Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Χωριά στα Κουφονήσια

Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος ή Χώρα είναι ο μοναδικός κύριος οικισμός του νησιού, χτισμένος περιμετρικά γύρω από το λιμάνι, στις νοτιοδυτικές ακτές. Είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο ψαροχώρι, με κατάλευκα σπιτάκια και γραφικά καλντερίμια και με τον χαρακτηριστικό λευκό ανεμόμυλο στην είσοδο του λιμανιού να καλωσορίζει τους επισκέπτες. Στον οικισμό και γύρω από αυτόν μπορείτε να δείτε ερείπια ρωμαϊκών λουτρών, παραδοσιακό καρνάγιο, γραφικούς ανεμόμυλους, κ.ά., ενώ το κέντρο του στολίζει η όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που θεωρείται και προστάτης του νησιού.

Παριανός

Ο Παριανός είναι ένα πολύ μικρό χωριουδάκι, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το ομώνυμο χειμερινό λιμάνι, που είναι και το αλιευτικό καταφύγιο του νησιού, στις νοτιοδυτικές ακτές του. Έχει πολύ λίγα παλιά σπίτια, μερικά νέα εξοχικά, λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια ταβέρνα.

Πορί

Το Πορί είναι ένας πολύ μικρός και νέος σχετικά οικισμός, που δεν είναι επίσημα χαρακτηρισμένος. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω από την ομώνυμη παραλία και έχει λίγα παλαιά σπίτια και κάποια καινούργια εξοχικά.

Χαρακόπου

Το Χαρακόπου είναι ένα μικρό χωριουδάκι, χτισμένο γύρω από τις παραλίες Χαρακόπου και Φανός, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Δεν είναι επίσημα χαρακτηρισμένος οικισμός, παρόλο που είναι αρκετά παλιός. Λίγα παλιά σπίτια διατηρούνται ακόμα, ενώ υπάρχουν αρκετά καινούργια καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Πηγή: Δήμος Νάξου

Διαμονή στα Κουφονήσια: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register