Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Παραλία Φώκι Κεφαλλονιά

Φώκι στην Κεφαλλονιά

Ένας καταπράσινος κολπίσκος με τιρκουάζ νερά

Η παραλία Φώκι στην Κεφαλλονιά, βρίσκεται στη βορειοανατολική του νησιού, ανάμεσα στο Φισκάρδο και στην παραλία Ξυλοκάραβο, με θέα την Ιθάκη. Απέχει περίπου 1,5 χλμ. από το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς, μέσα σε έναν καταπράσινο κολπίσκο με τιρκουάζ νερά.

Η πρόσβαση είναι εύκολη γιατί γίνεται οδικώς, αλλά υπάρχει και λεωφορείο του ΚΤΕΛ που σας αφήνουν 500 μέτρα μακριά από την παραλία.

Η ονομασία της οφείλεται στις φώκιες monachus-monachus, που βρίσκει καταφύγιο στην περιοχή. H πανέμορφη γραφική παραλία των Τσελεντάτων στην Έρισο, είναι αρκετά φημισμένη και αγκυροβόλιο για πολλά τουριστικά σκάφη. Είναι περιτριγυρισμένη από το δάσος της χερσονήσου της Ερίσσου, με βελανιδιές, ελιές, κουμαριές, κυπαρίσσια και πεύκα που φτάνουν μέχρι την ακτή.

Είναι ένας μικρός κολπίσκος με άσπρο βότσαλο στην ακτή, ενώ ο βυθός στο μεγαλύτερο μέρος του έχει φύκι. Έχει ρηχά νερά, φυσική σκιά από πυκνές ελιές και είναι απάνεμη από ανέμους και κύματα λόγω της τοποθεσίας της. Είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες για παιδιά, για ψαροντούφεκο, για μάσκα λόγω του πανέμορφου βυθού της και για τις αμέτρητες σπηλιές.

Δεξιά και κατά μήκος της παραλίας, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί σε επίπεδα βράχια για βουτιές, σε κολπίσκους και σε αμέτρητες σπηλιές. Στο τέλος του κόλπου υπάρχει μια μεγαλύτερη σπηλιά, που την προσεγγίζεις εύκολα κολυμπώντας. Έχει ένα μικρό άνοιγμα πάνω από τα νερά, βάθος πάνω από 100 μέτρα και μια μικρή παραλία κάτω από τα βράχια.

Υπάρχει άλλο ένα κοντινό μονοπάτι που ξεκινά από την παραλία Φώκι, περνάει μέσα από δασική έκταση και καταλήγει στον παραδοσιακό οικισμό Τσελεντάτα. Εκεί θα δείτε πέτρινες κατοικίες με βουκαμβίλιες και στέρνες και το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Γεράσιμου.

Πάνω από την παραλία και κατά μήκος του δρόμου υπάρχει παραδοσιακή ταβέρνα με φρέσκο ψάρι και τοπικές νοστιμιές. Καταλύματα για διανομή έχει λίγα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά αρκετά στο Φισκάρδο.

Η παραλία Φώκι με την πλούσια βλάστηση, τα λευκά βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά της συνθέτει ένα απίστευτης ομορφιάς τοπίο, για όσους αναζητάνε ξεχωριστές εμπειρίες.

Από την ομάδα του Greece Destination

Η φωτογραφία είναι προσφορά της Σοφίας Μ. από προσωπικό της αρχείο

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register