Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Περίσσα Σαντορίνη

Περίσσα στη Σαντορίνη

Το πιο ξακουστό καλοκαιρινό θέρετρο του νησιού

Η Περίσσα στη Σαντορίνη είναι παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στη σκιά του επιβλητικού Μέσα Βουνού και είναι το πιο ξακουστό καλοκαιρινό θέρετρο του νησιού. Λόγω της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης η Περίσσα έχει σχεδόν ενωθεί με το διπλανό χωριό Εμπορειό.

Σύμφωνα με μελετητές, αλλά και από ερείπια αρχαίας πόλης που ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή το 1836, έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η Περίσσα βρίσκεται στη θέση της αρχαίας πόλης της Ελευσίνας. Αναφέρεται επίσης και από τον Πτολεμαίο τον Γεωγράφο ως μία από τις πόλεις της Σαντορίνης. Στο ακρωτήρι του Εξωμύτη, δυτικά της Περίσσας, πιστεύεται ότι είναι βυθισμένο το λιμάνι της αρχαίας Ελευσίνας. Ένα χιλιόμετρο βόρεια του ακρωτηρίου έχουν ανασκαφεί λαξευμένοι μέσα στον βράχο αρχαίοι τάφοι.

Αξιοθέατα στον οικισμό είναι:

  • Τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αγίας Ειρήνης, που βρίσκεται στους πρόποδες του Μέσα Βουνού, που χρονολογείται από τα τέλη του 5ου αιώνα και πιστεύεται ότι έδωσε στη Θήρα το μεταγενέστερο όνομά της.
  • Η Αρχαία Θήρα που βρίσκεται στο Μέσα Βουνό, σε ύψωμα 300 μέτρων και η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια.
  • Το Μουσείο ορυκτών και απολιθωμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιδιομορφία του εδάφους της Σαντορίνης και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.

Εκκλησίες είναι ο Άγιος Αντώνιος στην περιοχή Πηγάδι, η Παναγία Κατεφιανή ή Γενέσιο Θεοτόκου στο Μέσα Βουνό της Περίσσας και ο Τίμιος Σταυρός, ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του νησιού, στην πλατεία.

Η παραλία της είναι από τις πιο δημοφιλείς και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Περίσσα έχει άρτια τουριστική υποδομή με σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης για φαγητό και καφέ, πλήθος καταλυμάτων διαμονής και κάμπινγκ, άφθονα μπαρ και κλαμπ που προσφέρουν μια αξέχαστη και έντονη νυκτερινή ζωή. Συνδέεται καθημερινά με πολλά δρομολόγια με τη δημοτική συγκοινωνία, που ξεκινούν από τα Φηρά και κάνουν στάση στην πλατεία της Περίσσας.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register