Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Χωριά στη Θύμαινα

Θύμαινα

Ο κυριότερος οικισμός της Θύμαινας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και έχει 130 μόνιμους κατοίκους. Στο γραφικό οικισμό του νησιού τα χρώματα που επικρατούν είναι το λευκό και το αιγαιοπελαγίτικο μπλε. Χαρακτηριστική είναι η ρυμοτομία και η αρχιτεκτονική του οικισμού, ο οποίος είναι χτισμένος αμφιθεατρικά με τα σπίτια να ξεκινάνε από την παραλία και να φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα υψόμετρο. Στο εσωτερικό του οικισμού τα ασβεστωμένα σκαλοπάτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, μικροί κήποι και οι γεμάτες από λουλούδια αυλές προσδίδουν μια μοναδική γραφικότητα.

Στο κέντρο του οικισμού υπάρχει η πλατεία του νησιού με τον επιβλητικό πλάτανο και μια φυσική πηγή νερού. Λίγο πιο κάτω από την πλατεία υπάρχουν συγκεντρωμένα το δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο, το Κ.Ε.Π  το αγροτικό ιατρείο και η κύρια εκκλησία του οικισμού, ο Άγιος Γεώργιος.

Κεραμιδού

Ο οικισμός της Κεραμιδούς βρίσκεται σε ένα γραφικό όρμο λίγο νοτιότερα από τον οικισμό της Θύμαινας. Προστατευμένη από σχεδόν όλους τους ανέμους, ο κόλπος της προφυλάσσει αρκετά αγκυροβολημένα ψαροκάικα, τα οποία μαζί με τις δυο παραλίες,  τα γέρικα αρμυρίκια και τα λιγοστά σπίτια συνθέτουν ένα τοπίο μαγικό. Η Κεραμιδού πήρε το όνομά της από ένα πλοίο γεμάτο κεραμίδια που ναυάγησε στο μικρό όρμο τα τέλη του 18ου αιώνα. Η Κεραμιδού παρά τα λίγα σπίτια και τους 7 κατοίκους της (απογραφή 2011) είναι αρκετά δημοφιλής. Ο επισκέπτης εκτός από κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της Κεραμιδούς έχει τη δυνατότητα να φάει ολόφρεσκα ψάρια και αστακούς, ντόπιο κατσικάκι και πολλούς μεζέδες στην τοπική ταβέρνα, λίγα μέτρα από το κύμα.

Διαμονή στη Θύμαινα: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register