Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Χωριά στη Σκιάθο

Αγία Παρασκευή ή Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς είναι ένας παραθεριστικός οικισμός απλωμένος σε μια περιοχή γεμάτη με πλατάνια και στη μεγάλη παραλία του την Αγία Παρασκευή, που έχει μήκος περίπου 8,5 χιλιόμετρα, βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη με πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Στον οικισμό υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Αχλαδιές

Οι Αχλαδιές είναι παραθαλάσσιο χωριό της Σκιάθου που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού σε απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Σκιάθο. Το χωριό αναφέρεται επίσημα ως ξεχωριστός οικισμός για πρώτη φορά το 1981. Στον οικισμό υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα εστίασης. Η ομώνυμη παραλία του οικισμού είναι πολύ καλά οργανωμένη με νερά πεντακάθαρα, καταπράσινο τοπίο και δυνατότητα για όλα τα θαλάσσια σπορ.

Καλύβια

Τα Καλύβια είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού μετά την πόλη της Σκιάθου. Τα Καλύβια αναγνωρίστηκαν ως οικισμός το 1961 αλλά καταργήθηκαν το 1971, για να ξαναδημιουργηθούν το 2001. Κοντά στα Καλύβια βρίσκεται η παραλία Λεχούνι. Στα Καλύβια σήμερα λειτουργούν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κουκουναριές

Οι Κουκουναριές είναι μία από τις λίγες κατοικήσιμες περιοχές του νησιού πέρα από την πόλη της Σκιάθου. Πρόκειται για ένα ήσυχο και όμορφο χωριό δίπλα στο πευκοδάσος από το οποίο πήρε και το όνομα του μιας και η λέξη κουκουναριές είναι ένα εναλλακτικό όνομα για τα πεύκα. Το δάσος των Κουκουναριών φτάνει μέχρι και την παραλία και μαζί με τη λιμνοθάλασσα Στροφυλιά, που βρίσκεται μέσα σ’ αυτό, αποτελεί προστατευόμενο υδροβιότοπο με σπάνια είδη φυτών και πτηνών. Η διάσημη παραλία του είναι πολύ κοντά στο χωριό και συχνά αναφέρεται ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Σκιάθου. Είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, μπαρ αλλά και πολλά θαλάσσια σπορ. Αν θέλετε να αποφύγετε την πολλή φασαρία και την έντονη ζωή και προτιμάτε ένα πιο εναλλακτικό τρόπο να περάσετε τις διακοπές σας, τότε οι Κουκουναριές αποτελούν τον ιδανικό σας προορισμό. Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εκεί μπορούν να σας προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια που συνδέουν τον οικισμό με την πόλη της Σκιάθου.

Τρούλος

Ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός του Τρούλου με την πανέμορφη παραλία βρίσκεται νότια της Χώρας σε απόσταση 8 χιλιομέτρων. Ακριβώς απέναντι από τον ομώνυμο όρμο βρίσκονται τα Τρουλονήσια. Ο οικισμός και η παραλία έχει πάρει την όνομά της από το νησάκι που βρίσκεται εκεί και μοιάζει με τρούλλο. Βρίσκεται στο δρόμο προς τις Κουκουναριές, αμέσως μετά τη διασταύρωση που οδηγεί στη Μονή Εικονίστριας. Μπορείτε να φτάσετε στον Τρούλλο οδικώς και να απολαύσετε τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά του και τη σκιά των πεύκων που φτάνουν δίπλα στη θάλασσα. Στον Τρούλλο υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες και καταστήματα εστίασης.

Χώρα

Η χώρα της Σκιάθου είναι χτισμένη ανάμεσα σε λόφους, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, με ασβεστωμένα σπίτια, σκεπές με κεραμίδια και στενά σοκάκια. Καταστράφηκε από τις γερμανικές βόμβες κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά ξαναχτίστηκε και άκμασε ξανά. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στη χώρα της Σκιάθου. Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Στο λιμάνι της πόλης, σε μια μικρή χερσόνησο υπάρχει το ενετικό φρούριο (Μπούρτζι) όπου σήμερα λειτουργεί το Ναυτικό Μουσείο. Μέσα στο φρούριο χτίστηκε το Δημοτικό σχολείο του νησιού στο οποίο στεγάζεται πλέον το πολιτιστικό κέντρο της Σκιάθου. Στην πόλη της Σκιάθου υπάρχουν δύο ιστορικές εκκλησίες, ο Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγιά Λιμνιά ή Απάνω Παναγιά) κτίσθηκε το 1837. Εκεί φυλάσσεται η κάρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αλλά και η ιστορική θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας (1700) την οποία μετέφεραν στη Σκιάθο πρόσφυγες από τη Λίμνη Ευβοίας. Το όνομά της το έλαβε από τη Λίμνη Ευβοίας καθώς χτίσθηκε από τους πρόσφυγες οι οποίοι έφυγαν κατά κύματα από τη Λίμνη (1770, 1821, 1823) και κατέφυγαν στη Σκιάθο και ο Μητροπολιτικός Ναός Τριών Ιεραρχών, στον οποίο φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας, πολιούχου της Σκιάθου. Ακόμη στην πόλη της Σκιάθου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σώζονται τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής, που πιθανώς χτίστηκε μεταξύ 4ου και 6ου αιώνα μ.Χ. Τα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αγίας Σοφίας και ο παρακείμενος στρόγγυλος πύργος στην περιοχή Τρούλλος αποτελούν διατηρητέα μνημεία του νησιού. Οι εκκλησίες που βρίσκονται μέσα στο Κάστρο της Σκιάθου είναι εννιά (Χριστός, Άγιος Νικόλαος, Αγία Μαρίνα, Παναγία η Πρέκλα, Άγιος Βασίλειος, Παναγία η Μεγαλομάτα, Αγία Κυριακή, Άγιοι Απόστολοι και Άγιος Δημήτριος).

Διαμονή στη Σκιάθο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register