Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Ξάνθης

Σε όλο το νότιο τμήμα του νομού Ξάνθης, στο Θρακικό πέλαγος, απλώνονται όμορφες παραλίες, που αρχίζουν από το Δέλτα του Νέστου και φτάνουν ως τις λιμνοθάλασσες της λίμνης Βιστωνίδας. Οι παραλίες του νομού είναι όλες μεγάλες με άμμο και ξεχωρίζουν για την καθαριότητά τους, τα ρηχά νερά και την εύκολη πρόσβαση. Είναι σχεδόν όλες οργανωμένες, ιδανικές για οικογένειες, για αθλητισμό, βόλεϊ, ιππασία, τένις, beach parties και θαλάσσια σπορ. Τα τελευταία χρόνια παίρνουν τη γαλάζια σημαία. Όλες οι περιοχές των παραλιών προστατεύονται από την συνθήκη RAMSAR, είναι οικιστικά και περιβαλλοντολογικά ελεγχόμενες. Τον χειμώνα προσφέρουν μια ανυπότακτη ομορφιά, καθώς και πολλές ευκαιρίες για παρατήρηση πουλιών.

Αη-Γιάννης

Η παραλία του Αη-Γιάννη βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Βιστωνικού κόλπου, στα νοτιοδυτικά του οικισμού Λεύκιππου, δίπλα στη παραλία του Πόρτου Μόλου Αβδήρων. Είναι μια ήσυχη παραλία με σκούρα ψιλή άμμο και καταλαμβάνει δύο διαδοχικούς, κλειστούς όρμους με ανατολικό προσανατολισμό και σχετικά ρηχά νερά. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς αποκλειστικά με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Παρότι η παραλία εντάσσεται στις ανοργάνωτες παραλίες, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εστίασης στον αιγιαλό από την αρχαιολογία, ωστόσο είναι πολυσύχναστη αφού πρόκειται μία από τις ομορφότερες παραλίες του νομού. Ο δήμος πρόσφατα έχει τοποθετήσει ξύλινες ομπρέλες και κιόσκια, τουαλέτες, αποδυτήρια, ράμπα για ΑΜΕΑ, κάδους απορριμμάτων και ναυαγοσώστη. Σε μία από τις σπηλιές υπάρχει beach bar και πολλοί χώροι στάθμευσης κατά μήκος του δρόμου. Τα περισσότερα από τα σπίτια στην περιοχή είναι ιδιωτικές βίλες, αλλά υπάρχουν και δωμάτια προς ενοικίαση. Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί η παρουσία του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων, ο οποίος εντοπίζεται σε μικρή απόσταση από το χώρο της ακτής και το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται δίπλα στη ακτή.

Γαλάνης Νέστου

Πολύ κοντά στην πόλη της Ξάνθης, η παραλία Γαλάνης του Νέστου αξίζει και για μονοήμερη απόδραση. Εκεί μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να ψήσετε και να κάνετε διάφορες δραστηριότητες. Επίσης με λίγη πεζοπορία, παράλληλα με τον Νέστο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε της γαλαρίες του σιδηροδρομικού δικτύου.

Εράσμιο

Η παραλία Εράσμιο βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού και είναι η πιο απομακρυσμένη από τις άλλες παραλίες. Είναι μεγάλη σε μήκος, ήσυχη με ψιλή άμμο, ρηχά νερά, ενδείκνυνται για οικογένειες με παιδιά και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Η παραλία διαθέτει beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και αρκετά σημεία όπου μπορείτε να απομονωθείτε για να κολυμπήσετε με ηρεμία. Στην περιοχή υπάρχουν ψαρότοποι, οστρακοκαλλιέργειες και πρότυπες ιχθυοκαλλιέργειες. Πολύ κοντά βρίσκεται το παραποτάμιο δάσος του Δέλτα του Νέστου με την πλούσια χλωρίδα και τα 254 καταγεγραμμένα είδη πουλιών. Δυτικά της παραλίας βρίσκεται ένα κάτασπρο εκκλησάκι, του Αγίου Φανουρίου. Τα ταβερνάκια του Ερασμίου φημίζονται για τα ντόπια κρέατα που προσφέρουν.

Μάγγανα

Η παραλία των Μαγγάνων βρίσκεται 4 χλμ. νότια του ομώνυμου οικισμού,  έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία και θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νομού Ξάνθης. Είναι μεγάλη σε έκταση, με λευκή άμμο, οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, σκίαστρα,  beach bar, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, γήπεδο beach volley, τένις και είναι ιδανική για οικογένειες. Κοντά στην περιοχή βρίσκεται το τέμενος της Γενισέας. Στο ομώνυμο χωριό υπάρχουν ταβέρνες όπου μπορείτε να γευτείτε διάφορους μεζέδες και γύρο σούβλας.

Μάνδρα

Η παραλία της Μάνδρας απέχει περίπου 6 χιλ. από τον ομώνυμο οικισμό, έχει ρηχά νερά, είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και είναι ιδανική για οικογένειες. Είναι οργανωμένη με λίγο κόσμο, έχει ταβέρνα και αναψυκτήριο και λειτουργεί οργανωμένο ιδιωτικό κάμπινγκ. Στα ανατολικά της απλώνονται οι λιμνοθάλασσες Λάφρη και Λαφρούδα, δημιουργώντας ένα μοναδικό σημείο οικολογικής και φυσικής ομορφιάς.

Μυρωδάτο

Η παραλία Μυρωδάτο απέχει 7 χιλ. από τον ομώνυμο οικισμό, είναι μεγάλη σε έκταση με λευκή ψιλή άμμο με κοχύλια, ρηχά νερά, βραβευμένη με γαλάζια σημαία και θεωρείται από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νομού. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, τουαλέτες, beach bar, πρόσβαση ΑΜΕΑ και ψαροταβέρνες. Κοντά στην περιοχή βρίσκεται το χωριό των Αβδήρων με τον αρχαιολογικό χώρο και του μουσείο.

Πόρτο Λάγος

Η κατάφυτη παραλία του Πόρτο Λάγος βρίσκεται στην ακτή του Θρακικού πελάγους, στον ομώνυμο κόλπο. Η παραλία δεν χαρακτηρίζεται από τις ομορφότερες γιατί είναι βραχώδης και η λωρίδα της άμμου είναι πολύ στενή, αλλά προσελκύει πολύ κόσμο λόγω των φυκιών, τα οποία έχουν μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες, για πολλές παθήσεις των οστών. Είναι από τις πρώτες οργανωμένες παραλίες του νομού, όπου υπάρχουν και πολλά καταστήματα εστίασης για καφέ και φαγητό. Στην είσοδο της παραλίας, στέκει πανέμορφο το περιβόητο δασάκι, το οποίο αποτελεί τόπο επισκέψεων δεκάδων κατοίκων, εδώ και δεκαετίες.

Πόρτο Μόλο

Η παραλία Πόρτο Μόλο, γνωστή ως παραλία των Αβδήρων, βρίσκεται δυτικά του όρμου της Βιστονίας, πολύ κοντά στον οικισμό του Λεύκιππου και την παραλία της Μάνδρας. Αποτελείται από τρία μικροσκοπικά κολπάκια με άμμο, βραβευμένη με γαλάζια σημαία και θεωρείται από τις πιο πολυσύχναστες για νεανική ηλικία, είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, ναυαγοσώστες, υποδομές ΑΜΕΑ, γήπεδο βόλεϊ και beach bar. Ένα μικρό εκκλησάκι και όμορφα παραλιακά σπίτια συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα.

Σκάλα Αβδήρων

Η παραλία των Αβδήρων βρίσκεται στα δυτικά του λιμανιού της περιοχής και ξεχωρίζει για την μεγάλη έκταση, τα ρηχά νερά και τους γραφικούς όρμους. Είναι οργανωμένη με  λευκή άμμο, πεντακάθαρα νερά και στον οικισμό υπάρχουν μερικά μαγαζιά εστίασης. Είναι επίσης το ιδανικό μέρος από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού.

Διαμονή στο νομό Ξάνθης: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register