Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Τήνος

Τήνος

Τήνος

Η Μούσα του Αιγαίου

Η Τήνος είναι ένα νησί των Κυκλάδων ανάμεσα στην Άνδρο και τη Μύκονο. Τήνος το «χειροποίητο νησί» όπως το ονόμασε ο Κορνήλιος Καστοριάδης με τις ξερολιθιές που διαμορφώνουν τις πεζούλες, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τα σκαλοπάτια που έχουν δημιουργήσει στο επικλινές έδαφος.

Ο θρησκευτικός τουρισμός χρειάζεται χρόνο στο νησί της Τήνου. Η Μεγαλόχαρη είναι κέντρο της ορθόδοξης εκκλησίας και ένας ιστορικός ναός με μουσεία στον περίγυρο του. Η Τήνος είναι κέντρο και της Καθολικής εκκλησίας επίσης. Συνολικά στο νησί της Τήνου απαντώνται πάνω από 1000 εκκλησίες και ξωκλήσια, πολλά από τα οποία είναι οικογενειακά αλλά επισκέψιμα. Δεν είναι λίγα σε αριθμό και τα μοναστήρια, είτε ορθόδοξα είτε καθολικά. Επίσης υπάρχει μουσείο με πλούσια συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων και εικόνων.

Η Τήνος είναι ένα νησί όπου οι φυσιολάτρες θα μείνουν έκπληκτοι από το πλήθος των ενασχολήσεων που θα συναντήσουν. Η αναρρίχηση σε ιδιαίτερα βράχια, η ποδηλασία, τα θαλάσσια σπορ, το ψάρεμα ή το κυνήγι είναι κάποιες από αυτές. Οι περιπατητές θα εξερευνήσουν το νησί μέσα από δίκτυο μονοπατιών που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Οι λάτρεις των μανιταριών θα βρουν μία ποικιλία που ανήκει στα πλευρώτους, τους αρναδίτες, που φυτρώνουν στο νησί.

Ο επισκέπτης θα επιδοθεί σε μαραθώνιο για να μπορέσει να δει τα πολυάριθμα αξιοθέατα, τα μουσεία και τους περίφημους περιστερώνες του 18ου και 19ου αιώνα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Κατοικημένη η Τήνος από τη νεολιθική εποχή υπάρχουν στα εδάφη της αρκετά δείγματα της Αρχαιότητας. Η μαρμαροτεχνία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με γλυπτά να απαντώνται παντού στο νησί.

Υπέροχες παραλίες προστατευμένες μέσα σε κόλπους ή στο ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος, με άμμο ή βότσαλο διαθέτουν μία φυσική ομορφιά που προσκαλεί τον επισκέπτη να βουτήξει στα καθάρια νερά τους.

Η Τήνος έχει 62 οικισμούς, οι περισσότεροι χτισμένοι το μεσαίωνα, ο καθένας με τη δική του ιστορία και ομορφιά. Χτισμένα με το γνωστό οχυρωματικό στιλ, τα σπίτια κοντά το ένα στο άλλο, στοές με καμάρες, πετρόχτιστα καλντερίμια και σκαλοπάτια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων αναδεικνύεται με μοναδικό τρόπο στην Τήνο. Το λευκό του ασβέστη στους τοίχους και το μπλε στα παραθυρόφυλλα με φόντο το ξερό περιβάλλον είναι χαρακτηριστική εικόνα. Ο Πύργος, ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, ο οικισμός των καλλιτεχνών με την υπέροχη αρχιτεκτονική, το μουσείο μαρμαρογλυπτικής και το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά. Στο χωριό Βώλαξ οι παράξενοι στρογγυλοί ή σε σχήμα ζώων γρανιτένιοι όγκοι, αξιοσημείωτο παγκοσμίως φαινόμενο.

Τήνος: το νησί που οι αγέρηδες του Αιόλου διαχέουν τη θεϊκή ενέργεια του τόπου από άκρη σε άκρη και νιώθεις τη μυσταγωγία από άλλες εποχές στο σήμερα.

Η Τήνος είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.
Ενδείκνυται για πολλά είδη εναλλακτικού τουρισμού όπως: αναρρίχηση, γαμήλιο ταξίδι, γαστρονομία, θρησκευτικό, κατάδυση, οινοποιία, πεζοπορία, ποδηλασία, πολιτιστικό.

Πηγή άρθρου: Αμερίσσα

Πηγή photo slider: envato elements

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register