Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σκύρος

Σκύρος

Σκύρος

Ένα μικρό κόσμημα στις Σποράδες

Η Σκύρος, στα νότια των Σποράδων, είναι το νησί των αντιθέσεων με το ιδιαίτερο ανάγλυφο του εδάφους του. Το βορινό μέρος της Σκιάθου είναι ντυμένο στο πράσινο ενώ το νότιο χαρακτηρίζεται από τα γυμνά και απόκρημνα βράχια που συναντάμε στις Κυκλάδες.

Η Σκύρος, έχει πλούσια και μακραίωνη ιστορία που τη θέλει πρωταγωνίστρια και στη Μυθολογία. Γνωστή από την Αρχαιότητα με το σκυριανό μάρμαρο να ντύνει τα ρωμαϊκά κτίρια και που έδωσε το όνομα στο νησί, έχει αρχαιολογικούς χώρους επισκέψιμους που δίνουν δείγματα του πολιτισμού της Σκύρου. Μουσεία ξεναγούν τον επισκέπτη στα ήθη και έθιμα άλλων εποχών που κρατούν ακόμα και σήμερα. Παγκοσμίως γνωστά τα σκυριανά έπιπλα με την ξεχωριστή διακόσμηση και μοναδική κομψότητα.

Η Σκύρος, με πάνω από 180 εκκλησίες και ξωκλήσια από το Βυζάντιο και τη Μεταβυζαντινή εποχή, προσκαλεί τους θρησκευόμενους να συνδυάσουν τις διακοπές τους στο πανέμορφο αυτό νησί με την πίστη τους, χαρίζοντας στιγμές κατάνυξης και γαλήνης.

Η Σκύρος, με την απερίγραπτης ομορφιάς ακτογραμμή θα εκπλήξει τον επισκέπτη ευχάριστα με παραλίες που το πράσινο φτάνει μέχρι τις ακτές, είτε με άμμο είτε με βότσαλο και με πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά. Οργανωμένες οι περισσότερες μα και κάποιες απόμερες που προσεγγίζονται με θαλάσσιο μέσο, θα αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο και τον πιο δύσκολο επισκέπτη.

Η Σκύρος με το ανάγλυφο του εδάφους της και τις εναλλαγές των τοπίων της, είναι νησί που ο εναλλακτικός τουρισμός θα βρει πολλές ενασχολήσεις, θα γνωρίσει την πανίδα και τη χλωρίδα της Σκύρου, πλούσια σε σπάνια φυτά και σημαντικά ζώα σε προστατευόμενες περιοχές. Στη θάλασσα που περικλείει το νησί, οι καταδύσεις σε σπηλιές εντυπωσιάζουν με εικόνες που θα συναρπάσουν τους φανατικούς του σπορ.

Η Χώρα της Σκύρου, σκαρφαλωμένη πάνω στο βουνό και κάτω από το κάστρο, είναι ένας παραδοσιακός οικισμός μεσαιωνικού τύπου, με σπίτια σφιχταγκαλιασμένα μεταξύ τους, σοκάκια πέτρινα, γραφικές πλατείες και την απέραντη θέα στο μπλε του Αιγαίου πελάγους. Παραθαλάσσιοι οικισμοί αξιοποιημένοι τουριστικά που διατηρούν την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική.

Η Σκύρος, μόνο αν κάποια νεράιδα διαμόρφωσε με το ραβδί της αυτό το νησί δικαιολογεί τόση ομορφιά και χάρη.

Πηγή άρθρου: Αμερίσσα

Πηγή photo slider: Δήμος Σκύρου

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register