Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Μαγνησίας

Άγιοι Σαράντα

Η παραλία Άγιοι Σαράντα βρίσκεται στο Πήλιο κι έχει πάρει το όνομα της από το ξωκλήσι που βρίσκεται στην περιοχή. Είναι ένα πραγματικά εξωτικό μέρος με το δάσος να φτάνει μέχρι την αμμουδερή με πολύ μικρό βοτσαλάκι παραλία, τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και την πολύ καλή οργάνωση. Χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι ο βράχος με το όνομα «Καλόγερος».

Καλά Νερά

Η παραλία Καλά Νερά βρίσκεται δίπλα στον ομώνυμο οικισμό και έχει βότσαλο. Διαθέτει πεντακάθαρα γαλανά νερά και πολύ καλή οργάνωση.

Μπούφα ή Κορώπη

Η Μπούφα ή Κορώπη βρίσκεται μετά τα Καλά Νερά και πριν την Άφησσο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές παραλίες σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Έχει χρυσαφένια άμμο και ψιλό βότσαλο, ενώ τα δέντρα φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα προσφέροντας φυσική σκιά. Όπως όλες οι παραλίες του Παγασητικού κόλπου είναι προστατευμένη από τους ανέμους κι έχει ζεστά νερά. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και πολυσύχναστη.

Μυλοπόταμος

Ο Μυλοπόταμος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες σε όλο το Πήλιο. Η παραλία έχει βότσαλα και διαθέτει υπέροχα και πεντακάθαρα νερά που όμως βαθαίνουν αρκετά απότομα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο μεγάλος βράχος που τη χωρίζει στα δύο και το άνοιγμά του που επιτρέπει να περνάς από τη μια παραλία στην άλλη. Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αρκετά καλά οργανωμένη.

Νταμούχαρη

Η παραλία Νταμούχαρη βρίσκεται κοντά στην Τσαγκαράδα. Χοντρό βότσαλο, πεντακάθαρα καταγάλανα νερά και πολύ καλή οργάνωση. Χωρίζεται σε δύο κόλπους και ανάμεσά τους βρίσκονται τα ερείπια ενός ενετικού κάστρου.

Πανταζή Άμμος

Η παραλία Πανταζή Άμμος βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του χωριού Συκή στο νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για μια παραλία με αρκετά μεγάλη έκτασης υπέροχα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, χοντρά βότσαλα και γκριζοπράσινη άμμο. Περιστοιχίζεται από  μεγάλους βράχους που δημιουργούν το αίσθημα ενός άγριου τοπίου και παρόλο που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο δε διαθέτει καμιά οργάνωση.

Πλάκα

Η παραλία Πλάκα βρίσκεται πολύ στον Άγιο Ιωάννη. Είναι μια από τις πιο δημοφιλής παραλίες του Πηλίου, πολυσύχναστη με άρτια οργάνωση, πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, στρωμένη με μικρά βότσαλα και δέντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Ποτιστικά

Η παραλία Ποτιστικά βρίσκεται κοντά στο χωριό Ξινόβρυση. Είναι εντυπωσιακή από την πρώτη ματιά χάρη στη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος. Είναι μια παραλία μεγάλης έκτασης που το μήκος της φτάνει το ένα χιλιόμετρο, με χρυσαφένια αμμουδιά και πολύ ψιλό βοτσαλάκι, καταγάλανα νερά και πολύ καλή οργάνωση. Χαρακτηριστικό της παραλίας Ποτιστικά είναι τα εντυπωσιακά βράχια που βρίσκονται μέσα και έξω από τη θάλασσα.

Φακίστρα

Κοντά στην Τσαγκαράδα, βρίσκεται η κρυμμένη παραλία Φακίστρα. Είναι στρωμένη με ψιλό βότσαλο με καταγάλανα νερά τα οποία όμως βαθαίνουν απότομα. Όλο το σκηνικό της παραλίας δημιουργεί μια άγρια ομορφιά έτσι όπως είναι κρυμμένη μέσα στα βράχια. Στη Φακίστρα δεν υπάρχει καθόλου οργάνωση παρόλο που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.

Χορευτό

Η παραλία Χορευτό βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό και έχει μήκος πάνω από δύο χιλιόμετρα. Είναι πολυσύχναστη με υπέροχη χρυσαφένια άμμο, καταγάλανα νερά, καταπράσινο τοπίο και πολύ καλή οργάνωση.

Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register