Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Χωριά στην Πάρο

Αγκαιριά

Η Αγκαιριά βρίσκεται πολύ κοντά στην Αλυκή και ουσιαστικά είναι η προέκτασή της προς βορειοανατολικά. Μικρός οικισμός, με λίγα διάσπαρτα σπίτια, ένα μικρό πευκοδάσος στη βόρεια πλευρά του και αφορμή για πεζοπορία. Δύο μονοπάτια αφήνουν την Αγκαιριά με κατεύθυνση δύο μοναστήρια, των Αγίων Θεοδώρων και του Άη Γιάννη του Σπηλιώτη. Με τα πόδια, άλλωστε, μπορεί να πάει κανείς από εδώ και προς την Αλυκή, μέσα από τα στενά του χωριού της Αλυκής και μία χωμάτινη διαδρομή.

Αλυκή

Πήρε το όνομά της από τις αλυκές που βρίσκονται πολύ κοντά στο χωριό και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Πρόκειται για ένα, ακόμη, γραφικό ψαροχώρι που εξελίχθηκε σε τουριστικό θέρετρο, κυρίως εξαιτίας της φυσικά οχυρωμένης από τους ανέμους θέσης της και της Πίσω Αλυκής, της όμορφης, μεγάλης, παραλίας με τα μικρά λευκά βότσαλα και τα αλμυρίκια. Μπροστά από το μόλο, που δένουν τα ψαροκάικα και κάποια σκάφη αναψυχής, οι ταβέρνες προσφέρουν καλό φαγητό (το ψάρι έχει την τιμητική του), ενώ για την οικογένεια υπάρχουν καφέ μπαρ, γήπεδα, παιδική χαρά και δυνατότητα για κοντινές εκδρομές, σε παραλίες όπως οι τέσσερις μικροί κόλποι του Φάραγκα με τα ήρεμα νερά, που προτιμούν όσοι αποζητούν κάτι πιο ήσυχο και λιγότερο πολύκοσμο. Γνωριμία με την ιστορία της Πάρου και, γενικά, του Αιγαίου και της παράδοσής του, προσφέρει το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφία «Μ. Σκιαδά», ενώ όποια περίοδο κι αν επιλέξετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, είναι πιθανό να πέσετε πάνω σε ένα από τα τρία πανηγύρια της Αλυκής, του Άη Γιάννη του Κλείδωνα τον Ιούνιο, του Σωτήρος (6 Αυγούστου) και του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αμπελάς

Ο Αμπελάς είναι ένα μικρό ψαροχώρι, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Νάουσας, που ενδείκνυται για ήσυχες διακοπές. Ήταν γνωστό από τα παλιά χρόνια για τους ψαράδες και σήμερα διαθέτει λίγα καταλύματα και ταβέρνες για να απολαύσετε καλό ψάρι, μπροστά από την αρκετά μεγάλη αμμουδιά. Μια αμμουδιά, με ρηχά νερά, που θα χαρούν τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά. Στον Αμπελά, θα έχετε όλα τα απαραίτητα μέσα στα πόδια σας και αρκετές επιλογές για ξενοδοχείο, ξενώνα ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Δρυός

Ο Δρυός είναι ένας μικρός απλωτός οικισμός, στα νοτιοανατολικά της Πάρου, ανάμεσα σε χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες. Στην πλευρά της ακτής θα δείτε ένα μικρό μόλο και μια στενή παραλία, με ψιλό βότσαλο, που φαρδαίνει όσο πλησιάζουμε στο μόλο. Από πάνω λίγα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, κάποια από τα οποία είναι κυριολεκτικά χτισμένα πάνω στην άμμο. Στο Δρυός βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι της Πάρου. Ο Δρυός είναι ακόμη ένα από τα πράσινα χωριά της Πάρου, με εντυπωσιακές για τα κυκλαδίτικα δεδομένα συστάδες δέντρων και μεγάλα αλμυρίκια και στις δύο παραλίες, εκατέρωθεν του λιμανιού. Στα προτεινόμενα προς επίσκεψη σημεία, ξεχωρίζουν το σπήλαιο των δαιμόνων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι λίμνες του Δρυός και οι αρχαίοι νεώσοικοι, τα μέρη στα οποία, στην Αρχαιότητα, έδεναν τα πλοία για προφύλαξη. Πάνω από το Δρυό υπάρχει ένα μικρός γραφικός οικισμός, το Άσπρο Χωριό. Γύρω από το Δρυό υπάρχουν πολλές μικρές και μεγαλύτερες αμμουδιές, για να επιλέξετε ανάλογα με τα γούστα σας. Μία από αυτές, προς τα νότια, η περίφημη παραλία του Λολαντώνη, ωραία αμμουδιά, με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλα αλμυρίκια. Πάνω από την παραλία θα βρείτε και ταβέρνες για φαγητό με όμορφη θέα.

Κώστος

Κάτω από τα λατομεία του μαρμάρου, στην ανατολική πλαγιά του βουνού, βρίσκεται ένα από τα «μπαλκόνια» της Πάρου, το χωριό Κώστος. Είναι ένα μικρός, γραφικός οικισμός, με λευκά σπιτάκια, εκκλησιές και στενοσόκακα, που καλούν για έναν μικρό περίπατο. Από τα αξιοθέατα είναι ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα, που είναι ο προστάτης του χωριού και είναι χτισμένος δίπλα σε ένα μικρό άλσος. Υπάρχει, ακόμη η Αγία Μαρίνα και η Ανάσταση. Που και που ο επισκέπτης κοντοστέκεται για να θαυμάσει τη θέα προς τον κόλπο του Μώλου και τη γειτονική Νάξο. Στα σπίτια του χωριού θα βρείτε και εκείνο που ανήκε στον μεγάλο δάσκαλο του γένους, τον Όσιο Αθανάσιο τον Πάριο. Σε κεντρικό σημείο του χωριού θα βρείτε και το μνημείο αφιερωμένο σε εκείνον. Λίγο έξω από τον οικισμό θα δούμε τα παλιά πλυσταριά, που πρόσφατα ανακαινίστηκαν. Σε κοντινή απόσταση, με κατεύθυνση δυτικά, πίσω από τα λατομεία, βρίσκεται ο οικισμός «Μαράθι», όπου ένα καινούργιο μονοπάτι οδηγεί στα αρχαία λατομεία. Στον Κώστο γίνονται τρία πανηγύρια, στις 24 Ιουνίου, στη μνήμη του Οσίου Αθανασίου, στις 17 Ιουλίου (της Αγίας Μαρίνας) και στις 27 Ιουλίου, του Αγίου Παντελεήμονος.

Λεύκες

Οι Λεύκες είναι από τα μεγαλύτερα χωριά της Πάρου και εκείνο με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Είναι χτισμένο κάτω από έναν λόφο κατάφυτο από πεύκα. Τα τυπικά αιγαιοπελαγίτικα σπίτια του είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και σχηματίζουν πολλά στενά σοκάκια, στα οποία δεν μπαίνουν αυτοκίνητα και γι’ αυτό είναι ιδανικά για περπάτημα. Η κεντρική οδός του χωριού λέγεται «Ράμνος». Εδώ βρίσκονται, εκτός από αρκετά λίγα τουριστικά μαγαζιά, και αξιοθέατα, όπως νεοκλασικά κτίρια που ξεχωρίζουν, το Σπίτι της Λογοτεχνίας και το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας. Στα παλιά σπίτια πολλά από τα παραδοσιακά πλυσταριά χρησιμοποιούνται ακόμη από τις κυράδες. Στην κεντρική πλατεία, κοντά στο μνημείο των Ηρώων, οι ντόπιοι συναντιούνται για να μιλήσουν και να πιουν τον καφέ τους. Σε όλη τη βόλτα στο Ράμνο, η θέα προς τις ανατολικές ακτές είναι εξαιρετική. Στο τέρμα του δρόμου είναι χτισμένος ο ναός της Αγίας Τριάδας, εντυπωσιακός, χτισμένος, το 1835, από παριανό μάρμαρο. Είναι τρίκλιτη βασιλική, με υπερυψωμένο το μεσαίο κλίτος, και δύο μεγάλα καμπαναριά, εξαιρετικό δείγμα της δουλειάς από έμπειρους παριανούς μαρμαρογλύπτες. Η Αγία Τριάδα είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο και μία από τις εκκλησιές της Πάρου που θα ήταν κρίμα να μην δείτε από κοντά. Άλλα θρησκευτικά μνημεία στις Λεύκες που αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο ναός της Παναγίας της Υπαπαντής ή «Παναγιάς στα κελιά» κατά τους παριανούς, το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής, στις Πάνω Λεύκες, και πολλά άλλα μικρότερα ξωκλήσια. Όλα τα σπίτια του χωριού είναι καθαρά, ασβεστωμένα και πλημμυρισμένα στα χρώματα των λουλουδιών, όταν η εποχή το επιτρέπει. Στα τέλη του Αυγούστου, η γιορτή του Καράβολα είναι αφορμή για ένα από τα μεγαλύτερα γλέντια του Αιγαίου, με άφθονο φαγητό, καράβολες (μεγάλα σαλιγκάρια), κρασί, μουσική και χορό, μέχρι το πρωί. Από τις Λεύκες ξεκινά και η Βυζαντινή οδός, ένα μοναδικό μαρμαρόστρωτο μονοπάτι 1000 ετών και 3,5 χιλιομέτρων, που κινείται παράλληλα με τον αμαξωτό δρόμο και ενώνει τις Λεύκες με το χωριό Πρόδρομος.

Μάρμαρα

Το χωριό Μάρμαρα σχηματίζει στο χάρτη ένα ισοσκελές τρίγωνο με τη Μάρπησσα και τον Πρόδρομο. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και από τα δύο, αλλά βορειότερα. Το χωριό πήρε το όνομά του από κομμάτια μάρμαρου που βρέθηκαν εδώ και χρησιμοποιήθηκαν στο χτίσιμο των σπιτιών. Κάντε μια μικρή στάση, στην περιήγησή σας στο νησί για να γνωρίσετε από κοντά τα παλιά αρχοντικά και τους ναούς. Ξεχωρίζουν ο Ταξιάρχης και η Κοίμηση της Θεοτόκου, με χαρακτηριστικό στοιχείο τα τρία διαφορετικά καμπαναριά. Λίγο έξω από τα Μάρμαρα, βρίσκεται η Πέρα Παναγιά, μια εκκλησία δίκλιτη και τρεις καμάρες που συνδέουν τα δύο κλίτη και στέκονται πάνω σε αρχαίες κολώνες. Το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στη γέννηση της Θεοτόκου και το δεύτερο στον Άγιο Νικόλαο.

Μάρπησσα

Αρκετά μεγάλο χωριό, η Μάρπησσα αποτελεί καλή επιλογή για να βρείτε κατάλυμα που θα σας επιτρέψει να επισκεφτείτε χωρίς κόπο πολλές από τις όμορφες παραλίες της ανατολικής πλευράς, μαζί με το επίνειό της, το Πίσω Λιβάδι. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μικρό ύψωμα και δίνει τη δυνατότητα για έναν, ακόμη, περίπατο σε γραφικά δρομάκια, με αιγαιοπελαγίτικη ατμόσφαιρα και πολλά παλιά σπίτια, που χρονολογούνται από το 17ο και 18ο αιώνα. Από τα αξιοθέατα της Μάρπησσας, ξεχωρίζουν το Μουσείο Γλυπτών Περαντινού, η μεγάλη βυζαντινή εκκλησία της Μεταμόρφωσης και το μνημείο του Νικόλα Στέλλα. Ο Στέλλας ήταν ένας 23χρονος νέος που πλήρωσε με τον θάνατο την αντίστασή του στους Γερμανούς κατακτητές, στις 22 Μαϊου του 1944. Αναζητήστε, μες στα στενά, το μικρό παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού και μπείτε για να θαυμάσετε το ξυλόγλυπτο, επιχρυσωμένο τέμπλο και το καμπαναριό. Από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της Πάρου είναι αυτή με τους τέσσερις ανεμόμυλους σε κεντρική πλατεία της Μάρπησσας. Από εδώ, ένα μονοπάτι οδηγεί στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου. Το μοναστήρι είναι χτισμένο στον λόφο Κέφαλο, απ’ όπου η θέα προς τη θάλασσα και τα γύρω νησιά είναι από τις ομορφότερες της Πάρου. Ο λόφος του Κέφαλου είναι, στην πραγματικότητα, ένα παλιό σβησμένο ηφαίστειο. Στον ίδιο αυτόν λόφο, ήταν, κάποτε, χτισμένο το ενετικό κάστρο του άρχοντα της Πάρου Σομμαρίπα. Καταστράφηκε, όμως, από τις ορδές του πειρατή Μπαρμαπρόσα, μετά το 1537, όταν και το κατέλαβε. Ιδιαίτερη εμπειρία είναι το Πάσχα στη Μάρπησσα, με την αναπαράσταση των Παθών τη Μεγάλη Παρασκευή και το Πασχαλινό γλέντι.

Νάουσα

Η Νάουσα, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό, με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες, στη βόρεια ακτή του νησιού, διατηρεί την ομορφιά της Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Η Νάουσα διαμορφώθηκε περιμετρικά του ομώνυμου λιμανιού κατά τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου. Ήταν οχυρωμένη με τείχος το οποίο κατέληγε σε έναν ενετικό προμαχώνα (το Καστέλλι) μέρη των οποίων σώζονται ακόμα και σήμερα και αποτελούν σημεία μεγάλου ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ας σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Νάουσας είχαν στήσει το στρατηγείο τους οι Ρώσοι όταν κατέλαβαν τις Κυκλάδες του1770 με αρχηγούς τους Ορλώφ. Σήμερα το πανέμορφο και προστατευμένο λιμάνι της είναι πάντα πλημμυρισμένο με ψαροκάικα και ψαράδες οι οποίοι βγάζουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η Νάουσα είναι ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της Ελλάδος, έχοντας διατηρήσει τον αυθεντικό νησιωτικό χαρακτήρα της αλλά και την κοσμοπολίτικη αίγλη της. Σήμερα οι παλιές αποθήκες των ψαράδων έχουν μετατραπεί σε ταβέρνες, καφενεία και ουζερί που σερβίρουν φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες. Τα cafe και τα μπαράκια κάνουν αίσθηση το βράδυ όπου έρχεται κόσμος απ’ όλο το νησί για να διασκεδάσει ως το πρωί. Αν προχωρήσει κάποιος στο εσωτερικό της Νάουσας θα ανακαλύψει ένα δίκτυο από στενά δρομάκια, ασπρισμένα και φωτεινά, σύμφωνα με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ, προβάλλοντας την νησιώτικη κουλτούρα και συνδυάζοντας αρμονικά το αρχοντικό και ένδοξο παρελθόν της με το σύγχρονο παρόν. Οι Ναουσαίοι είναι άνθρωποι ζωντανοί που λατρεύουν την διασκέδαση, τον χορό και το τραγούδι. Κάθε καλοκαίρι, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, διοργανώνουν γιορτές κρασιού και ψαριού. Μεγάλη γιορτή είναι η Κουρσάρικη νύχτα, στις 23 Αυγούστου, στην οποία γίνεται αναπαράσταση της λεηλασίας του χωριού από πειρατές και συνοδεύεται από καύση βεγγαλικών και μεγάλο γλέντι με πολύ κρασί και θαλασσινούς μεζέδες για όλους. Γύρω από τη Νάουσα υπάρχουν έξι μοναστήρια όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει περίτεχνα τέμπλα, τοιχογραφίες και πρωτότυπα αρχιτεκτονικά στυλ. (μοναστήρι της Λογγοβάρδας, Άη-Γιάννης ο Δέτης, Μητροπολιτικός ναός της κοίμησης της Θεοτόκου, μονή Αγίου Αθανασίου, μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου). Η βυζαντινή όσο και η μεταβυζαντινή εποχή είναι αποτυπωμένες στα παλιά σπίτια και τις μικρές μεν αλλά ιστορικές εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής.

Παροικία

Η Παροικία είναι η πρωτεύουσα του νησιού, το κέντρο κάθε δραστηριότητας. Εκεί βρίσκεται το εμπορικό και επιβατηγό λιμάνι του νησιού, το διοικητικό και οικονομικό κέντρο, μια σύγχρονη πολιτεία με έντονο παρελθόν αλλά και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης, στις παρυφές του λόφου της Μονής των Αγίων Αναργύρων και γειτονεύει με τις περιοχές Κριός, Καλάμι, Παράσπορος, Κακάπετρα, Αγία Ειρήνη, Σωτήρες, Γλυσίδια, Πούντα και Κάμπος. Εικάζεται ότι το όνομά της προέρχεται από την εποχή του Βυζαντίου, και ότι το πήρε από τους κολίγους (παροίκους) του ναού της Εκατονταπυλιανής οι οποίοι ήταν πολλοί από τους κατοίκους του νησιού, αν και τα ευρήματα των διάφορων ανασκαφών έχουν δείξει ότι η Παροικία δεν σταμάτησε να κατοικείται από την αρχαιότητα και ότι πιθανότατα η ιστορία της ξεκινά από πολύ παλιά. Η Παροικία εξασφαλίζει άνετη παραμονή και όλες τις υπηρεσίες μιας σύγχρονης πόλης στους επισκέπτες της. Λειτουργούν υποκαταστήματα των περισσότερων τραπεζών, ταχυδρομείο, κέντρο υγείας, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών κ.α. Η επιλογή του τόπου διαμονής είναι εύκολη υπόθεση γιατί προσφέρει μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων (από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως camping στα Λιβάδια, τον Κριό και τον Παράσπορο) δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει. Περπατώντας στα παραδοσιακά πλακόστρωτα στενάκια απολαύστε την κυκλαδίτικη ομορφιά και την φιλοξενία των κατοίκων της. Θα βρείτε καφετέριες, μπαράκια, κρεπερί, παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια που ικανοποιούν κάθε γούστο. Ο περίπατος στον παλαιό οικισμό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας κρύβει μικρές εκπλήξεις. Ανακαλύψτε τα σοκάκια της παλιάς πόλης γύρω από το Κάστρο αλλά και από τον παραλιακό δρόμο, επισκεφθείτε τα μικρά μαγαζάκια κάθε είδους και ταξιδέψτε στους αιώνες και στην ιστορία του νησιού μέσα από τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια, τα νεοκλασικά αρχοντικά, τα αρχαία μνημεία, τα γεφυράκια και τις κρήνες, τις μικρές εκκλησιές. Η Παροικία δεν υστερεί καθόλου και στις επιλογές διασκέδασης. Μόλις δύσει ο ήλιος αρχίζει η νυχτερινή ζωή της πόλης με cafe, μπαράκια, χώρους με ζωντανή μουσική, clubs, που διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μεγαλύτερη εκδήλωση βέβαια της πόλης γίνεται το Δεκαπενταύγουστο στη γιορτή της Εκατονταπυλιανής κατά την οποία γιορτάζει όλο το νησί. Η Παροικία προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων για όλα τα ενδιαφέροντα και για όλους τους επισκέπτες. Όμορφες παραλίες, πολλούς επισκέψιμους χώρους. Η Παροικία, ή Παρκιά με την παλιά της πόλη, τα ωραία σπίτια που αφηγούνται μαρτυρίες αιώνων και τις αυλές, με τους κήπους στο εσωτερικό, τα πολλά δρομάκια και τις αποκοτιές σε κάθε σημείο του λαϊκού αρχιτέκτονα μαγεύει τον επισκέπτη. Αξίζει να την περπατήσετε και σίγουρα θα ξαφνιαστείτε με τη γοητεία της, με την πολύβουη αγορά της και το μοναδικό καθεδρικό Βυζαντινό ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Πίσω Λιβάδι

Πρόκειται για το λιμάνι της Μάρπησσας. Αρκετά μεγάλος οικισμός, με παλιά σπίτια και καταλύματα, αλλά και δυνατότητα για καλό φαγητό και διασκέδαση. Από εδώ φεύγουν μικρότερα πλοία για τα κοντινά νησιά. Ανάμεσα στο λιμάνι και το Λογαρά θα δείτε το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Θαλασσίτη, χτισμένο το 14ο αιώνα, που έχει τις παλιότερες τοιχογραφίες στο νησί. Πλάι στο λιμανάκι με τις ταβέρνες και τα μπαρ, βρίσκεται η παραλία του Λογαρά, με χρυσή αμμουδιά και αρκετές σκιές για τους γρήγορους, στα μεγάλα αλμυρίκια στην πάνω πλευρά της.

Πρόδρομος

Ο Πρόδρομος βρίσκεται πολύ κοντά στις Λεύκες. Είναι ένας μικρός οικισμός, χτισμένος σε ύψωμα, και χρωστά το όνομά του στον Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που χτίστηκε εδώ, πριν 60 χρόνια. Παλαιότερα ονομαζόταν «Δραγουλάς». Τα κατάλευκα σπίτια διαμορφώνουν στενά σοκάκια, που θα γνωρίσετε περνώντας πεζοί μέσα από την πύλη του χωριού, μια θολωτή καμάρα με ένα καμπαναριό, που ενώνει τους ναούς του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Νικόλαου. Οι επισκέπτες ξεκουράζονται στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού και απολαμβάνουν τοπικούς μεζέδες, με θέα τα παριανά σπιτάκια με τις φροντισμένες αυλές. Στα όρια του οικισμού υπάρχουν παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, κάποιοι από τους οποίους έχουν ανακαινιστεί και κατοικούνται. Ορόσημο για τους επισκέπτες του Προδρόμου είναι το πανηγύρι στις 23 Ιουνίου.

Πηγή: Δήμος Πάρου

Διαμονή στην Πάρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register