Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σίφνος

Σίφνος

Σίφνος

Το νησί της αρμονίας

Η Σίφνος είναι ένα από ομορφότερα και πιο χαρακτηριστικά νησιά των Κυκλάδων. Η σπουδαία ιστορία της Σίφνου χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ μέχρι και σήμερα, την ακολουθεί σε κάθε βήμα της.

Η Σίφνος είναι το «νησί των ποιητών», το νησί της άγριας φύσης  που συνδυάζεται αρμονικά εδώ και χρόνια με ανθρώπινα καλλιτεχνήματα. Είναι το νησί με τις κάτασπρες εκκλησίες, τα μαγευτικά ξωκλήσια και τα σπουδαία μοναστήρια. Είναι το νησί με τα πιο γραφικά και παραδοσιακά χωριά των Κυκλάδων.

Ήδη από την αρχαιότητα, η Σίφνος γνώρισε τεράστια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη εξαιτίας του γεωπολιτικού της πλούτου. Τα αρχαία μεταλλεία της ήταν ξακουστά σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, ενώ αποτέλεσαν κύριο αίτιο εξάπλωσης της αγγειοπλαστικής  τέχνης. Η Σίφνος, νησί αγγειοπλαστών έως και σήμερα, συνεχίζει να τιμά και να σέβεται την παράδοσή της.

Οι αρχαιολογικοί χώροι στη Σίφνο αποτελούν τις «χειροπιαστές» αποδείξεις αυτού ακριβώς του σπουδαίου παρελθόντος. Ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησί, αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός σημαντικού πολιτισμού, ήδη από την πρωτοκυκλαδική περίοδο. Η Σίφνος είναι γεμάτη με σημάδια του παρελθόντος. Σημάδια που αποκαλύπτουν την ιστορία του νησιού στα βάθη των αιώνων.

Ο οικισμός του Κάστρου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης στη Σίφνο. Η μεσαιωνική του «αύρα», τα στενά σοκάκια του και η μακραίωνη ιστορία του θα σας συναρπάσουν. Οι τέσσερις μυκηναϊκές ακροπόλεις του νησιού με σπουδαιότερη αυτήν του Αγίου Ανδρέα νοτιότερα του οικισμού της Καταβατής, αποδεικνύουν την μακραίωνη ιστορία του κυκλαδίτικου νησιού.

Σπουδαία αξιοθέατα αποτελούν και όλα τα χωριά της Σίφνου. Τα όμορφα στενά της Απολλωνίας, ο παραδοσιακός οικισμός του Αρτεμώνα, ο γραφικός Πλατύς Γιαλός και οι υπόλοιποι οικισμοί περιμένουν να ανακαλύψετε τις ομορφιές τους.

Η Σίφνος είναι ξακουστή για τις εκατοντάδες εκκλησίες της, τα πολλά γραφικά ξωκλήσια της και τα σημαντικά μοναστήρια της. Αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια του νησιού αποτελούν ιστορικά μνημεία με μεγάλο θρησκευτικό αλλά και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Άγρια ομορφιάς φυσικά τοπία, σπουδαίος γεωλογικός πλούτος, σπάνια χλωρίδα και πανίδα και μαγευτικές παραλίες είναι κάποια από τα «δώρα» που χάρισε η φύση στο νησί.

Η Σίφνος αποκαλύπτει όλες της τις ομορφιές και περιμένει να την εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις την κάθε της γωνιά που θα προσφέρει και μια διαφορετική συγκίνηση.

Διαμονή στη Σίφνο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register