Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Λασιθίου

Αγία Φωτιά

Η Αγία Φωτιά βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας με πολλά αλμυρίκια, ψιλό γκρι βοτσαλάκι και πολύ καλή οργάνωση. Τριγύρω υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και λίγες ταβέρνες.

Αλμυρός

Ο Αλμυρός βρίσκεται νότια της πόλης του Αγίου Νικολάου στο νομό Λασιθίου και είναι η πιο δημοφιλής παραλία της πόλης. Είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος και πολύ καλά οργανωμένη, με άμμο,  πολύ ρηχά αλλά κρύα νερά λόγω της εκβολής του ποταμού Αλμυρού. Υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα τριγύρω και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Αμμουδάρα

Η μικρή παραλία της Αμμουδάρας βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου, είναι αμμουδερή με καταγάλανα νερά και σχετικά καλή οργάνωση. Υπάρχουν αρκετά καταλύματα για διαμονή και επιλογές για φαγητό.

Αμμούδι

Το Αμμούδι βρίσκεται βόρεια της πόλης του Αγίου Νικολάου κρυμμένη σε ένα καλά προστατευμένο κολπίσκο. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο και ρηχά καθαρά νερά, έχει πολλά αλμυρίκια και είναι πολύ καλά οργανωμένη.

Αχλιά

Η παραλία Αχλιά βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας στην πευκόφυτη περιοχή των Σχινοκαψάλων. Έχει χοντρή άμμο και γαλάζια καθαρά νερά, διαθέτει αρκετά καλή οργάνωση και υπάρχουν και αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα για διαμονή και κάποιες ταβέρνες.

Βάι

Το Βάι είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο δάσος με τους Κρητικούς φοίνικες. Είναι μια αμμουδερή παραλία, πολυσύχναστη και διαθέτει πολύ καλή οργάνωση.

Βούλισμα στο Ίστρο

Το Βούλισμα βρίσκεται στο δεύτερο κόλπο του Ίστρου κι είναι γνωστό κι ως Χρυσή Άμμος. Έχει μια υπέροχη αμμουδιά με άσπρη άμμο που της δίνει ένα υπέροχο εξωτικό χρώμα. Είναι πολυσύχναστη και πολύ καλά οργανωμένη.

Γούδουρας

Η παραλία του Γούδουρα βρίσκται ανατολικά της Ιεράπετρας περιτριγυρισμένη από τα Σητειακά Όρη. Μπροστά στον παραλιακό δρόμο είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και καθαρά δροσερά νερά με ανύπαρκτη σχεδόν οργάνωση. Υπάρχουν κάποια καταλύματα για διαμονή και η περιοχή είναι φημισμένη για τις ωραίες ταβέρνες της.

Γρα Λυγιά

Η Γρα Λυγιά είναι μια όμορφη παραλία με χοντρή άμμο, ψιλό βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια στην παραλία που προσφέρουν φυσική σκιά. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν πολλά ελεύθερα σημεία. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν καταλύματα και αρκετές επιλογές για φαγητό.

Ελούντα

Η πιο πολυσύχναστη παραλία της Ελούντας βρίσκεται στα ανατολικά της, στον οικισμό Σχίσμα. Η παραλία είναι ακριβώς δίπλα στο λιμάνι με άμμο και ήρεμα νερά. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και η περιοχή διαθέτει πολλά καταλύματα και επιλογές για φαγητό. Συνεχίζοντας προς την Πλάκα, στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν αρκετές μικρές παραλίες με βότσαλο και πέτρες. Κοντά στην Πλάκα βρίσκονται οι παραλίες της Δρήρου και της Αγίας Μαρίνας, που έχουν καταπληκτική θέα στη Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών.

Κακιά Σκάλα

Η Κακιά Σκάλα βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας στην έξοδο του φαραγγιού του Μυλωνά με τους όμορφους καταρράκτες. Είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία, με ψιλό βοτσαλάκι με ήρεμα νερά και αρκετά αλμυρίκια. Έχει πολύ καλή οργάνωση και τριγύρω υπάρχουν αρκετά καταλύματα για διαμονή.

Καλαμοκανιάς

Ο παραλία του Καλαμοκανιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Μακρύγιαλου, έχει χοντρή μαύρη άμμο, με καταγάλανα νερά, λίγα αλμυρίκια και ελάχιστη οργάνωση. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε καταλύματα και λίγες ταβέρνες.

Κάτω Ζάκρος

Η Κάτω Ζάκρος έχει τρεις παραλίες που χωρίζονται μεταξύ τους από βραχώδεις γκρεμούς. Η κεντρική παραλία με το ψιλό βοτσαλάκι βρίσκεται μπροστά από τις ταβέρνες, διαθέτει κάποια οργάνωση αλλά και αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά. Στην περιοχή θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ψαροταβέρνες.

Καψά

Η παραλία Καψά σχηματίζεται μπροστά από την έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Έχει μεγάλα βότσαλα, καταγάλανα νερά, αλμυρίκια και καθόλου οργάνωση. Παρόλο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον παραλιακό δρόμο δε συγκεντρώνει καθόλου κόσμο. Δεν υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες σε κοντινή απόσταση.

Κουρεμένος

Η παραλία του Κουρεμένου βρίσκεται ανατολικά του Παλαίκασττρου και είναι η πιο μεγάλη παραλία της περιοχής. Η παραλία έχει ψιλή άμμο, ρηχά νερά και πολλά αλμυρίκια για φυσική σκιά και είναι αρκετά οργανωμένη. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα και ψαροταβέρνες.

Μαζιδά Άμμος

Η παραλία Μαζιδά Άμμος βρίσκεται ανατολικά από τη Ζίρο και είναι η μεγαλύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής. Έχει ολόλευκη άμμο και τιρκουάζ νερά που θυμίζουν παραλίες της Καραϊβικής. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το ακρωτήριο Τράχηλος το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της όπου και σε μικρή απόσταση συναντά κανείς και την περίφημη Φωκοσπηλιά. Κατά μήκος της παραλίας, όπου φτάνει πλέον ασφαλτοστρωμένος δρόμος, υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια, ενώ δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα οργανωμένο σημείο. Απέναντι υπάρχουν οι τρεις νησίδες των Καβάλων (Καβάλος, Κεφαλή και Αναβάτης) ενώ στα δυτικά μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα το Κουφονήσι.

Μαριδάτη

Η Μαριδάτη είναι μια όμορφη παραλία με βοτσαλάκι, στο Παλαίκαστρο Σητείας, πολύ ήσυχη, χωρίς καθόλου οργάνωση. Υπάρχουν ελάχιστα καταλύματα στην περιοχή και οι επιλογές για φαγητό είναι περιορισμένες

Μακρύγιαλος

Ο Μακρύγιαλος βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας και έχει υπέροχες παραλίες. Η κύρια παραλία είναι γνωστή ως Μεγάλη Παραλία. Είναι μια στενή λωρίδα παραλίας με λεπτή άμμο, ρηχά νερά και πολύ καλή οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσετε κι άλλες μικρές παραλίες. Στον Μακρύγιαλο υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές διαμονής, φαγητού αλλά και διασκέδασης.

Μαύρος Κόλυμπος

Ο Μαύρος Κόλυμπος βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας, έχει ψιλό βοτσαλάκι, βραχώδη βυθό, αρκετά αλμυρίκια και σχετική οργάνωση. Υπάρχουν σε κοντινή απόσταση κάποια καταλύματα και ταβέρνες.

Μύρτος

Η παραλία Μύρτος βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό και έχει μεγάλη έκταση. Έχει ψιλό γκριζωπό βοτσαλάκι και είναι πλήρως οργανωμένη. Στην περιοχή θα βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό.

Παχειά Άμμος

Η Παχειά Άμμος βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου. Είναι μια μεγάλη σε μήκος παραλία με το δυτικό τμήμα της να έχει άμμο και στο ανατολικό, που εκβάλει το ρέμα από το φαράγγι Χα, να έχει βότσαλα. Η παραλία στα δυτικά έχει καλή οργάνωση αλλά στα ανατολικά δεν έχει καθόλου. Στην περιοχή υπάρχουν ελάχιστες επιλογές για διαμονή και φαγητό.

Πλάκα Ελούντας

Η παραλία Πλάκα βρίσκεται βόρεια του Αγίου Νικολάου, απέναντι από την πασίγνωστη Σπιναλόγκα. Έχει μεγάλα βότσαλα, αλμυρίκια και καταγάλανα νερά και δεν είναι οργανωμένη. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές προτάσεις για διαμονή και φαγητό.

Σαρίκαμπος

Η παραλία Σαρίκαμπος βρίσκεται ανατολικά από το χωριό Μύρτος, στο δρόμο προς την Ιεράπετρα. Είναι μια παραλία απομονωμένη με άμμο και βραχώδη βυθό. Δε διαθέτει καθόλου οργάνωση και δεν υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες.

Σητεία

Η μεγάλη παραλία της Σητείας εκτείνεται ανατολικά από το λιμάνι ως την περιοχή του Πετρά. Έχει κυρίως άμμο και ψιλό βότσαλο σε μερικά σημεία, ενώ τα νερά είναι σχετικά ρηχά. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Χιώνα

Η παραλία της Χιώνας βρίσκεται ανατολικά από το Παλαίκαστρο. Έχει ψιλή άμμο και ήρεμα νερά και διαθέτει πολύ καλή οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή του Παλαίκαστρου θα βρείτε πολλά καταλύματα και θα έχετε πολλές επιλογές για φαγητό.

Ψιλή Άμμος

Η Ψιλή Άμμος βρίσκεται λίγο πιο νότια από το Βάι. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός μικρού μονοπατιού που την ενώνει με το Βάι. Έχει ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά, είναι σχεδόν ερημική και δε διαθέτει καθόλου οργάνωση. Δεν υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες σε κοντινή απόσταση.

Διαμονή στο νομό Λασιθίου: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register