Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Θεσσαλονίκης

Αγία Τριάδα

Η Αγία Τριάδα είναι μια αμμώδης παραλία, καλά οργανωμένη και είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία. Η θάλασσα είναι ρηχή στα πρώτα μέτρα και μετά βαθαίνει. Απέχει 20 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ασπροβάλτα

Η Ασπροβάλτα είναι μια αμμώδης παραλία βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Τα καθαρά νερά και τα καταπράσινα βουνά που την περιβάλλουν προσφέρουν μοναδικό θέαμα.

Βρασνά και Νέα Βρασνά

Η παραλία έχει ψιλή άμμο και μήκος 3 χιλιόμετρα μεταξύ Ασπροβάλτας και Σταυρού και είναι πλήρως οργανωμένη. Βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία.

Νέα Καλλικράτεια

Στη Νέα Καλλικράτεια η παραλία είναι αμμώδης και έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Η θάλασσα είναι ρηχή και πεντακάθαρη και έχει πολύ καλή οργάνωση. Το μήκος της παραλίας ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα. Στο νότιο τμήμα της παραλίας υπάρχει μαρίνα όπου αγκυροβολούν ψαρόβαρκες και μικρά ιδιωτικά σκάφη.

Νέα Μηχανιώνα

Η Νέα Μηχανιώνα ανήκει στα ανατολικά παράλια του εσωτερικού τμήματος του Θερμαϊκού Κόλπου και βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πόλης Νέα Μηχανιώνα. Η παραλία έχει μήκος 300 μέτρα και είναι αμμώδης, με ρηχά νερά στα πρώτα μέτρα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αν και διαθέτει μικρό αριθμό μόνιμων ομπρελών. Στο θαλάσσιο τμήμα της ακτής αγκυροβολούν μικρά αλιευτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής.

Νέοι Επιβάτες

Οι Νέοι Επιβάτες είναι αμμουδερή παραλία, πολυσύχναστη με ρηχά νερά, είναι γνωστή και ως Μπαξέ τσιφλίκι και ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα μήκος. Ένα μέρος της είναι πολύ καλά οργανωμένο αλλά έχει πολλά σημεία χωρίς οργάνωση.

Περαία

Η μεγάλη αμμώδης παραλία της Περαίας είναι πολυσύχναστη και απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ μεγάλη με μήκος 7 χιλιόμετρα περίπου και έχει θέα το Λευκό Πύργο απέναντι της.

Ποταμός ή ναυάγιο Επανομής

Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Επανομής και είναι πολύ καλά οργανωμένη. Το πιο εντυπωσιακό σημείο της παραλίας είναι τα απομεινάρια ενός πλοίου που βυθίστηκε πριν 40 περίπου χρόνια και τα φουγάρα του παραμένουν ακόμα ορατά.

Σταυρός

Ο Σταυρός είναι από τα πιο γνωστά θέρετρα του νομού Θεσσαλονίκης και ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά, τα καταγάλανα καθαρά νερά και την οργάνωσή της καθώς και για τις πολλές επιλογές που διαθέτει για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. 

Διαμονή στο νομό Θεσσαλονίκης: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register