Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Ρεθύμνου

Αγία Γαλήνη

Οι παραλίες της Αγίας Γαλήνης βρίσκονται στα νότια του νομού Ρεθύμνου στον ομώνυμο οικισμό. Είναι δύο παραλίες και σχηματίζονται μέσα στα επιμέρους γραφικά λιμανάκια της περιοχής. Αποτελούνται από την πρώτη και κύρια μεγάλη παραλία, ενώ η δεύτερη στα ανατολικά της είναι πιο στενή και βραχώδης και προτιμάται από τους γυμνιστές. Με ψιλό βότσαλο αλλά και άμμο, ρηχά, πεντακάθαρα αλλά κρύα νερά, που οφείλονται στον ποταμό Πλατύ οι παραλίες Αγίας Γαλήνης κατά μήκος των δυτικών ακτών τους, σχηματίζουν σπηλιές. Οι παραλίες Αγίας Γαλήνης είναι πλήρως οργανωμένες και πολυσύχναστες.

Αγία Μαρίνα

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας, κοντά στο χωριό Ροδάκινο, οφείλει το όνομά της στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι χτισμένο στην άκρη της ακτής με τις πολλές σπηλιές. Η Αγία Μαρίνα είναι μια παραλία με καθαρά βαθιά νερά, στην οποία εναλλάσσονται η άμμος, το βότσαλο και τα βράχια.

Άγιος Παύλος

Η παραλία Άγιος Παύλος βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό και είναι ένα μικρό απάνεμο κολπάκι με αμμουδιά και καθαρά βαθιά γαλαζοπράσινα νερά. Αυτή η παραλία θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές της νότιας ακτογραμμής του νομού Ρεθύμνου. Η παραλία είναι οργανωμένη και στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες. Ανεβαίνοντας το μονοπάτι στα δεξιά της παραλίας θα δείτε από ψηλά τους περίτεχνους σχηματισμούς των πετρωμάτων.

Άδελε

Μπροστά από τον Αδελιανό κάμπο απλώνεται η τεράστια αμμώδης παραλία Άδελε η οποία εκτείνεται μέχρι την περιοχή της Σκαλέτας. Η παραλία είναι ρηχή, αλλά όταν φυσάει βοριάς έχει κύμα. Εδώ οι θαλάσσιες χελώνες γεννούν τα αυγά τους γι’ αυτό και μπορεί να δείτε σημεία αποκομμένα με σκοινιά και πινακίδες, για την προστασία τους. Η παραλία Άδελε  είναι πολύ καλά οργανωμένη και στην περιοχή θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και επιλογές για φαγητό.

Ακούμια

Η παραλία Ακούμια βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο και ανοιχτή στους νότιους ανέμους. Δεν έχει πλήρη οργάνωση αλλά σε κοντινή απόσταση υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες.

Αμμόλοφοι Άγιου Παύλου ή Μέλισσας

Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου ή, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, Αλατσόγκρεμνος σχηματίζεται ανάμεσα στο ακρωτήρι της Μέλισσας και στον Ακουμιανό Ποταμό. Είναι μία εντυπωσιακή παραλία, στα νότια του νομού Ρεθύμνου σε κοντινή από το γραφικό οικισμό του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με τους ντόπιους, εκεί κατέφυγε ο Άγιος Παύλος κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη. Οι Αλατσόγκρεμνοι είναι μια φανταστική παραλία μέσα σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο με τεράστιους αμμόλοφους που φτάνουν τα 25 μέτρα. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες του Ρεθύμνου με μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο και προσφέρεται και για γυμνισμό. Η παραλία σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στο κέντρο περίπου της παραλίας ανάμεσα στις σπηλιές που σχηματίζονται, μπορείτε να βρείτε φυσική σκιά. Το ηλιοβασίλεμα είναι μαγευτικό και αξίζει να το δείτε. Το πιο συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα μπορείτε να το δείτε από το βουνό Θρόνος, ύψος 300μ. που βρίσκεται πάνω από την παραλία, ατενίζοντας τα νησιά Παξιμάδια.

Αμμούδι

Το Αμμούδι είναι ένα σύμπλεγμα κόλπων που βρίσκεται κοντά στον Πλακιά στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Η πρώτη μικρή και γραφική παραλία που συναντά ο επισκέπης στην περιοχή, ονομάζεται μεγάλο Αμμούδι ή απλώς Αμμούδι, ενώ στα 100 μέτρα περίπου, βρίσκεται κι η παραλία του μικρού Αμμουδίου, η οποία θεωρείται ως η πλέον γνωστή παραλία στους γυμνιστές του νησιού. Το Αμμούδι έχει χοντρή λευκή άμμο τα καταπράσινα καθαρά νερά της παραλίας είναι ιδανικά για καταδύσεις και υποθαλάσσιες εξερευνήσεις.  Δίπλα στην παραλία υπάρχουν πολλά αλμυρίκια, όπου μπορείτε να βρείτε φυσική σκιά. Είναι οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραδοσιακές ταβέρνες.

Γεράνι

Η παραλία Γεράνι βρίσκεται στα δυτικά του Ρεθύμνου. Είναι ένας κόλπος με βότσαλα που επηρεάζεται συχνά από τους βοριάδες και είναι μια από τις λιγότερο οργανωμένες αμμουδιές κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου.

Γεροπόταμος

Η παραλία είναι κάτω από τη γέφυρα του Γεροποτάμου ανατολικά του Ρεθύμνου. Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από τον ομώνυμο ποταμό που καταλήγει στην παραλία. Ο Γεροπόταμος βρίσκεται μέσα σ’ ένα κλειστό κολπάκι με βότσαλο, άμμο και αρκετά βράχια τριγύρω και είναι εκτεθειμένη στους ισχυρούς, βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Τα νερά της παραλίας είναι κρυστάλλινα και αρκετά κρύα καθώς στην ανατολική πλευρά της εκβάλλει ο ομώνυμος ποταμός. Ο Γεροπόταμος, είναι μια σχετικά μικρή αλλά γραφική παραλία, με σχετική οργάνωση.

Δαμνόνι

Η παραλία Δαμνόνι βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου κοντά στον Πλακιά. Είναι μια παραλία περίπου 600 μέτρων στην έξοδο μιας κοιλάδας που περιτριγυρίζεται από βουνά. Έχει χοντρή, λευκή άμμο και ένα μικρό ποταμάκι. Η παραλία στο δυτικό μέρος της είναι πλήρως οργανωμένη. Στη γύρω περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

Δρυμισκιανή Γιαλιά

Κοντά στο χωριό Δρύμισκος του νομού Ρεθύμνου υπάρχει μια σειρά από συνεχόμενους κόλπους. Όλη η περιοχή ονομάζεται Δρυμισκιανή Γιαλιά με γνωστότερο το Δρυμισκιανό Αμμούδι που βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο της περιοχής. Στο κέντρο της περιοχής βρίσκεται η παραλία της Κεφάλας και στα ανατολικά βρίσκεται η παραλία Ανατολικά. Το Δρυμισκιανό Αμμούδι διαθέτει σχετική οργάνωση αλλά οι άλλες παραλίες είναι πιο απομονωμένες και αρκετά ήσυχες.

Επισκοπή

Η παραλία Επισκοπής βρίσκεται δυτικά της πόλης του Ρεθύμνου και νότια του ομώνυμου οικισμού. Η παραλία οριοθετείται στα δυτικά από τον ποταμό Μουσέλα και στα δυτικά από το ποτάμι που διέρχεται μέσα από το φαράγγι Πετρέ, δίπλα στη γέφυρα της Ζουρίδας. Είναι μια μεγάλη παραλία με ρηχά νερά και αμμουδιά αλλά επηρεάζεται από το βοριά και ξεβράζει πολλά φύκια. Κατά τμήματα οργανωμένη αλλά υπάρχουν και μεγάλα κομμάτια της παραλίας που δεν είναι. Τριγύρω από την παραλία Επισκοπής υπάρχουν πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια.

Κεραμιανή Γιαλιά

Ο Κεραμές Αγίου Βασιλείου βρίσκεται νότια του Ρεθύμνου, είναι χτισμένος στην πλαγιά του όρους Κέντας και έχει πανοραμική θέα στη θάλασσα. Γύρω από το χωριό υπάρχουν πολλές παραλίες που ονομάζονται Κεραμιανή Γιαλιά. Ένας στενός δρόμος από το χωριό σταματάει στο λιμανάκι της Αγίας Φωτεινής κι εκεί συναντάς τις μικρές βοτσαλωτές παραλίες που είναι κρυμμένες μέσα σε μεγάλους βράχους.

Κλίματα

Στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και το Ροδάκινο, βρίσκεται ένας μεγάλος κόλπος με τρεις ερημικές παραλίες του νομού Ρεθύμνου, τα Κλίματα. Το όνομά τους τα Κλίματα το πήραν από το πλήθος των κληματαριών που υπήρχαν σε αυτήν την τοποθεσία στο παρελθόν. Οι παραλίες έχουν ψιλό βότσαλο, βράχια και καθαρά νερά και συνήθως έχει γυμνιστές. Η παραλίες αυτές δε διαθέτουν οργάνωση.

Κόρακας

Η παραλία Κόρακας βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου κοντά στο χωριό Ροδάκινο. Η παραλία είναι στην έξοδο του ξερού πλέον ποταμού, ο οποίος διέρχεται από ένα απότομο φαράγγι που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης. Ανατολικά, την παραλία οριοθετούν βράχοι με σπηλιές, οι οποίες πριν διαβρωθούν, θύμιζαν ράμφος κόρακα, κι έτσι της έδωσαν το όνομά της. Η παραλία του Κόρακα είναι σχετικά μεγάλη, αποτελείται από ψιλό γκρι χαλικάκι, και έχει ρηχά, πεντακάθαρα νερά, ενώ στη δυτική άκρη της υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια για φυσική σκιά. Ο Κόρακας είναι σχετικά οργανωμένη παραλία και έχει καταλύματα, καφετέριες και ταβέρνες.

Κορακιά

Ο απόμερος όρμος της Κορακιάς βρίσκεται κοντά στα χωριά Σίσες και Μυλοπόταμος. H παραλία της Κορακιάς ουσιαστικά είναι δύο μικροί, ήσυχοι κόλποι με άμμο. Οι παραλίες της Κορακιάς είναι απόμερες και σχεδόν άγνωστες και τις προτιμούν γυμνιστές. Η Κορακιά δε διαθέτει καμία οργάνωση.

Κουμπές

Η παραλία Κουμπές είναι μια αμμώδης παραλία αρκετά κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου και έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη Γαλάζια Σημαία. Είναι πλήρως οργανωμένη και θα βρείτε πολλά καταλύματα και επιλογές για φαγητό.

Λίγκρες

Πάνω στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Σιδέρωτα ξεδιπλώνεται η παραλία Λίγκρες ή Λίγρες, που ουσιαστικά αποτελεί το βορειότερο τμήμα της τεράστιας Ακουμιανής Γυαλιάς. Η αρκετά μεγάλη παραλία Λίγκρες έχει άμμο και ψιλό βότσαλο, δεν είναι οργανωμένη και θεωρείται ιδανική για όσους επιζητούν την ηρεμία καθώς και για τους γυμνιστές. Στην αριστερή άκρη της παραλίας Λίγκρες υπάρχει κρυμμένος πίσω από τους βράχους και την πυκνή βλάστηση, ένας μικρός καταρράκτης που διαθέτει τρεχούμενο νερό χειμώνα-καλοκαίρι. Στην παραλία θα βρείτε κάποια καταλύματα και ταβέρνες.

Μαλιού το Ρυάκι

Η παραλία Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, στην περιοχή του Λατζιμά. Η παραλία σχηματίζεται στο μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους που σχηματίζουν μεγάλες σπηλιές. Είναι οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες και ομπρέλες και μια καντίνα. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Μαλιού, που ονομάζεται και Σπηλιές, είναι οι πανέμορφοι σπηλαιώδεις βράχοι που προστατεύουν τη μικρή παραλία στα δυτικά. Εκεί βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus monachus. Ο κόλπος που σχηματίζεται λόγω των σπηλιών, καθιστά την παραλία ιδανική για τις ημέρες που έχει ανέμους.

Μικρή Τριόπετρα

Η παραλία της Μικρής Τριόπετρας βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Είναι η πρώτη παραλία που σχηματίζεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, από όπου πήρε και το όνομά της η περιοχή, μέσα σ’ ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους. Στα νότια άκρα της Μικρής Τριόπετρας εκβάλει ο Ακουμιανός ποταμός, ο οποίος τη χωρίζει από την παραλία των αμμόλοφων Αγίου Παύλου. Η παραλία δεν έχει ιδιαίτερη οργάνωση αλλά υπάρχουν κάποια καταλύματα και ταβέρνες. Στην παραλία υπάρχει το μικρό λιμανάκι της περιοχής, στο νοτιοανατολικό τμήμα της παραλίας, που ονομάζεται Στόμιο, το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που είναι χτισμένο στην κορυφή ενός ψηλού λόφου με υπέροχη θέα από ψηλά, ενώ επίσης, τα σκαμμένα βράχια στο πίσω μέρος της παραλίας της Μικρής Τριόπετρας, δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο φυσικού κάλλους.

Μικρό Φωτεινάρι

Στα νότια του νομού Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και στη Σούδα, είναι η παραλία το μικρό Φωτεινάρι. Είναι η δεύτερη παραλία που βρίσκεται στο μυχό ενός κατάφυτου κόλπου. Το μικρό Φωτεινάρι ή Φωτειναράκι, πήρε την ονομασία του από το γεγονός του ότι είναι μικρότερο από την αμέσως επόμενη παραλία, Μεγάλο Φωτεινάρι. Το Μικρό Φωτεινάρι έχει πέτρες, βότσαλο και βράχια και δεν είναι καθόλου οργανωμένο. Τριγύρω υπάρχουν κάποια μικρά καταλύματα και ταβέρνες.

Μισίρια

Σε μικρή απόσταση από την πόλη του Ρεθύμνου βρίσκεται η παραλία Μισίρια, μια αρκετά μεγάλη, αμμουδερή παραλία με μήκος περίπου 600 μέτρων. Διαθέτει πολύ καλή οργάνωση και στην περιοχή θα βρείτε πληθώρα καταλυμάτων και επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Μπαλί

Ο παραθαλάσσιος οικισμός Μπαλί βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Ρεθύμνου. Σε όλο τον οικισμό υπάρχουν τέσσερις κόλποι στους οποίους σχηματίζονται παραλίες με άμμο και πράσινα νερά. Η πρώτη παραλία που συναντάει ο επισκέπτης είναι το Λιβάδι, με άρτια οργάνωση και συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Στην ανατολική πλευρά της βρίσκονται δύο κολπάκια του Κούσκουρα όπως ονομάζονται στα οποία δεν υπάρχει οργάνωση και είναι πολύ ήρεμα. Η δεύτερη παραλία του Μπαλίου είναι ο Βαρκότοπος με ρηχά νερά και άμμο. Διαθέτει κι αυτή πλήρη οργάνωση. Βορειότερα βρίσκεται το γραφικό ψαρολίμανο που δίπλα του βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του. Η τελευταία παραλία, ο Καραβοστάσης, είναι η πιο όμορφη του οικισμού, διαθέτει άρτια οργάνωση αλλά συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο. Σε όλο τον οικισμό του Μπαλίου υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων και επιλογών για φαγητό και διασκέδαση.

Παλίγκρεμνος

Στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, δίπλα από την παραλία του Πλακιά βρίσκεται η παραλία Παλίγκρεμνος. Ο Παλίγκρεμνος ή Γονατές όπως αλλιώς είναι γνωστός, είναι μια παραλία με άμμο, άρτια οργανωμένη, κι έχει πεντακάθαρα νερά.

Πάνορμος

Ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, μπροστά από το ομώνυμο χωριό, βρίσκονται οι παραλίες του Πανόρμου που είναι από τις λίγες παραλίες της βόρειας ακτογραμμής του Ρεθύμνου που δεν είναι εκτεθειμένες στο βοριά. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο μεγάλες παραλίες και δύο πιο μικρές. Η παραλία που βρίσκεται μπροστά στο χωριό είναι το Λιμανάκι, με άμμο, ρηχά και καθαρά νερά και διαθέτει άρτια οργάνωση. Πιο ανατολικά βρίσκεται μια πιο μικρή παραλία που δεν έχει καμιά οργάνωση και δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Πιο δυτικά βρίσκεται η Λίμνη, άλλη μια αμμουδερή και οργανωμένη παραλία που προστατεύεται από ένα μόλο και ακόμα πιο δυτικά υπάρχει ένας βοτσαλωτός κόλπος που είναι ιδανικός για ηρεμία και απομόνωση.

Πειρατικό Φιόρδ

Στα νότια του Ακρωτηρίου Μουρί ή Κάραβος, κοντά στον Πλακιά στα νότια του νομού Ρεθύμνου βρίσκεται το Πειρατικό Φιόρδ. Η παραλία Φοίνικας ή Πειρατικό Φιόρδ, είναι ένας πολύ στενός μακρόστενος κόλπος που σχηματίζεται ανάμεσα σε τεράστιους κάθετους βράχους. Το όνομά του οφείλεται στους πειρατές, οι οποίοι κατά τη βυζαντινή περίοδο, έβρισκαν καταφύγιο μέσα σ’ αυτό το μικρό φυσικό κόλπο. Η μικροσκοπική παραλία του Πειρατικού Φιόρδ στην αρχή έχει άμμο, αλλά στη συνέχεια βαθαίνει απότομα. Έχει τριγύρω αρκετά βράχια, ενώ τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Μάλιστα σ’ αυτήν την παραλία καταλήγουν οι χείμαρροι του φαράγγι Κουρταλιώτη. Έχει υποτυπώδη οργάνωση και για να την προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να περάσει μέσα από το ξενοδοχείο που βρίσκεται πάνω από την παραλία ή με καραβάκι από τον Πλακιά.

Περιστερές

Η παραλία Περιστερές βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, κοντά στο χωριό Ροδάκινο. Πήρε το όνομά της από τις σπηλιές που βρίσκονται στα ανατολικά της που φωλιάζουν περιστέρια. Σ’ αυτό το σημείο σχηματίζονται πολύ όμορφες σπηλιές με καμάρες, τεράστιους βράχους μέσα στη θάλασσα και κάτι μικροσκοπικές παραλίες μέσα στις σπηλιές. Η παραλία Περιστερές είναι ερημική, έχει άμμο, βότσαλο, αρκετά βράχια, είναι ανοιχτή στους νότιους ανέμους κι έχει αρκετές μεγάλες χαρουπιές. Η παραλία δεν έχει καθόλου οργάνωση.

Πετρές

Η παραλία Πετρές, βρίσκεται δίπλα στην έξοδο του υπέροχου φαραγγιού Πετρέ , από το οποίο έχει πάρει και το όνομα της. Είναι στο ανατολικό τμήμα του νομού Ρεθύμνου και διαθέτει μερικούς κολπίσκους, οι οποίοι έχουν πολλά βραχάκια. Στην περιοχή φυσούν συνήθως βόρειοι άνεμοι, που κάνουν τη θάλασσα κυματώδη. Στον κυρίως κόλπο της παραλίας Πετρές, που βρίσκεται βορειότερα από τους υπόλοιπους και είναι  αμμουδερός, υπάρχει αρκετά καλή οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε αρκετά καταλύματα και ταβέρνες.

Πευκιάς

Ο Πευκιάς βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου ανάμεσα στον Πλακιά και το Ροδάκινο. Η παραλία Πευκιάς ή αλλιώς η παραλία της Αγίας Άννας, είναι μια μικρή σε έκταση, εντελώς απομονωμένη παραλία με βαθιά, πεντακάθαρα νερά, κι έχει πολλά βράχια και πέτρες. Μέσα σε αυτό το άγριο τοπίο της παραλίας του Πευκιά υπάρχουν μερικές ακόμη μικρές παραλίες, εξίσου ανοργάνωτες, στις οποίες μπορεί ο επισκέπτης να πάει είτε με βάρκα ή με τα πόδια.

Πλατανιάς

Η παραλία του Πλατανιά βρίσκεται ανατολικά από την πόλη του Ρεθύμνου. Είναι μια όμορφη, αμμώδης παραλία, ανοιχτή όμως στο βορρά, οπότε χρειάζεται προσοχή στα θαλάσσια ρεύματα και είναι μια από τις καλά οργανωμένες αμμουδιές της περιοχής.

Πολύριζος

Η παραλία Πολύριζος βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου κοντά στο χωριό Ροδάκινο. Ανάμεσα σε ελαιόδεντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, βρίσκεται η ανοιχτή στους νότιους ανέμους παραλία Πολύριζος που είναι αμμώδης με ρηχά, πεντακάθαρα νερά, ενώ διαθέτει και μερικές σπηλιές.

Πρασονήσι

Aνατολικά του παραθαλάσσιου οικισμού του Αγίου Παύλου στο νομό Ρεθύμνου, κι απέναντι από το ομώνυμο πράσινο νησάκι, βρίσκεται η παραλία Πρασονήσι. Στο Πρασονήσι η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη, και χωρίς κόσμο γιατί δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή πέρα από τους ντόπιους.

Πρέβελη

Η παραλία της Πρέβελης είναι μία από τις διασημότερες παραλίες της νότιας πλευράς του νομού Ρεθύμνου. Βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού, εκεί που καταλήγει το ποτάμι Κουρταλιώτης δημιουργώντας ένα δέλτα. Καθώς εκβάλλει το ποτάμι στην παραλία δημιουργεί μια λίμνη, τη λίμνη Πρέβελη και οι φοίνικες δημιουργούν ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Η παραλία Πρέβελη πήρε το όνομά της από την ομώνυμη ιστορική μονή που βρίσκεται κοντά της. Το φοινικόδασος της περιοχής, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, και σ’ αυτό συναντάται το είδος αυτοφυούς κρητικού φοίνικα. Η παραλία της Πρέβελης ή αλλιώς Φοίνικας, έχει ξανθή άμμο και βοτσαλωτό βυθό, ενώ τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Στην παραλία υπάρχει μια σχετική οργάνωση αλλά δεν υπάρχουν καθόλου καταλύματα. Μια βόλτα με τα πόδια ή με θαλάσσιο ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, μέσα από τα φοινικόδεντρα μέχρι το φαράγγι Κουρταλιώτη αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους περισσότερους επισκέπτες της Πρέβελης. Από τη μία έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσουν στα αλμυρά νερά της θάλασσας, και από την άλλη στα γλυκά του ποταμού με τα μικρά πανέμορφα σημεία από τα οποία ξεπηδούν καταρράκτες και άγρια βλάστηση, θυμίζοντας εξωτικό σκηνικό.

Πελεκάνος

Η παραλία Πελεκάνος βρίσκεται στα δυτικά του νομού Ρεθύμνου και είναι αμμουδερή. Περιβάλλεται από δέντρα και βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης με αποτέλεσμα να επηρεάζεται από βόρειους ανέμους. Η παραλία έχει μια σχετικά μικρή οργάνωση.

Περιβόλια

Η παραλία Περιβόλια βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά, πλήρως οργανωμένη.

Πλακιάς

Η παραλία του Πλακιά βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ρεθύμνου στον ομώνυμο οικισμό. Έχει μήκος περίπου 1,3 χιλιόμετρα και στα ανατολικά της κλείνεται από ένα ψηλό, λείο, ασβεστολιθικό τοίχωμα. Διαθέτει άρτια οργάνωση και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες και συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Σε όλο το μήκος της παραλίας αλλά και τριγύρω υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα και αρκετές επιλογές για φαγητό καθώς και διάφορα καταστήματα.

Σκαλέτα

Η παραλία Σκαλέτα βρίσκεται στο βόρειο άξονα του νομού Ρεθύμνου και είναι αμμώδης με άρτια οργάνωση. Είναι γνωστή για το ότι είναι μια από τις φυλασσόμενες παραλίες όπου γεννά τα αβγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα η οποία είναι απειλούμενη με εξαφάνιση. Στην περιοχή υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων, καταστημάτων και επιλογών για φαγητό.

Σούδα

Η παραλία της Σούδας βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, μέσα στον κόλπο του Πλακιά. Ο κόλπος της Σούδας είναι αρκετά μεγάλος και στην πραγματικότητα είναι η τελευταία παραλία του Πλακιά. Βρίσκεται στην έξοδο μιας μικρής καταπράσινης κοιλάδας που τη διαρρέει ο ποταμός Φοίνικας, κι εκβάλλει στη θάλασσα. Η παραλία της Σούδας περιστοιχίζεται από μεγάλες συστάδες από φοίνικες, σαν αυτούς που συναντάμε στην Πρέβελη. Η παραλία έχει βαθιά αλλά κρυστάλλινα νερά και την πιάνει πολύ ο αέρας. Στην άκρη της παραλίας υπάρχουν βράχια. Είναι πλήρως οργανωμένη και στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

Σταυρωμένος

Η παραλία Σταυρωμένου βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά και δεν είναι οργανωμένη. Στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

Σφακάκι

Η παραλία Σφακάκι βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου και είναι μια μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Κάποια σημεία στην παραλία είναι οργανωμένα, αλλά υπάρχουν και πολλά σημεία χωρίς οργάνωση.

Σχοινάρια

Η παραλία Σχοινάρια βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου κι ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά. Η παραλία είναι σχεδόν άγνωστη στον πολύ κόσμο αλλά είναι ένας επίγειος παράδεισος με ψιλή άμμο και βότσαλο, κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά που βαθαίνουν όμως απότομα. Στην παραλία υπάρχουν επίσης, μικρά λιμνάκια με νερό γύρω από μια οργιώδη βλάστηση, που αναβλύζει από πηγές από τα τριγύρω βουνά. Είναι ημιοργανωμένη αλλά θα βρείτε και μια ταβέρνα.

Tριόπετρα

Η Τριόπετρα βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου και είναι μια από τις παραλίες που ανήκουν στο παραλιακό μέτωπο της Ακουμιανής Γυαλιάς. Τρεις βράχοι, που υπάρχουν στο ανατολικό άκρο της, έχουν βαφτίσει την πανέμορφη αυτή παραλία ως Τριόπετρα, η οποία ουσιαστικά αποτελείται από δύο παραλίες, τη μικρή Τριόπετρα, ανατολικά των βράχων, και τη Μεγάλη Τριόπετρα που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα δυτικά. Η παραλία της Τριόπετρας έχει χοντρή άμμο, πεντακάθαρα, βαθιά και κρυστάλλινα νερά, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη οργάνωση.

Φωτεινάρι

Η παραλία Φωτεινάρι βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου ανάμεσα στον Πλακιά και στη Σούδα. Είναι μια μικρή παραλία που διακρίνεται από δυο κόλπους, που χωρίζονται μεταξύ τους με μια μικρή βραχώδη ακτή. Η απάνεμη παραλία Φωτεινάρι, που σχηματίζεται στο μυχό ενός κατάφυτου κόλπου έχει πέτρες, βότσαλο, και βράχια και δεν είναι οργανωμένη. Στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

Διαμονή στο νομό Ρεθύμνου: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register