Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Φωκίδας

Ανεμοκάμπι

Το Ανεμοκάμπι είναι μια από τις παραλίες του Γαλαξιδίου πολύ κοντά στην πόλη. Είναι κρυμμένη σ’ έναν απάνεμο όρμο με χρυσαφιά άμμο και λεπτό χαλικάκι.

Γλυφάδα

Η παραλία της Γλυφάδας θεωρείται μια από τις καλύτερες της δυτικής Φωκίδας. Είναι βοτσαλωτή και διαθέτει πεντακάθαρα, γαλανά νερά και σχετική οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

Ερατεινή

Η παραλία της Ερατεινής είναι πολυσύχναστη με πεντακάθαρα, γαλάζια νερά και άρτια οργάνωση. Στην περιοχή υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων και επιλογών για φαγητό και διασκέδαση.

Μαραθιάς

Η παραλία του Μαραθιά βρίσκεται στο ομώνυμο, γραφικό ψαροχώρι σχεδόν στα σύνορα με την Αιτωλοακαρνανία. Είναι μια πολυσύχναστη βοτσαλωτή παραλία με καταγάλανα νερά, πλήρη οργάνωση στα περισσότερα σημεία της και πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό.

Μοναστηράκι

Η παραλία στο Μοναστηράκι είναι από τις πιο ξεχωριστές της Φωκίδας, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο  ομώνυμο ψαροχώρι, στα νότια παράλια του νομού. Έχει μικρά, ολόλευκα βότσαλα, αλλά και χαλίκι σε κάποια σημεία, και βαθιά, πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Ένα μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο και στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα για διαμονή και παραδοσιακές ταβέρνες.

Πάνορμος

Η παραλία του Πάνορμου βρίσκεται μπροστά στο ομώνυμο χωριό και είναι βοτσαλωτή με πεντακάθαρα, γαλανά νερά και είναι οργανωμένη. Στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα για διαμονή και αρκετές επιλογές για φαγητό.

Σεργούλα

Η παραλία της Σεργούλας, έχει μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο και βρίσκεται στα νότια του νομού, στην ακτή του Κορινθιακού κόλπου.  Χωρίζεται σε δύο παραλίες: την παραλία Αμπελάκι που είναι η πιο μεγάλη με πλατάνια να φτάνουν ως τη θάλασσα, βοτσαλωτή και δίπλα της η παραλία Πλατάνια. Είναι και οι δύο οργανωμένες και στην περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό.

Σκάλωμα

Η παραλία Σκάλωμα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νομού Φωκίδας και βρίσκεται πολύ κοντά στα δυτικά σύνορα με την Αιτωλοακαρνανία. Είναι βοτσαλωτή με καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και στη μια άκρη της υπάρχουν μεγάλα δέντρα για φυσική σκιά. Είναι οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα και ψαροταβέρνες.

Χιλιαδού

Η παραλία της Χιλιαδούς είναι από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες. Είναι μεγάλη σε έκταση με ψιλή χρυσή άμμο και πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά. Είναι πλήρως οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της και στην περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα για διαμονή και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Διαμονή στο νομό Φωκίδας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register