Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Χωριά στην Ιθάκη

Ανωγή

Το χωριό της Ανωγής βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην Ανατολική πλευρά του όρους Νήριτο και είναι ένα από τα διαμερίσματα του Δήμου Ιθάκης. Η ιστορία του ξεκινά βαθιά μέσα στους αιώνες, από όταν κατοικήθηκε η Ιθάκη, 6000 χρόνια πριν. Από αρχαιοτάτων χρόνων άλλη ονομασία δεν είχε κι αυτό το οφείλει στη θέση που κατέχει μέσα στο πετρώδες οροπέδιο του όρους Νήριτου, το οποίο ονομάζεται επίσης και βουνό της Ανωγής (830μ.). Το βουνό αυτό έχει το όνομα του Νήριτου του πρώτου κατοίκου της περιοχής. Το χωριό κατοικήθηκε πυκνά στα μεσαιωνικά χρόνια και έφτασε να έχει μεγάλο πληθυσμό, διότι, λόγω της ορεινής του θέσης, οι κάτοικοι εύρισκαν εκεί καταφύγιο από τις επιδρομές των πειρατών. Τα ίχνη κατοίκων στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι στη θέση Αϊ Γιάννης (Στέρνες) βρέθηκαν ερείπια αρχαίων ναών ελληνιστικής εποχής, ένα δε από τα κιονόκρανα μεταφέρθηκε και φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σταυρού. Το χωριό σήμερα έχει 45 κατοίκους. Ο επισκέπτης, εκτός από την εξαίσια θέα, μπορεί να δει τους τεραστίων διαστάσεων ογκόλιθους-μονόλιθους, οι οποίοι φέρουν ραβδώσεις από την εποχή των παγετώνων και να εντυπωσιαστεί κυρίως από τον ένα εξ’ αυτών, τον Αράκλη, προφανώς παραφθορά του ονόματος Ηρακλής. Ο επισκέπτης της Ανωγής μπορεί επίσης να επισκεφτεί το παλαιό χωριό (Παξινάτα), να ξεναγηθεί σε ιστορικά ερείπια και σε διάσπαρτα ξωκλήσια και να περπατήσει σε μονοπάτια όπως αυτό που οδηγεί προς το Κιόνι ή προς το Βουνό, στην Αγία Ελεούσα. Τέλος, σε απόσταση 2,5 χλμ. Από το χωριό, βρίσκεται το μοναστήρι των Καθαρών, το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1563 και ανακαινίσθηκε το έτος 1696. Η εικόνα της Παναγίας των Καθαρών παριστά το γεννέσιον και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου μοναδικό μνημείο-μουσείο της Ελλάδας, με το αγέρωχο βενετσιάνικο καμπαναριό. Θαυμάσιες εικόνες Αγίων και μορφές Αγγέλων σπάνιας τεχνικής, μαρτυρούν το ταλέντο του ζωγράφου της εποχής, του Αντωνίου εξ Αγράφων, ο οποίος ολοκλήρωσε την εικονογράφηση στα 1680.

Εξωγή

Η Εξωγή είναι το βορειότερο χωριό του νησιού, χτισμένο σε υψόμετρο 340 μ., στην Βορειοδυτική του χερσόνησο. Απέχει 22 χλμ. από το Βαθύ. Ιδρύθηκε από τους Ενετούς στις αρχές του 16ου αιώνα και ήταν ο τρίτος οικισμός της Ιθάκης, σημαντικός όμως, κυρίως λόγω της ασφάλειας που πρόσφερε η θέση του από τους πειρατές, καθώς και της ιδιαίτερης θέας του προς τις γύρω τοποθεσίες και τη θάλασσα. Η Εξωγή είναι πολύ όμορφο και γραφικό χωριό, που προσφέρει στον επισκέπτη γαλήνη, ξεχωριστή θέα και άμεση επαφή με τη φύση. Σήμερα αριθμεί περί τους 45 μόνιμους κατοίκους, ενώ στα μέσα του 18ου αιώνα οι κάτοικοί του ανέρχονταν περίπου στους 1.400. Είχε μεγάλη εμπορική δραστηριότητα καθώς παρήγαγε λινάρι, λάδι, κρασί και σταφίδα, προϊόντα τα οποία διακινούνταν από το επίνειο λιμάνι των Φρικών. Γύρω από το χωριό η γη ήταν διαμορφωμένη σε πεζούλες («Κρεμαστοί κήποι» της Εξωγής ή λαχίδες) έτσι δεν άφηναν το παραμικρό ίχνος γης ακαλλιέργητο. Η θέα των συνοικισμών του Πλατρειθιά, και στο βάθος η θάλασσα και τα γύρω νησιά κόβουν την ανάσα. Αξίζει να σταματήσει κανείς στο πλάτωμα που σχηματίζεται στη «μεγάλη βόλτα» για να απολαύσει το θέαμα και να βγάλει εξαιρετικές φωτογραφίες με φόντο τον κόλπο των Αφαλών και των χωριών στους πρόποδες του βουνού. Μετά από μερικά μέτρα φθάνουμε στην κεντρική πλατεία της Εξωγής, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Από την πλατεία και κοιτώντας προς τη Δύση θα παρατηρήσουμε τα απομεινάρια του παλαιού χωριού μέσα στη χαράδρα που έκρυβε τον οικισμό από τη θάλασσα εξ αιτίας του φόβου των πειρατών. Επίσης, θα παρατηρήσουμε τις πεζούλες που κάποτε καλλιεργούνταν η σταφίδα. Προχωρώντας ψηλότερα θα φθάσουμε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Κάτω από το πλάτωμα της εκκλησίας υπάρχουν οι Πυραμίδες της Εξωγής, οι οποίες χτίστηκαν την δεκαετία του 1930 από τον Ιωάννη Παπαδόπουλο (John Papas). Ο συμπατριώτης μας αυτός ήταν ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος, ο οποίος πέθανε άκληρος αφήνοντας την περιουσία του σε 46 παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού σε όλο τον κόσμο, με διαχειριστή τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ερχόμενος κατά καιρούς στην Ιθάκη έκτισε τις δύο πυραμίδες, από τις οποίες η Νότια είναι ο τάφος των γονιών του, ενώ η άλλη αποτελεί Τεκτονικό σύμβολο. Στο Βόρειο μέρος υπάρχει ο τάφος του. Γύρω από τον τάφο αλλά και στον περίβολο υπάρχουν 33 κρυπτογραφημένες επιγραφές. Όμως τα αξιοθέατα στο χωριό της Εξωγής δεν σταματούν εδώ! Από το πλάτωμα της εκκλησίας ξεκινάει ο δρόμος που οδηγεί στο πάλαι ποτέ μοναστήρι, στα «Περναράκια». Από κει η θέα είναι απίστευτη και το ηλιοβασίλεμα μοναδικό . Είναι το σημείο από όπου φαίνονται σχεδόν όλα τα χωριά της βόρειας Ιθάκης, τα απέναντι νησιά και η Αιτωλοακαρνανία, ενώ δυτικά διακρίνεται η Κεφαλονιά.

Κιόνι

Το Κιόνι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ιθάκης. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τους κατοίκους των γύρω ορεινών περιοχών, τους οποίους άρχισε να ελκύει η ανάγκη για πρόσβαση στη θάλασσα. Μπαίνοντας ο επισκέπτης στον όμορφο ορμίσκο του Κιονιού αντικρίζει το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό να ξεπροβάλει σκαρφαλωμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, που συναντά τη θάλασσα, η οποία από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο κατακλύζεται από μικρά και μεγάλα σκάφη. Ερχόμενος ο επισκέπτης οδικώς από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, μετά από 24 χιλιόμετρα φτάνει στην είσοδο του χωριού, τη Ράχη. Στα αριστερά του, βρίσκεται ο μικρός ορμίσκος του Μαυρουνά, ένα μικρό καταφύγιο για μικρές ψαρόβαρκες. Στην περιοχή αυτή, λειτουργούσε τον προπερασμένο αιώνα το μοναστήρι του Αϊ-Νικόλα, ενώ σήμερα υπάρχει μόνο η μικρή του εκκλησία, στο ιερό της οποίας σώζεται αρχαίο κιονόκρανο. Σ’ αυτήν περίπου την περιοχή, στα μέσα του 17ου αιώνα, μετά από μια σκληρή μάχη, οι ντόπιοι κάτοικοι κατατρόπωσαν τους πειρατές. Αξίζει, επίσης, να περπατήσει στον δρόμο προς τον «Αργαλειό» και προς την περιοχή της Λόντζας. Εκεί θα συναντήσει τα ερείπια του σπιτιού του ήρωα του ’21, Καραϊσκάκη και τις βοτσαλωτές παραλίες με τα καθαρά νερά Κατσικούλι, Σαρακινάρι, Πλακούτσες και Φιλιατρό, όπου θα απολαύσει το μπάνιο του. Το Χωριό γιορτάζει του Αϊ-Λιά, στις 20 Ιουλίου. Το πρωί οι μικρές ψαρόβαρκες μεταφέρουν τους κατοίκους στο μικρό ξωκλήσι, που βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι, ενώ το βράδυ στην παραλία γίνεται πανηγύρι, όπου το κέφι και ο χορός κρατούν μέχρι το πρωί. Είναι γεγονός ότι το γραφικό Κιόνι διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στους διασημότερους προορισμούς του Ιονίου. Στην κορυφή της Ράχης, βρίσκεται η εκκλησία της Ευαγγελίστριας χτισμένη στο τέλος του προηγούμενου αιώνα με εξαιρετικού ενδιαφέροντος τέμπλο. Κατηφορίζοντας προς το γραφικό λιμανάκι του χωριού ο επισκέπτης αντικρίζει την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, ενώ οι κόκκινες κεραμοσκεπές των σπιτιών ξεπροβάλουν μέσα από ένα καταπράσινο μαγευτικό τοπίο, συντιθέμενο από ελιές, κυπαρίσσια και σκίνους.

Λεύκη

Τα όμορφα σπίτια της, μερικά λευκά και μερικά στο χρώμα των γύρω βράχων, είναι ριζωμένα στη δυτική πλαγιά του Νήριτου, με θέα το κανάλι της Κεφαλονιάς και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη μεριά του Φισκάρδου. Είναι χτισμένα δεξιά κι αριστερά του δρόμου και με τη χαρακτηριστική παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους συνθέτουν μια αυθεντική, νησιώτικη εικόνα. Γύρω, ανάμεσα σε γκρεμούς και σε χαλάσματα προβαίνουν μαυροπράσινες οι ελιές και οι κουτσουπιές. Μονοπάτια κατηφορικά οδηγούν, μέσα από καταπράσινα τοπία, στους μεγάλους βράχους των ακτών και σε μικρές απόμερες παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Αμμουδάκι, Άμμος του Καλομοίρη, Καμίνια, μικρά ακρογιάλια με γαλαζοπράσινα νερά, που παίρνουν τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, όταν ο ήλιος χάνεται προς το Φισκάρδο. Δρόμος από την Λεύκη οδηγεί στην περιοχή Κάβος, απ’ όπου το ηλιοβασίλεμα προς την Κεφαλονιά είναι επίσης υπέροχο. Όλη η περιοχή του Κάβου εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το άγριο, φυσικό της μεγαλείο. Από την Πόλη υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο γιορτάζει κάθε χρόνο. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, με εικόνες ρωσικής τέχνης, είναι αφιέρωμα μεταναστών στην Οδησσό στα τέλη του 19ου αιώνα . Επίσης στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση υπάρχουν εικόνες μεταβυζαντινής τέχνης.

Περαχώρι

Μοναδικό χωριό στη νότια Ιθάκη, το ορεινό, πολυπληθές Περαχώρι, είναι αμφιθεατρικά κτισμένο στην βορειοανατολική πλευρά του όρους Νήιον. Ακολουθώντας τους φιδωτούς του δρόμους, ο επισκέπτης ανακαλύπτει ένα χωριό ξεχωριστό με περιποιημένα σπίτια, ασβεστωμένες αυλές και λουλουδιασμένους κήπους. Ανεβαίνοντας, η θέα γίνεται ολοένα και πιο μαγευτική και όταν πια φτάσει στη θέση Αγνάντιο – το υψηλότερο σημείο του οικισμού, βλέπει από τη Λευκάδα μέχρι τη Ζάκυνθο. Οι κάτοικοι του Περαχωρίου, που φημίζονται για τη ζωντάνια, την εργατικότητα και τη φιλοξενία τους, είναι κατά κύριο λόγο ναυτικοί και αγρότες. Κοντά στο χωριό, βρίσκονται το δάσος του Περαχωρίου «Αφεντικός Λόγγος», πολλά περιποιημένα ξωκλήσια, που λειτουργούνται μέχρι σήμερα, το μοναστήρι των Ταξιαρχών και τα μεσαιωνικά, ερειπωμένα χωριά Παλαιοχώρα και Κουνουβάτο. Στο Κουνουβάτο γεννήθηκε ο Άγιος Ραφαήλ και στη θέση του σπιτιού του χτίστηκε ναός στη χάρη του. Στην ευρύτερη περιοχή του Περαχωρίου, στον Μαραθιά, βρίσκονται οι Ομηρικές τοποθεσίες Αρεθούσα Κρήνη, Κόρακος Πέτρα, Σπηλιά Ευμαίου και στο ακρωτήριο Μούντα το ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη.

Πλατρειθιάς

Ο Πλατρειθιάς είναι το πιο εκτεταμένο χωριό της Ιθάκης. Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα της και αποτελείται από τους οικισμούς: Μπούζος ή Κανάλια, Κολιερή, Λόφος, Μέσα Πλατρειθιάς, Άγιοι Σαράντα, Λαχός, Μισοβουνό, Μάρμακας και Φρίκες. Απέχει 20 χλμ. από το Βαθύ και 2 χλμ. από το κεφαλοχώρι της βόρειας Ιθάκης, τον Σταυρό, ενώ αριθμεί περίπου 210 μόνιμους κατοίκους. Πιθανολογείται ότι η ονομασία του προέρχεται από τον ξεροπόταμο, ο οποίος διασχίζει την περιοχή και ονομάζονταν «Πλατύ Ρείθρον». Ο Πλατρειθιάς ξεκινάει από τα Κανάλια, από τη διασταύρωση του δρόμου προς την Εξωγή. Ο δρόμος μας οδηγεί στο τρίστρατο, όπου βρίσκεται το γεφύρι καθώς και το μοναδικό εστιατόριο του Πλατρειθιά. Συνεχίζοντας ευθεία, στον δρόμο προς την Κολιερή, θα φθάσουμε στo πάρκο «Νίκου Δευτεραίου» για να απολαύσουμε τη θέα του κόλπου των Αφαλών, ενώ λίγο πιο πέρα θα βρούμε το υπαίθριο λαογραφικό μουσείο του Στάθη Ραυτόπουλου. Μετά το υπαίθριο μουσείο, στην αρχή τού οικισμού Κολιερή, ο δρόμος χωρίζεται: ο αριστερός οδηγεί στην άνω γειτονιά της συνοικίας, την Πάνω Κολιερή και ο δεξιός οδηγεί κάτω από το «κορακοστέφανο», στην μοναδική πηγή του νησιού, τον Κάλαμο. Το κρύο και γάργαρο νερό της πηγής τρέχει εκεί, αστείρευτο, για χιλιάδες χρόνια. Από τον Κάλαμο ξεκινάει καλοδιατηρημένο μονοπάτι, που οδηγεί στο χωριό Εξωγή, ενώ ένα άλλο μονοπάτι οδηγεί στην παραλία Περιβόλι στον κόλπο των Αφαλών. Τα μονοπάτια αυτά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της Εξωγής για να πάρουν νερό αλλά και να κολυμπήσουν. Από το τρίστρατο (Γεφύρι), λίγα μέτρα αριστερά, θα βρούμε τον δρόμο ο οποίος οδηγεί στην παραλία των Αφαλών. Διασχίζοντας μια ονειρική τοποθεσία με σχεδόν «τροπική» βλάστηση, φτάνουμε στην θαυμάσια θάλασσα του κόλπου των Αφαλών. Πανέμορφος τόπος με βοτσαλωτή παραλία και βραχώδεις ακτές που κρύβουν ακόμα τρεις ερημικές παραλίες, το Αμουδάκι, το Κουλούμι και το Περιβόλι, γι’ αυτούς που ζητούν την απόλυτη ηρεμία. Οι μικρές αυτές παραλίες είναι ιδανικές για αρχάριους ψαροντουφεκάδες. Στον κόλπο των Αφαλών υπάρχουν επίσης οι παραλίες, Πλατυνάμμος, Κάθισμα, Συκιά κ.ά., οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος. Οι παραλίες αυτές, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να αναζητήσει κάποιος στις διακοπές του. Υπέροχα τουρκουάζ νερά με πανύψηλους γκρεμούς που προσελκύουν εκατοντάδες θαλαμηγούς και σκάφη, όλο το καλοκαίρι.

Σταυρός

Το κεφαλοχώρι της βόρειας Ιθάκης, σε απόσταση 17 χιλ. από το Βαθύ, είναι το εμπορικό κέντρο της περιοχής. Χωριό αρχοντικό, με σπίτια καλαίσθητα, αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών και βάση εξορμήσεων μια και συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Στην πλατεία του χωριού ο βυζαντινός ναός του Σωτήρα και το όμορφο πάρκο με την προτομή του Οδυσσέα και την αναπαράσταση του Οδυσσειακού Ανακτόρου, έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Bruno Mazzali, παρουσιάζουν μία εικόνα μοναδική και σπάνια για χωριό της Ελληνικής υπαίθρου. Σε κοντινή απόσταση και με πρόσοψη στην πλατεία δεσπόζει το Παλάτι του Τζανή, αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής της Αγγλοκρατίας. Ο λόφος των Πηλικάτων, βόρεια του Σταυρού, στην περιοχή που βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο, είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, λόγω της υπάρξεως λειψάνων περιτειχισμένου οικισμού πρωτοελλαδικής και μυκηναϊκής περιόδου. Στην περιοχή αυτή ήταν, κατά την άποψη του W. Heurtley, η θέση του Οδυσσειακού Ανακτόρου. Επίνειο του Σταυρού είναι ο όρμος της Πόλης, σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από την Πλατεία, με το γραφικό αγκυροβόλιο των ψαροκάικων και την μεγάλη οργανωμένη παραλία. Εδώ, μπορεί να απολαύσει κανείς τον ίσκιο και τη δροσιά που χαρίζουν πανύψηλα δέντρα, κυρίως πεύκα, λεύκες και κυπαρίσσια, τα οποία φτάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Ο όρμος πήρε το όνομά του από τον αρχαίο οικισμό, που βρίσκεται βυθισμένος στα νερά του. Είναι πιθανόν να πρόκειται για την Ιερουσαλήμ, την οποία αναφέρει η Άννα Κομνηνή στο έργο της «Αλεξιάς», και καταποντίστηκε μετά από ισχυρό σεισμό το 967 μ.Χ.. Στη βορινή πλευρά του κόλπου, υπάρχουν υπολείμματα της κατεστραμμένης σπηλιάς του Λοΐζου, η οποία –πιθανότατα από το 2500 π.Χ. σίγουρα όμως από την Μυκηναϊκή περίοδο μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους– χρησίμευε ως τέμενος.

Φρίκες

Οι Φρίκες βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 19 χλμ. από τo Βαθύ, 5 χλμ. από το Κιόνι και 3 χλμ από το Σταυρό. Το χωριό άρχισε να κατοικείται από τον 16ο αιώνα, όταν κάτοικοι των γύρω ορεινών περιοχών χρησιμοποίησαν το φυσικό λιμάνι για τις ανάγκες της αλιείας και κυρίως για εμπορικές συναλλαγές με την Λευκάδα και την ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκεί τοποθετείται το ομηρικό λιμάνι του Ρείθρου. Αυτό το γραφικό ψαροχώρι αποτελεί σήμερα σημαντικό τουριστικό προορισμό με οργανωμένες τουριστικές μονάδες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδέεται καθημερινά ακτοπλοϊκώς με τη Λευκάδα. Διαθέτει χώρους ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής, προσελκύει μεγάλο αριθμό ιστιοφόρων, ενώ θεωρείται ως ιδανική αφετηρία για αποδράσεις με βαρκάκι προς τις υπέροχες κοντινές παραλίες, αλλά και για συναρπαστικές θαλάσσιες διαδρομές στα βόρεια παράλια του νησιού. Στο κόλπο των Φρικών, λόγω του ισχυρού τοπικού ΒΔ ανέμου, ο οποίος πνέει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επικρατούν ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα και windsurfing. Κύριο αξιοθέατο του χωριού αποτελούν οι δύο καλά διατηρημένοι ανεμόμυλοι, που βρίσκονται στις δύο πλευρές του λιμανιού και τις νύχτες θα τους δείτε φωτισμένους. Δίπλα στη θάλασσα έχετε εναλλακτικές προτάσεις για καφέ, καλό φαγητό, κυρίως φρέσκο ψάρι, καθώς και για ποτό. Των Αγίων Αποστόλων, στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιείται το τοπικό πανηγύρι, το οποίο συγκεντρώνει πολύ κόσμο από όλη την Ιθάκη καθώς και πολλούς επισκέπτες. Από τις Φρίκες ξεκινά ο χωμάτινος δρόμος προς την, απαράμιλλης ομορφιάς, περιοχή του Μάρμακα, όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του και να επισκεφτεί τον μοναδικό υγροβιότοπο της Ιθάκης, τις Αλυκές. Η διαδρομή από τις Φρίκες για το διπλανό χωριό, το Κιόνι, πλάι στο κύμα και ανάμεσα στο καταπράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας, είναι από τις μαγευτικότερες που μπορεί κάποιος να συναντήσει στα νησιά του Ιονίου. Ξεδιπλώνεται στην άκρη της θάλασσας και στρίβοντας χάνεται, περνώντας δίπλα από απάνεμες, δαντελωτές παραλίες, γεμάτες ήλιο και βότσαλο, για να φανεί και πάλι στην αντικρινή στροφή, σα να θέλει, κάποιες φορές, να λουστεί στη θάλασσα που την τυλίγει.

Πηγή: Δήμος Ιθάκης

Διαμονή στην Ιθάκη: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register