Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ρόδος Δωδεκάνησα

Ρόδος

Ρόδος

Το νησί των Ιπποτών και του Ήλιου

Η Ρόδος των Ιπποτών, μας ταξιδεύει στη μαγεία της παλιάς πόλης, που αν βρεθείς εκεί, μες στη σιγαλιά της νύχτας, θα φτάσει στα αφτιά σου ο ήχος από τις οπλές των αλόγων που κροταλίζουν πάνω στις πλάκες και τον μεταλλικό ήχο από τις πανοπλίες των ιπποτών καθώς γυρίζουν πίσω. Συχνά αποκαλείται και νησί του ήλιου, γιατί από τη μυθολογία, πιστεύετε ότι αναδύθηκε μέσα από το πέλαγος από τον θεό Ήλιο.

Η Ρόδος λόγω της σημαντικής της θέσης, άσκησε οικονομική και στρατιωτική επιρροή, τόσο κατά την αρχαιότητα, όσο και κατά τους ελληνιστικούς και βυζαντινούς χρόνους. Ανάμεσα στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς.

Διαθέτει πλούσια και μακραίωνη ιστορία με εντυπωσιακά μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία και μουσεία, βυζαντινές εκκλησίες, γραφικά χωριά, πλούσια μεσαιωνική αρχιτεκτονική και πανέμορφα τοπία, πανέμορφες παραλίες, μοναδική γαστρονομία, τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων και σύγχρονες τουριστικές υποδομές.

Η Ρόδος που συνδυάζει αρμονικά το κοσμοπολίτικο με το διαχρονικό, είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για όλα τα γούστα, σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, που προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους επισκέπτες.

Ανακαλύψτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου στα Δωδεκάνησα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί, για να σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και στην ιστορία της.

Η Παλιά Πόλη του νησιού, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, είναι από τις πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου που παραμένει ζωντανή και κατοικημένη μέχρι και σήμερα. Επιβλητικά μεγάλα τείχη, αρχαία αγάλματα, μαρμάρινα οικόσημα, κρήνες, τζαμιά και χαμάμ. Ο πύργος του ρολογιού, οι 200 μεσαιωνικές εκκλησίες, η πλακόστρωτη οδό των Ιπποτών και με έναν λαβύρινθο από πλακόστρωτα στενά σοκάκια και το επιβλητικό παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου με τους τεράστιους πύργους του, συνθέτουν τον πυρήνα μιας πόλης, που συνδυάζει το παρόν με το παρελθόν και την κληρονομιά που άφησαν οι πολιτισμοί που πέρασαν.

Η Ακρόπολη της Λίνδου χτισμένη πάνω σε έναν απότομο βράχο ύψους 116 μ. Η Ακρόπολη της Ρόδου, με το αρχαίο στάδιο και το θέατρο στην κορυφή του λόφου Μόντε Σμιθ. Η Αρχαία Ιαλυσός ήταν μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου. Η Αρχαία Κάμειρος με την αρχαία αγορά της και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, ήταν στην αρχαιότητα μια από τις ελληνικές πόλεις με τη μεγαλύτερη δύναμη. Το Θαλάσσιο Ενυδρείο Ρόδου, φιλοξενεί αμέτρητα είδη ψαριών και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς. Τα κάστρα στο Ασκληπιείο, της Κρητηνίας και του Μονόλιθου. Ο Κολοσσός της Ρόδου που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Οι δυο χάλκινες φιγούρες των ελαφιών, σήμα κατατεθέν του νησιού, στέκονται φρουροί στο μαγευτικό λιμάνι του Μανδρακίου, υποδέχοντας τους επισκέπτες που μπαίνουν στο λιμάνι.

Επισκεφτείτε τα μοναστήρια και τις βυζαντινές εκκλησίες, με τις αξιόλογες τοιχογραφίες και τις ανεκτίμητης αξίας εικόνες, που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το νησί.

Κολυμπήστε στις αμέτρητες παραλίες της Ρόδου, με άμμο ή βότσαλο, οργανωμένες ή όχι, δημοφιλή ή απομονωμένες σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Ανακάλυψε τις κρυμμένες ομορφιές της Ρόδου, περπατώντας τα μυστικά μονοπάτια της, μέσα σε τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες είναι ένα από τα μαγευτικότερα μέρη της Ελλάδας. Οι Πηγές Καλλιθέας που φημίζονται από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το καταπράσινο πάρκο του Ροδινιού το οποίο ήταν ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Ρόδου είναι τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας, με πέτρινες κατοικίες, λιθόστρωτα σοκάκια και όμορφες αυλές που διατηρούν ζωντανή την παράδοση του νησιού.

Η πατρίδα του μυθικού Κολοσσού της Ρόδου έχει καταφέρει να διατηρήσει πολλά από τα απομεινάρια του παρελθόντος του και να αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο ιδανικές επιλογές για προορισμό.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: el.wikipedia.org

You don't have permission to register