Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Πιερίας

Οι παραλίες στο Νομό Πιερίας είναι πλατιές ακτές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με πλούσια και χρυσή άμμο που διακόπτεται ανά διαστήματα από βότσαλα, άλση και πευκώνες, καταλήγουν ομαλά σε γαλάζια και ζεστή θάλασσα. Οι ακτές της Πιερίας είναι μοναδικές, τόσο για την μεγάλη έκτασή τους, όσο και για την ποικιλομορφία τους.

Καλύβια Βαρικού

Η παραλία στα Καλύβια Βαρικού είναι μια τεράστια παραλία με μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων και με πολύ μεγάλο πλάτος. Είναι αμμώδης αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της δεν είναι οργανωμένο.

Κορινού

Η παραλία Κορινού αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Πιερία. Διαθέτει πλατιά αμμώδη ακτή μήκους πολλών χιλιομέτρων με λεπτή άμμο και ρηχή θάλασσα και βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια σημαία και διαθέτει πλήρη οργάνωση.

Λεπτοκαρυά

Η παραλία της Λεπτοκαρυάς είναι αμμώδης με ψιλό βοτσαλάκι και πλούσια βλάστηση, βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία της Ευρώπης και βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Οργανωμένη, πολυσύχναστη και με μήκος που ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα.

Λιτόχωρο

Η παραλία του Λιτοχώρου είναι αμμώδης στο μεγαλύτερο μέρος της και οργανωμένη. Ξεκινάει από τη Γρίτσα, το λιμάνι του Λιτόχωρου, και εκτείνεται ως τη Λεπτοκαρυά. Η μαγευτική θέα του Ολύμπου αλλά και του οικισμού που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στους πρόποδές του, θα συναρπάσει τον επισκέπτη.

Μακρύγιαλος

Πρόκειται για μια υπέροχη αμμώδη και οργανωμένη παραλία, βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Το λοφώδες της περιοχής με την πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο, η θάλασσα και η ηρεμία του τοπίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τον επισκέπτη.

Νέοι Πόροι

Ο Οικισμός των Νέων Πόρων έχει μια τεράστια αμμώδη, οργανωμένη παραλία περίπου πέντε χιλιομέτρων. Είναι στα όρια του νομού Πιερίας με το νομό Λάρισας και θα τη βρείτε λίγο πριν να μπείτε στα Τέμπη.

Ολυμπιακή ακτή

Αμμώδης ακτή, εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα. Βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης και κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών. Η ακτή είναι πλήρως οργανωμένη.

Παντελεήμονος

Η παραλία Παντελεήμονος βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα, σε έναν μικρό κολπίσκο, για αυτό και κατά καιρούς ονομάζεται και Κάστρο. Το μήκος των ακτών της παραλίας είναι 3 χλμ. Κάθε χρόνο βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της καθαρότητας του νερού και της αμμουδερής ακτής της. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα και συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος. Δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν πλάτανοι και λεύκες. Ένα ποτάμι χύνεται στη θάλασσα τελειώνοντας έτσι το μακρύ ταξίδι του από τις πηγές του Ολύμπου.

Πλαταμώνας

Η παραλία του Πλαταμώνα είναι μια από τις παραλίες στο νομό Πιερίας που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και είναι μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας, συνδυάζοντας απόλυτα το κατάφυτο τοπίο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας. Στη βόρεια πλευρά της έχει βότσαλα και δεν είναι οργανωμένη. Αντίθετα στη νότια πλευρά έχει χοντρή άμμο και πλήρη οργάνωση. Εκεί βρίσκονται και μικρές προβλήτες για τα καΐκια των ψαράδων.

Σκοτίνα

Η παραλία της Σκοτίνας είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία. Είναι μια μεγάλη, αμμώδης παραλία, με μήκος πάνω από δύο χιλιόμετρα. Κάποια σημεία της είναι οργανωμένα αλλά υπάρχουν κι αρκετά απόμερα σημεία.

Διαμονή στο νομό Πιερίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register