Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Τήνος

Τήνος

Η Μούσα του Αιγαίου

Η Τήνος, προσφέρει απλόχερα όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα ιδανικό τόπο διακοπών και η πολύπλευρη φύση της μας εμπνέει να δημιουργήσουμε μοναδικές στιγμές.  Τα κρυστάλλινα νερά που αγκαλιάζουν τις χρυσαφένιες παραλίες της σε καλούν να βυθιστείς μέσα τους για να ξεχάσεις κάθε έγνοια… κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ανακαλύπτοντας σμιλεμένες λεπτομέρειες πολιτισμού και τέχνης σε κάθε γωνιά, από τα υπέρθυρα των σπιτιών και τους περιστεριώνες μέχρι τα μοναδικά έργα μαρμαρογλυπτικής που είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η Τήνος, η Μούσα του Αιγαίου η Μούσα των Κυκλάδων: το νησί που μας εμπνέει να ζήσουμε μοναδικά την κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο.

Χαρακτηρισμένη ως «το νησί της Τέχνης και του Πολιτισμού», καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο μαρμαρογλυπτικής στη νεότερη Ελλάδα με πλήθος ανώνυμων μαστόρων αλλά και κορυφαίων καταξιωμένων καλλιτεχνών να έλκουν την καταγωγή τους από το νησί, η Τήνος προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, να ανακαλύψει την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά της, μέσα από τα μουσεία, τις αίθουσες Τέχνης, τους αρχαιολογικούς χώρους και στα θρησκευτικά αξιοθέατα αλλά και μέσα από την επαφή με τη ζωντανή καλλιτεχνική της παράδοση που συναντά κανείς στα εργαστήρια των σύγχρονων μαρμαρογλυπτών της Εξωμεριάς και στα ενεργά λατομεία μαρμάρου που λειτουργούν ακόμα με τεχνικές βασισμένες σε παραδόσεις αιώνων.

Κορυφαίο τουριστικό πλεονέκτημα αποτελεί η αναλλοίωτη εικόνα του τοπίου της ενδοχώρας που φέρει σε ολόκληρη την έκτασή της δείγματα της πλούσιας υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα αναρίθμητα «σκαλιά», μικρές καλλιεργήσιμες λωρίδες γης που οριοθετούνται από ξερολιθιές και διατρέχουν σχεδόν όλη την επιφάνεια του νησιού, ως αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας των κατοίκων να δαμάσουν το άγονο περιβάλλον. Οι κλιμακωτές διαμορφώσεις πλαισιώνονται από διάσπαρτες εγκαταλελειμμένες αρχετυπικές κατασκευές όπως λιθόκτιστα κελιά, αλώνια, περιστεριώνες, ανεμόμυλους και μονοπάτια, ως ίχνη των προϋφιστάμενων γεωργικών δραστηριοτήτων που συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο και έχουν οδηγήσει στο χαρακτηρισμό της Τήνου ως το «χειροποίητο νησί». Ο περιηγητής συναντά απροσδόκητες εναλλαγές ανάμεσα στο φως και τη σκιά, τη γυμνή πέτρα, τα πράσινα λαγκάδια και τους παραδοσιακούς οικισμούς, που είναι εύκολα προσβάσιμα μέσα από καλοδιατηρημένα μονοπάτια.

Τη χειροποίητη αυτή κληρονομιά, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να τη γνωρίσει μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίες είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και συνδυάζουν την επαφή με τη φύση και τον πολιτισμό συμπεριλαμβανομένων αξιόλογων περιπατητικών διαδρομών, αθλητικών διοργανώσεων και διαδρομών με άλογα.

Ο μοναδικός αυτός χαρακτήρας της Τήνου, που προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τη μακραίωνη καλλιτεχνική της παράδοση και την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά της, ξεδιπλώνεται στα μάτια του επισκέπτη από άκρη ως άκρη του νησιού, λουσμένη από αυτό το ανεξήγητα γοητευτικό φως που περιγράφουν με ενθουσιασμό οι επισκέπτες όταν την γνωρίζουν για πρώτη φορά, το οποίο δημιουργεί μια ιδιαίτερη «αίσθηση του τόπου» και τους κάνει να θέλουν να την επισκεφτούν ξανά και ξανά. Οι συνεχείς εναλλαγές που συναντά κανείς στο Τηνιακό τοπίο, με περάσματα από τα ενεργά και ανενεργά λατομεία στα αγροτικά σύνολα, στα ξωκλήσια και τους περιστεριώνες, και από τα γραφικά χωριά, ανεπανάληπτα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, στα μουσεία με τα περίφημα γλυπτά αλλά και στα επιβλητικά φυσικά αξιοθέατα και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, συνθέτουν έναν αστείρευτο καμβά που περιμένει τον επισκέπτη να τον ανακαλύψει και να συνδέσει με τον τόπο αυτό αυθεντικές εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του για πάντα.

Διαμονή στην Τήνο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register