Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Χωριά στη Νίσυρο

Εμπορειό

Το Εμπορειό στη Νίσυρο είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στο οποίο βρίσκεται το κάστρο της Παντονίκης και η εκκλησία των Ταξιαρχών. Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε την εξαιρετική θέα της καλδέρας του ηφαιστείου. Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται μια σπηλιά η οποία λόγω της θερμότητας της, από την ηφαιστειακή δραστηριότητα του νησιού, θεωρείται φυσική σάουνα. Στο παρελθόν ήταν μεγάλο και πολυκατοικημένο χωριό, που σήμερα όμως κοντεύει να ερημώσει, αφού ελάχιστοι κάτοικοι διαμένουν πλέον σ’ αυτό το χειμώνα.

Μανδράκι

Το Μανδράκι είναι η πρωτεύουσα, το λιμάνι και ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού. Στο Μανδράκι διαμένουν οι περισσότεροι κάτοικοι της Νισύρου. Είναι ένα όμορφος και γραφικός οικισμός με δίπατα σπίτια που έχουν την πρόσοψή τους ανατολικά για να προστατεύονται από τους δυτικούς ανέμους που πνέουν στο νησί. Χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, με άσπρους τοίχους και παραθυρόφυλλα βαμμένα σε έντονους χρωματισμούς. Τα στενά δρομάκια είναι λιθόστρωτα και καταλήγουν στις βοτσαλωτές πλατείες, ενώ ο παραλιακός δρόμος οδηγεί στο μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής. Το Δημαρχείο στεγάζεται σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο, είναι χτισμένο το 1931 από τεχνίτες της Σύμης και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η πλατεία Ηλικιωμένη, με τους χαρακτηριστικούς φίκους.

Νικεία

Τα Νικεία είναι χτισμένα στο χείλος της καλδέρας και έχουν μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Από τη μια πλευρά τους έχουν θέα στο Αιγαίο και από την άλλη στους κρατήρες. Η βοτσαλωτή πλατεία του χωριού είναι ελλειπτική και εντυπωσιάζει. Στο χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναδικό ηφαιστειολογικό μουσείο της Ελλάδας, την εκκλησία των Εισοδείων της Θεοτόκου και να θαυμάσετε τα σπίτια με τις χαρακτηριστικές μονοκλινείς σκεπές, τη μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεόλου και τη Μονή της Παναγίας της Κυράς.

Πάλοι

Οι Πάλοι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με αμμώδεις παραλίες, ψαροταβέρνες και πρόσβαση στις άλλες παραλίες του χωριού, Λυές και Παχειά άμμος. Στο χωριό μπορείτε να δείτε την Παναγία τη Θερμιανή και τα ιπποκράτεια λουτρά. Στους Πάλους λειτουργεί μαρίνα για ιδιωτικά σκάφη.

Διαμονή στη Νίσυρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register