωστός για τους τρεις μύλους που θα συναντήσετε στην είσοδό του, που λειτουργεί και ως μπαρ-ουζερί μετά τις 6 το απόγευμα. Ο οικισμός διαθέτει πολλά σύγχρονα καταλύματα με θέα στη θάλασσα, μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού όπου στον κολπίσκο του βρίσκουν καταφύγιο πολλά σκάφη και την εκκλησία σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Μπαλί

Το Μπαλί βρίσκεται δυτικά στο κέντρο του νησιού σε υψόμετρο 22 μέτρα με πολύ λίγα σπίτια και μια μικρή παραλία.

Χρυσομηλιά

H Χρυσομηλιά είναι το δεύτερο μεγάλο από τα χωριά στους Φούρνους, ένας παράδεισος ηρεμίας που βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού. Είναι από τα πιο γραφικά ψαροχώρια του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά με ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα. Παρόλο που δεν έχει πολλά σπίτια το χωριό διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μοναδικής ομορφιάς είναι η παραλία του χωριού στην οποία υπάρχουν και δύο ταβερνάκια και με το πιο γραφικό αλιευτικό καταφύγιο του Αιγαίου. Αξιοθέατο του χωριού είναι ο λόφος της Αγίας Τριάδας, μια περιοχή διάσπαρτη με μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη που μαρτυρούν την ύπαρξη λατρευτικού ιερού, αφιερωμένου στον Ποσειδώνα.

Χώρα ή Κάμπος

Η Χώρα των Φούρνων βρίσκεται δυτικά στο κέντρο του νησιού. Αυτό που αντικρίζεις όταν κατεβαίνεις από το πλοίο, είναι το λευκό από τα χαμηλά λευκά σπιτάκια και το μπλε των παραθύρων που αναμειγνύεται με το πράσινο των δένδρων. Ο οικισμός των Φούρνων απλώνεται γύρω από το γραφικό λιμανάκι του νησιού. Τα παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τις μικρές λουλουδιασμένες αυλές γοητεύουν με την απλότητά τους. Είναι ένας πανέμορφος οικισμός με γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και ένα πετρόχτιστο σοκάκι που ενώνει το λιμάνι με την κεντρική πλατεία που σας μεταφέρει σε περασμένες εποχές. Η πλατεία με τα τεράστια πλατάνια και τα παραδοσιακά καφενεία μοιάζει με εικόνα από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Σε αυτά συγκεντρώνονται οι ντόπιοι και ανταλλάσσουν τα νέα τους και άμα έχεις όρεξη για κουβεντούλα οι φιλόξενοι κάτοικοι χαίρονται να μιλάνε για τον τόπο τους. Η Χώρα των Φούρνων αποτελεί το κέντρο του νησιού και έχει τη μεγαλύτερη κίνηση και περισσότερα τουριστικά μαγαζιά, καταλύματα και καταστήματα εστίασης. Τα βράδια, με φόντο τα πολύχρωμα βαρκάκια, η παραλία της γεμίζει από κόσμο. Αξιοθέατο της Χώρας είναι η εντυπωσιακή ρωμαϊκή μαρμάρινη σαρκοφάγο στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Η πιο κοντινή παραλία της Χώρας και η πιο δημοφιλής είναι η Ψιλή Άμμος.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register