Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κουφονήσια χωριά

Χωριά στα Κουφονήσια

Χωριά στα Κουφονήσια

Άγιος Γεώργιος ή Χώρα

Κουφονήσια χωριά, οικισμοί

Ο Άγιος Γεώργιος ή Χώρα βρίσκεται στο Άνω Κουφονήσι, χτισμένος αμφιθεατρικά στη νότια πλευρά του νησιού, γύρω από το λιμάνι. Ένας χαρακτηριστικός λευκός ανεμόμυλος στην είσοδο του λιμανιού καλωσορίζει τους επισκέπτες. Είναι ο μοναδικός επίσημος οικισμός με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική από κάτασπρα σπιτάκια σε γραφικά καλντερίμια, με ανθισμένα μπαλκόνια και αυλές. Ανατολικά του λιμανιού ξεκινά ο κεντρικός δρόμος του νησιού, ο οποίος οδηγεί στο κέντρο του οικισμού.  Στον οικισμό και γύρω στην περιοχή μπορείτε να δείτε ερείπια ρωμαϊκών λουτρών, παραδοσιακό καρνάγιο, γραφικούς ανεμόμυλους, κ.ά. Στο κέντρο ο γραφικός ναός του Αγίου Γεωργίου, θεωρείται ο προστάτης του νησιού. Η μεγάλη παραλία της Άμμου έχει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους. Ο Άγιος Γεώργιος συγκεντρώνει το 90% της τουριστικής υποδομής του Κουφονησίου, με ΑΤΜ, ταχυδρομικό πρακτορείο, γραφείο που νοικιάζει ποδήλατα, αρκετά εμπορικά μαγαζάκια στο πλακόστρωτο, παντοπωλεία, παραδοσιακά καφενεδάκια-ρακομελάδικα, σουβλατζίδικα, ταβέρνες και μπαράκια. (Πηγή photo: google maps)

Παριανός

Κουφονήσια χωριά, οικισμοί

Ο Παριανός βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω από τον ομώνυμο κόλπο. Είναι ένας πολύ μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που φιλοξενεί το αλιευτικό καταφύγιο του νησιού. Έχει πολύ λίγα παλιά σπίτια, μερικά νέα εξοχικά, λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια ταβέρνα. (Πηγή photo: google maps)

Πορί

Κουφονήσια χωριά, οικισμοί

Το Πορί βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από την ομώνυμη παραλία. Είναι ένας νέος μικρός παραθαλάσσιος οικισμός, ο οποίος δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμα επίσημα. Υπάρχει οδικό δίκτυο που συνδέει τον οικισμό με το λιμάνι, αλλά δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία. Η ομώνυμη παραλία του είναι η πιο διάσημη του νησιού, γιατί στον ομώνυμο κόλπο βρίσκονται τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα του νησιού. Η Γάλα, που είναι ένα φυσικό πέρασμα (τρύπα) μέσα από τα βράχια. Το Μάτι του Διαβόλου, που είναι μια μικρή σπηλιά στα βράχια με μια τρύπα στο εσωτερικό της. Οι Σπηλιές του Ξυλομπάτη που φιλοξενεί δύο εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές με εντυπωσιακό βυθό. Στον οικισμό υπάρχουν δυο καφέ-εστιατόρια και επιλογές από καταλύματα διαμονής. Στην τουριστική περίοδο τα ενοικιαζόμενα καταλύματα διαμονής έχουν μεταφορικά μέσα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες από και προς το λιμάνι, αλλά υπάρχει και ένα ιδιωτικό λεωφορείο που κάνει μεταφορές αλλά και εξορμήσεις στις παραλίες του νησιού. Υπάρχει επίσης και θαλάσσια πρόσβαση με καΐκια. (Πηγή photo: google maps)

Χαροκόπου

Κουφονήσια χωριά, οικισμοί

Το Χαροκόπου βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, κτισμένο πάνω από τις παραλίες Φανός και Φοίνικας. Είναι ένας παλιός παραθαλάσσιος οικισμός, ο οποίος δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμα επίσημα, με λίγα παλιά διατηρητέα σπίτια. Υπάρχει οδικό δίκτυο που συνδέει τον οικισμό με το λιμάνι, αλλά δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία. Οι παραλίες του οικισμού είναι ο Φανός και ο Φοίνικας, που είναι μεγάλες, αμμώδεις και δημοφιλείς. Στον οικισμό υπάρχουν ταβέρνες και καινούργια σπίτια που προσφέρονται για διαμονή. Στην τουριστική περίοδο τα ενοικιαζόμενα καταλύματα διαμονής έχουν μεταφορικά μέσα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες από και προς το λιμάνι, αλλά υπάρχει και ένα ιδιωτικό λεωφορείο που κάνει μεταφορές αλλά και εξορμήσεις στις παραλίες του νησιού. Υπάρχει επίσης και θαλάσσια πρόσβαση με καΐκια. Από το Χαροκόπου περνά το μονοπάτι Καλιαρή, που το συναντάς στο τέλος του τσιμεντένιου δρόμου. (Πηγή photo: google maps)

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register