Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Χάλκη Δωδεκάνησα

Χωριά στη Χάλκη

Χωριά στη Χάλκη

Εμπορείο ή Νημποριό

Το εντυπωσιακό Εμπορείο ή Ημπορειό στη Χάλκη είναι το μόνο κατοικημένο χωριό του νησιού. Είναι ένα ήσυχο χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από το λιμάνι με παραδοσιακά αρχοντικά στυλ νησιού εξαιρετικής ομορφιάς. Τα περισσότερα από αυτά έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί και ξαναθυμίζουν την προηγούμενη δόξα τους. Κατασκευασμένα από πέτρα με χρωματιστά παντζούρια και λευκά πλαίσια ή βαμμένα εξ ολοκλήρου σε έντονα χρώματα, σημαίνουν την παλιά ευημερία του νησιού.

Οι περισσότερες εμπορικές υπηρεσίες και επιλογές για διαμονή και εστίαση βρίσκονται σε απόσταση 200μ από το λιμάνι. Οι δρόμοι του χωριού είναι στρωμένοι με πέτρες και το χωριό δικαιολογημένα κατέχει ηγετική θέση στον κατάλογο με τα πιο γραφικά χωριά των ελληνικών νησιών. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την αλιεία, τη γεωργία και τον τουρισμό. Τα καλοκαιρινά βράδια είναι γεμάτα ζωή, αλλά όχι θορυβώδες. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται μόλις τα πλοία έρθουν και φύγουν, έτσι ώστε ο οικισμός να απολαμβάνει πάντα ένα χαλαρωτικό, χωρίς οχήματα περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα δε χρειάζονται και γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει καθόλου ρύπανση. Το νερό είναι κρυστάλλινο ακόμα και μέσα στο λιμάνι και τα σπίτια είναι χτισμένα στην παραλία.

Αξίζει να επισκεφθείτε στο Ημπορειό τη μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Νικολάου με την όμορφη ασπρόμαυρη μωσαϊκή αυλή και το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, το κτίριο του Δημαρχείου που είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και μπροστά του, τον εντυπωσιακό Πύργο του Ρολογιού. Κοντά του βρίσκεται και το μοναδικό σχολείο του χωριού σήμερα, που αποτελεί ένα ειδικό και εντυπωσιακό κτίριο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό σπίτι-μουσείο της Χάλκης. Από τα παραδοσιακά κεντήματα και τα κροκέτα μέχρι τα πιατικά, από τα παλιά μαγειρικά σκεύη έως τη λεπτή αλλά όμορφη διακόσμηση των δωματίων, το παραδοσιακό σπίτι της Χάλκης ανοίγει ένα παράθυρο σε όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τις ζωές των ανθρώπων σε αυτό το ένδοξο και πολύ αγαπημένο νησί.

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register