Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Πρέβεζας

Αλωνάκι

Η παραλία Αλωνάκι χωρίζεται σε τμήματα από μικρά άσπρα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα. Το κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας εκτός από το δάσος που την περιβάλλει είναι ο βράχος που δεσπόζει. Άμμος και τιρκουάζ νερά συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Η παραλία είναι προστατευόμενο μέρος και δε διαθέτει καμιά οργάνωση.

Αμμουδιά

Η Αμμουδιά είναι μια πλατιά παραλία με ψιλή άμμο, σχετικά ρηχά νερά αλλά με διακυμάνσεις στη θερμοκρασία τους λόγω των εκβολών του ποταμού Αχέροντα. Η παραλία διαθέτει άρτια οργάνωση.

Βάλτος

Η παραλία Βάλτος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας με ακτογραμμή που φτάνει τα τρία χιλιόμετρα περίπου και βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που είναι χτισμένο το κάστρο της Πάργας. Η παραλία είναι στρωμένη από άμμο και από βότσαλα, διαθέτει άρτια οργάνωση και είναι πολυσύχναστη.

Βράχος

Η παραλία του Βράχου είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πρέβεζας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή άμμο και μεγάλο μήκος ανάμεσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Τα νερά της βαθαίνουν ομαλά και διαθέτει άρτια οργάνωση.

Κανάλι

Το παραθαλάσσιο χωριό Κανάλι είναι φημισμένο για την πανέμορφη παραλία του και τα καταγάλανα νερά της. Είναι μια μεγάλη παραλία σε μήκος και πλάτος. Η μορφολογία εναλλάσσεται από λεπτό βότσαλο, άμμος και σε περιοχές βράχια. Τα νερά είναι ρηχά σε μερικά σημεία και βαθιά σε άλλα. Η παραλία του Μονολιθίου είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία και διαθέτει αρκετά καλή οργάνωση.

Καστροσυκιά

Σε μικρή απόσταση από το Κανάλι βρίσκεται το χωριό της Καστροσυκιάς με την ομώνυμη παραλία του. Η παραλία του εναλλάσσεται από ψιλή άμμο σε μεγάλα βότσαλα. Μεγάλη παραλία σε μήκος με ρηχά νερά. Η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Λούτσα

Η Λούτσα είναι μια τεράστια, πολυσύχναστη παραλία με φόντο το Ιόνιο Πέλαγος. Χρυσαφένια άμμος κάτω από έναν καταπράσινο λόφο και άρτια οργάνωση.

Λυγιά

Μικροί κολπίσκοι που εναλλάσσεται η λεπτή άμμος με μικρό βότσαλο αλλά δε λείπει και παρουσία βράχων κάνοντας την γραφική. Η παραλία της Λυγιάς βρίσκεται λίγο πριν την παραλία Βράχου και προσφέρει μεγαλύτερη ησυχία και απομόνωση καθώς δεν είναι οργανωμένη.

Λύχνος

Η παραλία Λύχνος είναι μια από τις ομορφότερες και πολυσύχναστες αμμουδιές της Πάργας και βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά και ψιλή άμμος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας και σε συνδυασμό με την άρτια οργάνωση την καταστούν ως μια από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Πάργας.

Σαρακήνικο

Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται μετά το χωριό Αγιά. Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες στην Πάργα, στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με γαλανά και πεντακάθαρα νερά με ψιλή άμμο και βοτσαλάκια στο μεγαλύτερο μέρος της και πολύ καλή οργάνωση.

Φάρος Μύτικα

Από τον ομώνυμο οικισμό του Μύτικα, ακολουθώντας μονοπάτι ή σκαλάκια βρίσκεσαι μπροστά σε μία παραλία που δημιουργεί την αίσθηση της απομόνωσης. Η παραλία είναι αμμώδης με μερικά βοτσαλάκια στην αρχή, με γαλαζοπράσινα νερά που βαθαίνουν ομαλά και δεν έχει καθόλου οργάνωση.

Διαμονή στο νομό Πρέβεζας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register