Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Image Alt

Σύρος

Σύρος

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων

Η Σύρος βρίσκεται σε κομβική θέση και ήταν αυτή που συνέβαλλε να αναδειχθεί το νησί ως ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου κατά το 19ο αιώνα αποτελώντας το εμπορικό, διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο των Κυκλάδων. Η Ερμούπολη εξακολουθεί να μοιάζει με υπαίθριο μουσείο, ένα ζωντανό μνημείο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με κειμήλια και πολιτιστικούς θησαυρούς που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Από τη μεσαιωνική πόλη στην Άνω Σύρο, τα αρχαία μνημεία της Πρωτοκυκλαδικής εποχής στο Καστρί, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, το θέατρο Απόλλων που αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, την Ορθόδοξη και Καθολική συνύπαρξη, αλλά και τις διάφορες μικρασιατικές πινελιές μέχρι το μηχανουργείο στο Νεώριο Σύρου που λειτουργεί από το 1861, η Σύρος αποτελεί ένα μοναδικό τόπο αστείρευτης ιστορικής παράδοσης και πολιτισμού.

Η Σύρος είναι ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που φημίζεται για την κουλτούρα και τον πολιτισμό του προσφέροντας πληθώρα από αξιοθέατα που μαρτυρούν την πολιτιστική του ταυτότητα ανά τους αιώνες. Από τις πανέμορφες πλατείες και τις αριστοκρατικές επαύλεις, τα δημοτικά κτίρια και τα γραφικά ξωκλήσια μέχρι και τους Ορθόδοξους και Καθολικούς ναούς, τα μουσεία, τα ιστορικά μνημεία και τις παραμυθένιες συνοικίες, η Σύρος θεωρείται ο κόμβος πολιτισμού των Κυκλάδων.

Μια από τις μεγάλες ιδιαιτερότητες της Σύρου είναι η χαρακτηριστική συνύπαρξη του ορθόδοξου και του καθολικού δόγματος, μια ξεχωριστή πραγματικά συνύπαρξη που εκπέμπει τον κοσμοπολίτικο και φιλελεύθερο χαρακτήρα του νησιού σε όλες τις Κυκλάδες. Από τη μια άκρη έως την άλλη οι καθολικοί ναοί, οι ορθόδοξες εκκλησίες και τα ξωκλήσια που μοιάζουν να αιωρούνται μεταξύ γης και ουρανού καλούν τους πιστούς να προσευχηθούν και να βιώσουν την απόλυτη κατάνυξη.

Οι παραλίες της Σύρου συγκαταλέγονται στις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Ακολουθώντας τη δαντελωτή ακτογραμμή μπορεί κανείς να επιλέξει να κολυμπήσει σε μια από τις δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες της Σύρου ή να περάσει τη μέρα του σε μια από τις αμμώδεις παραλίες ή να χαλαρώσει σε μια από τις πιο εξωτικές και απόμερες παραλίες.

Στη Σύρο με τους 29 γραφικούς οικισμούς που διαδοχικά δημιουργούν ένα σύνολο εντυπωσιακών εικόνων με μεσαιωνικές αναφορές, κυκλαδίτικη συμμετρία και αυθεντικές πινελιές από το ένδοξο παρελθόν.

Η προνομιακή θέση του νησιού, η ανεπτυγμένη τουριστική του υποδομή και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για αυθεντικές και εναλλακτικές διακοπές στις Κυκλάδες. Η Σύρος αποτελεί πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς η κάθε εποχή ντύνει το ήδη μαγευτικό σκηνικό με τα δικά της χρώματα και αρώματα, με τις δικές της ομορφιές και αντιθέσεις προσφέροντας πάντα μια ξεχωριστή και ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες.

Διαμονή στη Σύρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register