Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Μεσσηνίας

Αγία Κυριακή

Η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι ένα γραφικός ορμίσκος μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό στο νομό Μεσσηνίας. Η παραλία είναι αμμουδερή με λίγα βράχια στην άκρη της και γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία διαθέτει άρτια οργάνωση καθώς και ένα μικρό λιμανάκι για τους ψαράδες της περιοχής.

Άγιος Ανδρέας

Η παραλία του Αγίου Ανδρέα είναι πολυσύχναστη, έχει μήκος περίπου 500 μέτρα και η ακτή της έχει μικρά βότσαλα και άμμο. Είναι πλήρως οργανωμένη.

Άι Λαγούδης

Ο Άι Λαγούδης είναι παραλία με άμμο, μήκους περίπου 600 μέτρων στην οποία σχηματίζονται και κάποιοι μικροί κολπίσκοι, με νερά που βαθαίνουν απότομα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πόλη της Κυπαρισσίας, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία και διαθέτει άρτια οργάνωση.

Αλμυρός

Η παραλία του Αλμυρού είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Καλαμάτας. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης, έχει λευκό βότσαλο, δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα και άρτια οργάνωση.

Ανάληψη

Η μεγάλη παραλία της Ανάληψης βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό έχει μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου. Έχει άμμο ανάμεικτη με μικρό βότσαλο, καταγάλανα πεντακάθαρα νερά και πλήρη οργάνωση.

Ανεμόμυλος

Νότια του ομώνυμου χωριού βρίσκεται η παραλία Ανεμόμυλος γνωστή επίσης και ως Παραλία Χαρουπιά ή Παραλία Μακρυνάμμος, η οποία είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Φοινικούντα. Η λευκή αμμώδης παραλία έχει πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν ομαλά, έχει άρτια οργάνωση και είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία.

Βελίκα

Η παραλία της Βελίκας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μεσσηνιακού Κόλπου. Είναι μια μεγάλη παραλία με μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο, με ψιλή χρυσή άμμο, πολλά δέντρα και πολύ καλή οργάνωση. Στην παραλία της Βελίκας εκβάλλει και ο ομώνυμος ποταμός.

Βέργα

Η παραλία της Βέργας βρίσκεται μπροστά στον οικισμό της Άνω Βέργας. Είναι βοτσαλωτή με ρηχά νερά που βαθαίνουν ομαλά και άρτια οργάνωση.

Βοϊδοκοιλιά

Η Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα η δημοφιλέστερη παραλία της Μεσσηνίας. Αποτελείται από ένα σχεδόν ολοστρόγγυλο κόλπο και η άμμος της είναι λευκή και ψιλή. Στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς δεν υπάρχει καθόλου οργάνωση. Η επιβλητική θέα από το Παλαιόκαστρο που βρίσκεται στο λόφο νότια της παραλίας και η ιδιαίτερη μορφολογία της κάνουν τη Βοϊδοκοιλιά ξεχωριστή. Η παραλία είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη NATURA 2000 και ο χώρος της θεωρείται αρχαιολογικός.

Βραχάκια

Η παραλία Βραχάκια βρίσκεται λίγο πριν το χωριό Καλαμάκι της Μεσσηνίας. Είναι μια όμορφη και μεγάλη έκταση ακτή με καθαρά νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα μεγάλα άσπρα βότσαλα της. Υπάρχουν συστάδες των δέντρων για φυσική σκιά, δεν είναι πολυσύχναστη και είναι ανοργάνωτη.

Βρωμονέρι

Το Βρωμονέρι είναι ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι με μια γραφική παραλία στρωμένη με ψιλή άμμο. Το όνομα Βρωμονέρι, προέρχεται από τις θειούχες ιαματικές πηγές που αναβλύζουν από τα πετρώματα. Η παραλία Βρωμονέρι έχει αρκετό πράσινο, ψιλή άμμο αλλά και βράχια στις άκρες της. Είναι αρκετά δημοφιλής με πολύ καλή οργάνωση.

Γλώσσα

Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την παραλία Βοϊδοκοιλιά και είναι πολύ μικρή, με βότσαλο και βραχάκια, ανοργάνωτη και είναι ιδανική για όσους θέλουν ηρεμία.

Γλυφαδάκι

Κοντά στο χωριό Ρωμανός βρίσκεται η μακριά σε μήκος και με ψιλή άμμο παραλία Γλυφαδάκι. Έχει ρηχά νερά και άρτια οργάνωση σε αρκετά σημεία της αλλά και πολλά ανοργάνωτα σημεία που προσφέρουν ηρεμία.

Δελφίνια

Η παραλία Δελφίνια έχει τα διάφανα νερά, καταπράσινες πλαγιές που την πλαισιώνουν, σκούρα άμμο με ψιλό βοτσαλάκι. Δεν υπάρχει οργάνωση στην παραλία αλλά έχει σχεδόν πάντα ήρεμα νερά, αφού προστατεύεται από τον κόλπο. Είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια σε χωματόδρομο περίπου 300 μέτρα.

Ελαία

Η παραλία Ελαία βρίσκεται στα σύνορα με την Ηλεία και σε αυτήν εκβάλει ο ποταμός Νέδα. Η παραλία είναι τεράστια, με χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά, με υποτυπώδη οργάνωση. Κατά μήκος της αφήνουν κάθε χρόνο τα αυγά τους οι θαλάσσιες χελώνες Caretta – Caretta με την περιοχή να εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές.

Επισκοπή

Ανάμεσα στην Κορώνη και στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας, βρίσκεται η παραλία της Επισκοπής. Έχει μικρό βότσαλο με άμμο και το μήκος της φτάνει περίπου το ένα χιλιόμετρο. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου είναι πάντα πεντακάθαρα. Δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο και δεν έχει καμιά οργάνωση.

Ζάγκα

Η παραλία Ζάγκα είναι μια μεγάλη ατέλειωτη αμμουδιά, με ψιλή άμμο και άρτια οργάνωση. Ξεκινά από το νότιο τμήμα του Κάστρου της Κορώνης και συνεχίζει δυτικά στο δρόμο προς Φοινικούντα. Διαθέτει πολύ καλή οργάνωση σε κάποια σημεία αλλά υπάρχουν και απόμερα σημεία για περισσότερη ηρεμία.

Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι είναι μια μικρή, πλατιά παραλία λίγο μετά το ακρωτήριο Νησακούλια, νότια της Κορώνης. Η παραλία έχει βότσαλο και άμμο και στη βόρεια της πλευρά καλύπτεται από δέντρα και πράσινο. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα, αλλά δεν είναι οργανωμένη. Σήμα κατατεθέν της είναι το σκουριασμένο καράβι που έχει προσαράξει στα αβαθή της και αποτελεί πόλο έλξης.

Καλαμάτα

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην πόλη της Καλαμάτας είναι η παραλία της.  Η παραλία της Καλαμάτας εκτείνεται σε μήκος 2,5 περίπου χιλιομέτρων, έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, έχει ψιλό βοτσαλάκι και τα νερά της βαθαίνουν ομαλά. Διαθέτει πλήρη οργάνωση και είναι πολυσύχναστη.

Καλογριά

Η παραλία της Καλογριάς είναι η πιο πολυσύχναστη και οργανωμένη παραλία της Δυτικής Μάνης. Έχει ιδιαίτερα καθαρά νερά χάρη στα υπόγεια ρεύματα και παχιά άμμο στην ακτή.

Καλό Νερό

Σε κοντινή απόσταση από την Κυπαρισσία βρίσκεται η μαγευτική παραλία του Καλού Νερού. Πρόκειται για μία απέραντη αμμώδη παραλία με πλήρη οργάνωση που βραβεύεται κάθε χρόνο με τη γαλάζια σημαία.

Κιτριές

Η παραλία Κιτριές είναι μια μικρή παραλία με καταπράσινα νερά, στρωμένη με βότσαλο και διάσπαρτα βραχάκια. Η βλάστηση είναι πλούσια στην περιοχή και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Είναι οργανωμένη και πολυσύχναστη.

Λαγκούβαρδος

Η παραλία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Μαραθούπολη, το γραφικό ψαροχώρι, απέναντι από τη νησίδα Πρώτη. Η παραλία Λαγκούβαρδος είναι μια «χρυσή» αμμώδης παραλία που εκτείνεται σε μήκος δύο χιλιομέτρων, έχει βράχια δεξιά και αριστερά και περιβάλλεται από πεύκα που προσφέρουν τη σκιά τους. Τα νερά είναι καταγάλανα, προσδίδουν εξωτική ομορφιά, είναι πολυσύχναστη και διαθέτει καλή οργάνωση. Το ποτάμι του Λαγκουβάρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της η παραλία, εκβάλλει στη βορινή πλευρά της αφού διασχίσει ένα δαιδαλώδες και καταπράσινο φαράγγι με πυκνή βλάστηση.

Λιγονάμμος

Η παραλία Λιγονάμμος είναι αμμώδης, με λίγα βοτσαλάκια να ξεπροβάλλουν σε ορισμένα σημεία και με καταγάλανα νερά. Είναι δημοφιλής και οργανωμένη.

Μεθώνη

Μια από τις πιο γραφικές παραλίες της περιοχής είναι της Μεθώνης. Μέσα στα νερά της δεσπόζει και το επιβλητικό Μπούρτζι, ενώ γύρω από αυτήν υπάρχει μικρό βότσαλο. Η παραλία βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης και το τοπίο σε παραπέμπει σε παλιές εποχές.

Μπάρλα

Η παραλία του Μπάρλα έχει μια ξεχωριστή γοητεία. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αμμώδους και βραχώδους παραλίας με κρυστάλλινα νερά. Οι σπηλαιώσεις των βράχων που διαμορφωθήκαν από το κύμα και το χρόνο, αποτελούν ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο που προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη αλλά δεν είναι οργανωμένη.

Πεταλίδι

Η παραλία Πεταλιδίου βρίσκεται ακριβώς πριν το λιμανάκι του παραθαλάσσιου οικισμού που αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο θέρετρο της Μεσσηνίας. Η ακτή έχει μήκος 300 μέτρα και είναι στρωμένη με μικρά βότσαλα, ενώ ο βυθός της είναι αμμώδης. Υπάρχει φυσική σκιά από τα δέντρα που την περιβάλλουν αλλά έχει κάποια σχετική οργάνωση.

Ρωμανού

Η παραλία του Ρωμανού βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο χωριό. Είναι μια μεγάλη παραλία με θέα στο Ιόνιο που διαθέτει ψιλή άμμο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, η μία δίπλα στην άλλη. Το πρώτο κομμάτι της παραλίας είναι πολυσύχναστο με πάρα πολύ καλή οργάνωση ενώ το υπόλοιπο κομμάτι είναι ανοργάνωτο και πιο ήσυχο.

Σάντοβα

Η παραλία Σάντοβα είναι ιδανική για τους λάτρεις της διασκέδασης και της πολυκοσμίας. Η παραλία έχει ψιλή άμμο και είναι πλήρως οργανωμένη.

Στόμιο

Πρόκειται για έναν κλειστό κόλπο που περιβάλλεται από πράσινο και είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με αυτοκίνητο, μέχρι ενός σημείου. Από εκεί με διαμορφωμένα σκαλοπάτια που υπάρχουν φτάνει ο επισκέπτης στο κύμα. Το Στόμιο έχει ξανθή, πλατιά αμμουδιά αναμεμειγμένη με βότσαλα και τα νερά του είναι βαθιά και κρυστάλλινα αλλά έχει υποτυπώδη οργάνωση.

Στούπα

Η τεράστια αμμουδερή παραλία της Στούπας βρίσκεται χιλιόμετρα νότια της Καρδαμύλης και είναι η πιο τουριστική και οργανωμένη παραλία της Δυτικής Μάνης. Εξίσου όμως όμορφη και ιδιαίτερα καθαρή, αφού εδώ εκβάλουν υπόγεια ρεύματα που ξεκινούν από τον Ταΰγετο. Απλώνεται μπροστά από τον κεντρικό δρόμο  έχει χοντρή άμμο και άρτια οργάνωση.

Τσαπί

Το Τσαπί είναι μια πανέμορφη, μικρή παραλία με πεντακάθαρα νερά σε μια πραγματικά απόμακρη και πανέμορφη τοποθεσία. Η ακτή έχει άμμο και τα νερά της θάλασσας είναι βαθιά. Δεν υπάρχει καμιά οργάνωση στην παραλία.

Φοινικούντα

Η παραλία Φοινικούντας βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τον ομώνυμο οικισμό με φόντο το νησάκι Σχίζα. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια σημαία για την καθαριότητά της, έχει άμμο και διαθέτει καθαρά και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Στην πολυσύχναστη παραλία της Φοινικούντας υπάρχουν μερικά οργανωμένα κομμάτια αλλά και ελεύθερα σημεία.

Φονέας

Η παραλία του Φονέα βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης. Είναι ανέγγιχτη από τον τουρισμό, ανοργάνωτη με λευκό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Φονέα είναι ένας μεγάλος βράχος που τη που χωρίζει στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά. Στην παραλία του Φονέα καταλήγει και το γνωστό Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης.

Διαμονή στο νομό Μεσσηνίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register