Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Χωριά στους Παξούς

Γάιος

Ο Γάιος (αναφερόμενος και Γάης) είναι ο μεγαλύτερος οικισμός των Παξών. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού είναι το κεντρικό λιμάνι των Παξών και η έδρα του Δήμου Παξών. Το λιμάνι του Γαΐου προστατεύεται από δυο νησιά, το νησί της Παναγιάς, στο οποίο βρίσκεται εκκλησία και μοναστήρι, απέναντι από το νέο λιμάνι των Παξών και το νησί του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από τον Γάιο, δημιουργώντας έναν πλωτό διάδρομο ανάμεσά τους, ένα μηνίσκο, για αυτό το λόγο το βορειότερο τμήμα του λιμανιού ονομάζεται Μανέσκος. Στο λιμάνι του Γαΐου (μέρος του οικισμού) υπάρχει μαρίνα στην οποία βρίσκουν καταφύγιο μικρά αλιευτικά αλλά και τουριστικά σκάφη, τα οποία κατά την τουριστική περίοδο πηγαίνουν τακτικά στους Αντιπάξους, αλλά και σε διαδρομές γύρω του νησιού. Στο βορειότερο τμήμα του λιμανιού, στον Μανέσκο, προσεγγίζουν μεγαλύτερα πλοία, δεδομένου ότι είναι βαθύτερο. Στο νέο λιμάνι του Γαΐου, ένα περίπου χιλιόμετρο από το κέντρο του Γαΐου, στην άκρη του Μανέσκου, απέναντι από το νησί της Παναγιάς και από το βορειότερο τμήμα του νησιού του Αγίου Νικολάου, πιάνουν τα μεγαλύτερα πλοία που προέρχονται από Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα. Από το 1996, στον Γάιο υπάρχει το Μουσείο Παξών, σε νεοκλασικό κτίριο του 1905, το οποίο είχε κληροδοτήσει ο Ανδρέας Συγγρός. Στο μουσείο υπάρχει αριθμός εκθεμάτων από την ιστορία του νησιού, ανάμεσα στα οποία, ψήφισμα της Ιονίου Βουλής του 1864 για την ένωση των Επτανήσων με το Ελληνικό Κράτος, το ιστορικό βιβλίο «Παξός και Αντίπαξος» του Αυστριακού Λουδοβίκου-Σαλβατόρ αρχιδούκα της Αυστρίας του 1884 – 1885 και αναπαράσταση παραδοσιακού δωματίου των Παξών, με αντικείμενα των αρχών του 20ου αιώνα.

Λάκκα

Η Λάκκα είναι ένα μικρό χωριό με φυσικό, απάνεμο λιμάνι για σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Έχει έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα με στοιχεία ενετικής αρχιτεκτονικής. Στη Λάκκα έχει πολλά εστιατόρια και bars.

Λόγγος

Ο Λόγγος είναι το πιο μικρό παραθαλάσσιο χωριό του νησιού με γραφική μαρίνα και μια μικρή παραλία. Το χωριό είναι φημισμένο για τα θαλασσινά στα διάφορα μαγαζιά που έχει. Από το Λόγγο ξεκινούν καθημερινά καραβάκια για ολοήμερη εκδρομή στους Αντίπαξους.

Μαγαζιά

Μικρός οικισμός του νησιού που παλαιότερα ήταν η πρωτεύουσά του. Βρίσκονται στο κέντρο του νησιού, στο δρόμο που ενώνει το Γάιο με το Λογγό. Αποτελούν έναν αραιοκτισμένο οικισμό με παραδοσιακά σπίτια και καφενεία και με μαγευτική θέα του ηλιοβασιλέματος από την τοποθεσία Ερημίτης. Ο οικισμός είναι περιτριγυρισμένος από ελαιώνες με υπεραιωνόβιες ελιές. Η θάλασσα είναι σε κοντινή απόσταση με την ησυχία και ηρεμία να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του χωριού.

Μποϊκάτικα

Τα Μποϊκάτικα είναι μικρό χωριό κοντά στα Μαγαζιά. Βρίσκεται στη μέση περίπου του νησιού, κοντά στη δυτική ακτή του, σε υψόμετρο 145 μέτρων. Σε μικρή απόσταση από το χωριό υπάρχει η εκκλησία Άγιοι Απόστολοι και το ακρωτήριο Πούντα.

Διαμονή στους Παξούς: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register