Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Χαλκιδικής

Ακτή Καλογριάς

Η Ακτή Καλογριάς βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, έχει μεγάλο μήκος περίπου 600 μέτρων και φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά της και την ξανθή άμμο της. Το δάσος που την περιτριγυρίζει φτάνει μέχρι την ακτή και σε απόσταση 200 μέτρων βρίσκεται ένα γραφικό νησάκι όπου μπορεί να φτάσει κάποιος κολυμπώντας. Η παραλία διαθέτει άρτια οργάνωση.

Αρμενιστής

Ο Αρμενιστής είναι ίσως η πιο φημισμένη παραλία στη Σιθωνία. Είναι μεγάλη σε μήκος και περιβάλλεται από καταπράσινο δάσος, ενώ η λευκή άμμος και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της εντυπωσιάζουν. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσα από το κάμπινγκ που βρίσκεται εκεί. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και είναι άρτια οργανωμένη.

Άφυτος

Η παραλία της Αφύτου είναι αρκετά μεγάλη και σχηματίζει μικρούς κολπίσκους. Σε κάποια σημεία έχει άμμο με βοτσαλάκι αλλά το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από βότσαλο και πέτρες. Είναι πολυσύχναστη και πολύ καλά οργανωμένη.

Καβουρότρυπες

Η παραλία Καβουρότρυπες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας. Είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Χαλκιδικής, πλήρως οργανωμένη στο κεντρικό τμήμα της και αποτελείται από μικρά κολπάκια με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Καλλιθέα

Η παραλία της Καλλιθέας βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στα νοτιοδυτικά του Κόλπου της Κασσάνδρας. Έχει μήκος πάνω από 1.300 μέτρα, άρτια οργάνωση στο μεγαλύτερο τμήμα της, κατάλευκη άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα.

Καλαμίτσι

Η παραλία Καλαμίτσι βρίσκεται στη Σιθωνία στο νοτιοανατολικό άκρο της. Έχει καταγάλανα νερά, άσπρη ψιλή άμμο, εντυπωσιακούς σχηματισμούς από γκρίζα βράχια και διαθέτει πλήρη οργάνωση.

Κρυοπηγή

Η Κρυοπηγή είναι μια πανέμορφη, μεγάλη αμμουδερή παραλία με εκπληκτική θέα στον κόλπο της Σιθωνίας, πλήρως οργανωμένη με κρυστάλλινα νερά και πεύκα που κρέμονται από τα βράχια.

Νικήτη

Η παραλία Νικήτη βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Είναι μια τεράστια παραλία που το μήκος της φτάνει περίπου τα τέσσερα χιλιόμετρα, λευκή άμμο, σμαραγδένια νερά και περιτριγυρισμένη από πεύκα και ελαιώνες με πάρα πολύ καλή οργάνωση.

Πόρτο Κουφό

Το Πόρτο Κουφό είναι ένας προστατευμένος κόλπος από τα ρεύματα και τους ανέμους και αποτελεί καταφύγιο για τους αλιείς και τους  επισκέπτες με πλεούμενα. Διαθέτει μια μεγάλη και όμορφη παραλία λίγο πιο μακριά από το γραφικό λιμανάκι, με καλή οργάνωση,  γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άμμο και μήκος που φτάνει το 1,5 χιλιόμετρο αλλά τα νερά της βαθαίνουν απότομα.

Σάρτη

Η Σάρτη βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας, έχει καθαρή και αμμώδη παραλία μήκους πάνω από τρία χιλιόμετρα και βραβεύεται κατά σειρά χρόνων με τη Γαλάζια Σημαία. Σε αρκετά τμήματά της έχει άρτια οργάνωση, νερά που βαθαίνουν ομαλά και φανταστική θέα προς το Άγιο Όρος.

Τορώνη

Η παραλία Τορώνη βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας και είναι από τις πιο μεγάλες παραλίες της Χαλκιδικής. Το μήκος της ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα και κατά τμήματα έχει πολύ καλή οργάνωση. Έχει πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο και είναι πολυσύχναστη.

Διαμονή στο νομό Χαλκιδικής: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register