Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σύρος Κυκλάδες

Σύρος

Σύρος

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων

Σύρος, η κοσμοπολίτικη, αρχοντική πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η Σύρος ή Σύρα όπως αποκαλείται από τους κυκλαδίτες με τη μακραίωνη ιστορία, τον πλούσιο πολιτισμό και το πανέμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο που, με τις εναλλαγές του τοπίου προσφέρει στον επισκέπτη ανεπανάληπτες εικόνες και εμπειρίες.

Η Σύρος με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά έχει να επιδείξει πολλά αξιοθέατα ιστορικού ενδιαφέροντος, κτίρια και ερείπια από την Αρχαιότητα, που χρειάζεται χρόνο για να τα επισκεφτείς όλα. Μουσεία προσθέτουν πληροφορίες και εμπλουτίζουν τη γνώση όχι μόνο για το νησί της Σύρου μα και για τις Κυκλάδες γενικά.

Είναι ένα νησί που το ορθόδοξο και καθολικό δόγμα συνυπάρχουν αρμονικά και μέσα από το ελεύθερο πνεύμα των Συριανών η θρησκευτική κατάνυξη γίνεται ένα με την παράδοση και την ιστορία.  Ναοί από το Βυζάντιο, επιβλητικοί με αξιόλογα στοιχεία είτε ορθόδοξοι είτε καθολικοί απαντώνται στην Ερμούπολη μα και στους οικισμούς της. Ξωκλήσια διάσπαρτα ελκύουν το ενδιαφέρον με τη γραφικότητά τους.

Η Σύρος έχει παραλίες υπέροχες με άμμο και βότσαλο, οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, θαλάσσια σπορ. Δεν είναι λίγες αυτές που έχουν φυσική σκιά. Πολλές είναι ερημικές προσφέροντας απλόχερα την ηρεμία της ησυχίας και άλλες που η πρόσβαση γίνεται δια θαλάσσης ή με οργανωμένη πεζοπορία.

Στη Σύρο ο επισκέπτης συναντά παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική μεσαιωνικού οχυρωματικού στιλ σε πλαγιές που η μυρωδιά του θυμαριού και του μάραθου να επικρατεί παντού ή και μέσα σε πευκοδάση. Αρχοντικά στέκονται αγέρωχα με ευωδιαστούς κήπους. Οι παραλιακοί οικισμοί της είναι ανεπτυγμένοι τουριστικά. Η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα της Σύρου, είναι μία υπέρκομψη πόλη με κτίρια που στην αρχιτεκτονική τους διακρίνεται το ιδιαίτερο πάντρεμα του κλασικισμού με αναγεννησιακά στοιχεία. Η νεοκλασική μνημειακή αρχιτεκτονική της προσδίδει κύρος στην πόλη.

Η Σύρος είναι ένα νησί ιδανικό για τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από το πλήθος δραστηριοτήτων που προσφέρει στη στεριά και στη θάλασσά της, όλες τις εποχές του χρόνου.

Σύρος, η αρχόντισσα του Αιγαίου που, μία επίσκεψη δεν αρκεί για να συλλέξει ο επισκέπτης τα χρώματα και τα αρώματά της.

Πηγή άρθρου: Αμερίσσα

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register