Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Ηρακλείου

Αγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία είναι η κύρια παραλία του ομώνυμου οικισμού και βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Ο κόλπος είναι κλειστός και προστατεύεται από το ακρωτήρι της Σούδας και γι’ αυτό στην παραλία δεν πιάνει σχεδόν ποτέ κύμα. Έχει ρηχά σχετικά νερά και χοντρή άμμο. Η παραλία είναι άρτια οργανωμένη και στην ευρύτερη περιοχή θα έχετε πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Άγιος Αντώνιος

Ο Άγιος Αντώνιος βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου ανάμεσα στο χωριό Άη Γιάννης και στη Μονή Κουδουμά. Η παραλία είναι πολύ απομονωμένη και προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης ή ενός μονοπατιού που είναι γεμάτο πεύκα και χαρουπιές και συνδέει το χωριό με τη Μονή Κουδουμά. Η παραλία πήρε το όνομά της από το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου μέσα στο οποίο υπάρχει ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον Άγιο. Είναι ένας μικρός κολπίσκος με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα, αλλά βαθιά, νερά. Λόγω της δύσκολης πρόσβασης η παραλία του Αγίου Αντωνίου είναι σχεδόν ερημική και δεν υπάρχει καμιά οργάνωση.

Άγιος Νικήτας

Η παραλία Άγιος Νικήτας βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου, στα ανατολικά της οροσειράς των Αστερουσίων διανύοντας μια συναρπαστική διαδρομή με απότομους γκρεμούς και βράχια. Μέσα από το ομώνυμο μοναστήρι υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι που καταλήγει σε περίπου 200 σκαλιά που κατεβαίνοντάς τα σε οδηγούν στην πανέμορφη, βοτσαλωτή παραλία με τα βαθιά καταπράσινα νερά. Στην παραλία του Αγίου Νικήτα δεν υπάρχει καμιά οργάνωση.

Αγιοφάραγγο

Το Αγιοφάραγγο βρίσκεται στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού περίπου στην νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου. Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού με αρκετά δύσκολη πρόσβαση όμως. Διασχίζοντας το φαράγγι για περίπου μισή ώρα σε ένα ομαλό μονοπάτι που βρίσκεται ανάμεσα σε θεόρατους βράχους, σπηλιές στις οποίες ζούσαν ασκητές, φτάνεις στην παραλία με το ψιλό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα, κρύα νερά. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να έρθει στο Αγιοφάραγγο με καραβάκι από τους Καλούς Λιμένες, τα Μάταλα ή την Αγία Γαλήνη. Η παραλία είναι τελείως ανοργάνωτη.

Αμμουδάρα

Η Αμμουδάρα βρίσκεται στα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου και είναι μια τεράστια αμμουδιά που ξεκινάει από τις εκβολές του ποταμού Αλμυρού και εκτείνεται μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο. Κάποια σημεία της συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο, αλλά υπάρχουν και σημεία όπου μπορεί κάποιος να βρει μια σχετική απομόνωση. Είναι μια από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες με κάθε είδους παροχή και στην περιοχή θα έχετε πληθώρα επιλογών για διαμονή, φαγητό, ψώνια και διασκέδαση.

Αμνισός

Η παραλία της Αμνισού βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και ρηχά νερά αλλά συνήθως έχει κύμα. Κατά τόπους είναι καλά οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν πολλά τουριστικά καταλύματα και επιλογές για διασκέδαση και φαγητό.

Ανάληψη Χερσονήσου

Η παραλία της Ανάληψης βρίσκεται ανατολικά από το Ηράκλειο, λίγο μετά τις Γούβες και πριν τον Ανισαρά. Ο επισκέπτης φτάνοντας στην παραλία της Ανάληψης συναντά ένα μικρό μόλο όπου υπάρχει χτισμένη μια μικρή γραφική εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα. Ανατολικά από την εκκλησία υπάρχει η κύρια, μεγάλη παραλία της περιοχής με άμμο, κρυστάλλινα νερά και είναι πολύ καλά οργανωμένη. Δυτικά η παραλία είναι βραχώδης. Ο παραλιακός δρόμος εκτείνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων.

Ανισαράς Χερσονήσου

Η παραλία Ανισαρά  βρίσκεται ανατολικά του Ηρακλείου και μόλις 1 χιλιόμετρο δυτικά της Χερσονήσου. Το μεγαλύτερο κομμάτι της παραλίας του Ανισαρά είναι βραχώδες, υπάρχουν όμως και εξαίσιες αμμουδιές, ειδικά μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία με καταγάλανα, καθαρά νερά. Η παραλία του Ανισαρά προσφέρει πολύ καλή οργάνωση και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε αρκετά τουριστικά καταλύματα και ταβέρνες.

Αποσελέμης

Η παραλία του Αποσελέμη βρίσκεται ανατολικά του Ηρακλείου ανάμεσα στις Κάτω Γούβες και στην Ανάληψη. Εκεί εκβάλλει ο ποταμός Αποσελέμης. Η παραλία εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 750 μέτρων με ψιλή άμμο και ρηχά νερά. Σε σχέση με τις κοντινές παραλίες δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη.

Άρβη

Η παραλία Άρβη βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Ηρακλείου. Δυτικά από το λιμανάκι του χωριού, είναι η κεντρική παραλία με χοντρή άμμο και βότσαλα και διαθέτει πολύ καλή οργάνωση. Ανατολικά από το λιμανάκι της Άρβης, βρίσκεται άλλη μια στενή αλλά αρκετά μεγάλη σε μήκος παραλία η οποία σε αρκετά σημεία έχει βράχια. Η περιοχή έχει πολύ καλή τουριστική υποδομή και θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

Αρμενόπετρα

Η Αρμενόπετρα βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Ηρακλείου και ανατολικά από τον παραθαλάσσιο οικισμό του Κερατόκαμπου. Η παραλία βρίσκεται νότια του οικισμού Καψάλοι (ή Καψάλη) και είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της ευρύτερης περιοχής του Κερατόκαμπου. Η παραλία της Αρμενόπετρας οριοθετείται στα ανατολικά από τον ποταμό Σκουτάρη και στα δυτικά από τον οικισμό της Μονομπούκας. Το όνομα της το πήρε από έναν υπέροχο βράχο που βρίσκεται στο μέσο της παραλίας και θυμίζει καράβι που αρμενίζει. Η παραλία έχει άμμο ανακατεμένη με ψιλό βοτσαλάκι, ρηχά καταγάλανα νερά και δεν είναι καθόλου οργανωμένη.

Άσπες

Η πανέμορφη παραλία Άσπες βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου σε πολύ δύσβατο και απομονωμένο σημείο στα Αστερούσια Όρη. Η παραλία έχει μαύρη χοντρή άμμο, είναι περιτριγυρισμένη από ψηλούς βράχους που σχηματίζουν σπηλιές και γαλαζοπράσινα νερά. Ο πανύψηλος βράχος ακριβώς από πάνω προστατεύει την παραλία από τον ήλιο, ενώ οι επισκέπτες της μπορούν να κολυμπήσουν και μέσα στις σπηλιές που δημιουργούνται από τα «κοψίματα» στους βράχους. Μάλιστα, οι σχισμές έχουν τέτοιο σχήμα που μοιάζουν σμιλεμένες από ανθρώπινο χέρι. Είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης.

Βαθειανός Κάμπος

Η παραλία Βαθειανός Kάμπος βρίσκεται ανατολικά του Ηρακλείου κι έχει πάρει το όνομά της από το χωριό Βάθεια. Στην παραλία αυτή εκβάλει ο Βαθειανός ποταμός, ο οποίος το καλοκαίρι ξηραίνεται. Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί συνεχόμενοι μικροί κολπίσκοι, με άμμο και κρυστάλλινα, καταγάλανα, ρηχά νερά. Ο επισκέπτης συναντά αμμώδεις παραλίες με βραχώδεις σχηματισμούς στα άκρα της, ανοιχτές στους βόρειους ανέμους. Γι’ αυτό το λόγο σε μερικά σημεία έχουν κατασκευαστεί μικροί μόλοι, για να κόβουν το κύμα. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες.

Βαθύ

Η παραλία Βαθύ βρίσκεται στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού της Μεσαράς, κοντά στο ακρωτήριο Λίθινο κι είναι νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Είναι αμμώδης, ερημική και δε διαθέτει καθόλου οργάνωση. Το Βαθύ αγκαλιάζει έναν πολύ στενό μικρό κόλπο, που σχεδόν δεν είναι ορατός από τη μεριά της θάλασσας, και γι’ αυτό με μια πρώτη εντύπωση δίνει την εικόνα της λίμνης. Τα γαλαζοπράσινα, όχι πολύ βαθιά νερά της βοτσαλωτής αυτής παραλίας, που είναι σχεδόν πάντα προστατευμένα από τους ανέμους, περιτριγυρίζονται από αλμυρίκια και αμμόλοφους. Είναι προσβάσιμη από ένα κακοτράχηλο χωματόδρομο ή μέσω θαλάσσης.

Βοϊδομάτης

Η παραλία Βοϊδομάτης είναι κοντά στον οικισμό Τρεις Εκκλησιές στις νότιες απότομες πλαγιές των Αστερουσίων. Στην έξοδο του φαραγγιού Μεσοσφήνη βρίσκεται μια υπέροχη παραλία με χοντρή άμμο και καταγάλανα, βαθιά νερά. Η παραλία πήρε το όνομά της από το τεράστιο υποθαλάσσιο σπήλαιο με τις πολλές υποσπηλαιώσεις, το ονομαζόμενο Μάτι του Βοδιού. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός παλιού χωματόδρομου από τις Τρεις Εκκλησιές και στο τέλος του υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι με σκαλιά. Η παραλία δεν είναι καθόλου οργανωμένη.

Γούρνες

Η παραλία Γουρνών βρίσκεται ανάμεσα στο Κοκκίνη Χάνι και τις Γούβες, ανατολικά του Ηρακλείου. Διαθέτει μικρούς, αμμώδεις κολπίσκους που είναι ανοιχτοί στους ανέμους και για αυτό το λόγο έχουν κατασκευαστεί κυματοθραύστες. Η παραλία Γουρνών είναι βαθιά και έχει ψιλή ξανθή άμμο. Είναι οργανωμένη και στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό..

Δέρματος

Η παραλία Δέρματος βρίσκεται στα ανατολικά του Τσούτσουρα. Σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού Αναποδάρη, του μεγαλύτερου ποταμού της Κρήτης. Είναι μια όμορφη, αλλά χωρίς οργάνωση, παραλία με βότσαλα στην ανατολική πλευρά της και με άμμο στη δυτική της με πολλά αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά.

Ελληνοπεράματα

Τα Ελληνοπεράματα ή Λινοπεράματα βρίσκονται στα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου μετά τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία που στην ουσία είναι η συνέχεια της παραλίας της Αμμουδάρας. Παρά το ότι βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις τσιμεντοβιομηχανίας και δεξαμενών καυσίμου τα νερά είναι καθαρά. Η παραλία δε διαθέτει οργάνωση.

Καλαμάκι

Η παραλία του Καλαμακίου βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό περίπου στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου κοντά στις Μοίρες. Είναι μια εντυπωσιακά μεγάλη αμμουδιά αλλά σε αρκετά σημεία της υπάρχουν βραχώδεις επίπεδες πλάκες που γλιστρούν. Η παραλία διαθέτει πλήρη οργάνωση και στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταλύματα και ταβέρνες.

Καμπουλά

Η παραλία Καμπουλά βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου, κοντά στον Τσούτσουρα. Έχει μεγάλα βότσαλα και ήρεμα, καταγάλανα νερά. Η παραλία δε διαθέτει ιδιαίτερη οργάνωση αλλά σε αρκετά σημεία υπάρχουν αλμυρίκια για φυσική σκιά. Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε λιγοστά καταλύματα και ταβέρνες.

Καρτερός

Ο Κόλπος του Καρτερού βρίσκεται ανατολικά του Ηρακλείου και εκτείνεται σε μια απόσταση προς τα ανατολικά για περίπου 3 χιλιόμετρα. Έχει ψιλή, ξανθιά άμμο, ρηχά νερά και κατά τμήματα είναι οργανωμένη. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής και φαγητού.

Καστρί

Το Καστρί βρίσκεται νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου, στον απάνεμο όρμο του Κερατόκαμπου. Είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο οικισμούς της περιοχής και διαθέτει ένα μικρό λιμανάκι για βάρκες. Ακριβώς δίπλα από το λιμάνι υπάρχει μια μικρή παραλία με άμμο και αλμυρίκια χωρίς όμως να είναι οργανωμένη. Ωστόσο στην περιοχή θα βρείτε αρκετά καταλύματα και ταβέρνες.

Κερατόκαμπος

Η παραλία του Κερατόκαμπου βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου κοντά στον Τσούτσουρα. Είναι μια μεγάλη παραλία που το μήκος της ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα. Η δυτική πλευρά της έχει άμμο με καταγάλανα νερά και διαθέτει μια αρκετά καλή οργάνωση. Στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες.

Κάτω Γούβες

Οι παραλίες στις Κάτω Γούβες έχουν ρηχά νερά και ψιλή άμμο. Επειδή τις πιάνει πολύ ο βοριάς έχουν κατασκευαστεί σε κάποια σημεία μικρά λιμανάκια για να κόβει ο αέρας. Έχουν πολύ καλή οργάνωση και σε όλη την περιοχή θα βρείτε πληθώρα από καταλύματα, εστιατόρια και ταβέρνες και πολλά τουριστικά καταστήματα.

Κλαδισός

Η παραλία Κλαδισός βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου κοντά στην Αγία Πελαγία, στις εκβολές του ποταμού Κλαδισός από όπου πήρε και το όνομα της. Έχει ψιλό βοτσαλάκι και καταπράσινα, σχεδόν πάντα ήρεμα νερά. Διαθέτει πάρα πολύ καλή οργάνωση. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός ξενοδοχείου.

Κόκκινη Άμμος

Η Κόκκινη Άμμος βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου, πολύ κοντά στα Μάταλα. Το όνομά της το πήρε από τα κεραμιδί πετρώματα της περιοχής που έδωσαν ένα κοκκινωπό χρώμα στην αμμουδιά. Είναι μια από τις καλύτερες παραλίες στην Κρήτη, απομονωμένη, αμμώδης, με υποτυπώδη οργάνωση και αρκετά εκτεθειμένη στους δυτικούς ανέμους. Το βόρειο τμήμα της παραλίας είναι στέκι γυμνιστών και έχει τεράστιους βράχους κάτω από τους οποίους υπάρχουν πολλές σπηλιές. Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με περπάτημα μέσα από ένα σχετικά δύσβατο μονοπάτι με απότομη ανάβαση-κατάβαση ή ανηφορίζοντας ένα λοφίσκο πάνω από τον οικισμό των Ματάλων ο οποίος στο τέλος του καταλήγει στην παραλία, ή μέσω θαλάσσης. Η Κόκκινη Άμμος, καθώς και η ευρύτερη περιοχή, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, καθώς εκεί, βρίσκουν καταφύγιο οι Μεσογειακές φώκιες, και οι χελώνες caretta-caretta.

Κοκκίνη Χάνι

Το Κοκκίνη Χάνι βρίσκεται ανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στο Βαθειανό Κάμπο και στις Γούρνες. Η ακτογραμμή στο Κοκκίνη Χάνι αποτελείται από πολλές μεγάλες και μικρές παραλίες με άμμο και ρηχά γαλάζια νερά, οι οποίες προστατεύονται από μικρούς τεχνητούς μόλους που κόβουν το κύμα. Η περιοχή είναι πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά και υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής και φαγητού καθώς και τουριστικά καταστήματα.

Κόκκινος Πύργος

Η παραλία του Κόκκινου Πύργου βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου, πολύ κοντά στο Τυμπάκι, μπροστά στον ομώνυμο οικισμό. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη, αμμουδερή παραλία που εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα και φτάνει ως τον Κομό. Διαθέτει πάρα πολύ καλή οργάνωση και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα καθώς και επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Στην παραλία του Κόκκινου Πύργου βρίσκουν καταφύγιο οι θαλάσσιες χελώνες caretta caretta για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Κομός

Ο Κομός βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου κοντά στο Τυμπάκι. Είναι μια μεγάλη παραλία με μήκος πάνω από 3 χιλιόμετρα με χοντρή, άσπρη άμμο και πάρα πολύ καλή οργάνωση στο νότιο τμήμα της. Στο βόρειο τμήμα που είναι γεμάτο αλμυρίκια, κέδρους και αμμόλοφους τριγύρω από τα βράχια, συχνάζουν γυμνιστές. Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει πολλά τουριστικά καταλύματα και έχει αρκετές επιλογές για φαγητό.

Κουδουμάς

Η παραλία Κουδουμά βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί. Είναι μια φανταστική παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα αλλά κρύα νερά. Δεν υπάρχει καμιά οργάνωση. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσα από ένα χωματόδρομο, σε καλή κατάσταση, αλλά με αρκετές απότομες στροφές, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, με θέα που κόβει την ανάσα

Λέντας

Η παραλία του Λέντα βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου μπροστά από το ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό. Έχει πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, με αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Είναι προφυλαγμένη από τους ανέμους και στο μεγαλύτερο μέρος της έχει πολύ καλή οργάνωση. Στον οικισμό του Λέντα υπάρχουν αρκετά καταλύματα και ταβέρνες.

Ληστής

Ο Ληστής βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νομού Ηρακλείου, ανάμεσα στον Κερατόκαμπο και στον Τσούτσουρα. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε μια απότομη πλαγιά. Η παραλία είναι μια από τις ωραιότερες στην Κρήτη και δεν είναι πολύ μεγάλη. Έχει άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, δεν είναι οργανωμένη αλλά πλέον μαζεύει πολύ κόσμο. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Ανατολικά της παραλίας υπάρχει ένας τεράστιος βράχος, ο βράχος του Ληστή όπως ονομάζεται. Στην πάνω πλευρά του βράχου σχηματίζονται μερικές όμορφες σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτές ζούσε κάποτε ένας ληστής, ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Στις σπηλιές μπορείτε να φτάσετε αρκετά εύκολα από τον κεντρικό δρόμο. Στην κορυφή του βράχου υπήρχε μικρό ιερό κατά την αρχαιότητα.

Λούτρα

Η παραλία Λούτρα βρίσκεται ανατολικά του Λέντα στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου, στην έξοδο του φαραγγιού της Λούτρας. Στα ανατολικά της παραλίας είναι το ακρωτήριο Τράφουλας στο οποίο βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του Λέντα. Εκεί δίπλα στο λιμάνι υπάρχουν δύο κολπάκια με χοντρή άμμο και σχετικά βραχώδη βυθό. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη αλλά κοντά υπάρχουν κάποια καταλύματα και ταβέρνες.

Λυγαριά

Η Λυγαριά βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου, λίγο πριν την τουριστική Αγία Πελαγία. Ο κόλπος της Λυγαριάς είναι κλειστός και προστατεύεται από τους ανέμους. Έχει χοντρή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά και είναι πολύ καλά οργανωμένη.

Μαδές

Το Μαδέ είναι ένας μικρός παραλιακός οικισμός που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου, δίπλα στη Λυγαριά, στο ακρωτήριο της Τρυπητής. Είναι ένας μικρός κόλπος περιτριγυρισμένος από πολλούς βράχους και διαθέτει πολύ καλή οργάνωση.

Μάλια

Η παραλία των Μαλίων βρίσκεται στα ανατολικά το νομού Ηρακλείου στο ομώνυμο παραθεριστικό θέρετρο. Στην ουσία αποτελεί μέρος της τεράστιας αμμουδιάς που ξεκινάει από τη διπλανή Σταλίδα. Είναι μια φαρδιά παραλία με ψιλή άμμο και ρηχά νερά αλλά ανοιχτή στους συχνούς βοριάδες. Είναι άρτια οργανωμένη και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε πολλά καταλύματα, ταβέρνες και εστιατόρια και πολλές επιλογές για διασκέδαση και ψώνια.

Μάρτσαλο

Η παραλία Μάρτσαλο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου στην έξοδο του ομώνυμου Φαραγγιού. Είναι μια απομονωμένη, απαράμιλλης ομορφιάς παραλία, βοτσαλωτή με κρυστάλλινα, γαλοζοπράσινα νερά και φοίνικες. Είναι προσβάσιμη μέσω του φαραγγιού με πεζοπορία περίπου δύο χιλιομέτρων ή μέσω θαλάσσης. Στην παραλία δεν υπάρχει κανενός είδους οργάνωση.

Μάταλα

Η παραλία των Ματάλων βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ηρακλείου. Η παραλία των Ματάλων κατοικούνταν από την αρχαιότητα, ενώ έγινε διάσημη ως τόπος παραμονής χίπηδων τις δεκαετίες ’60 και ’70. Είναι ένας ασφαλής, κλειστός κόλπος με άμμο και βότσαλα. Τα Μάταλα είναι μια μεγάλη και φαρδιά αμμουδιά, που διαθέτει καθαρά και σχεδόν πάντα κυματώδη βαθιά νερά. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη και ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια μεγαλύτερη πληθώρα επιλογών για διαμονή, διασκέδαση και φαγητό.

Μονοναύτης

Η παραλία του Μονοναύτη βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Ηρακλείου, κοντά στην κεντρική παραλία της Αγίας Πελαγίας. Το όνομα της το πήρε, σύμφωνα με μια ιστορία, που λέει ότι μετά από ένα ναυάγιο σώθηκε μόνο ένας ναύτης οπού και διασώθηκε φτάνοντας στη στεριά. Είναι μια ήσυχη παραλία χωρίς πολύ κόσμο. Η παραλία είναι ένας όμορφος κόλπος περιτριγυρισμένος από βράχια με άμμο και λεπτό βότσαλο, με γαλανά νερά, είναι ρηχή στην αρχή και αποκτά βάθος σταδιακά. Είναι μία οργανωμένη παραλία και από πάνω υπάρχουν ταβέρνες και εστιατόρια. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων.

Παλαιόκαστρο

Η παραλία του Παλαιόκαστρου βρίσκεται στα δυτικά του νομού Ηρακλείου και ανατολικά του όρους Βασιλικό. Προστατεύεται και από τις δύο πλευρές της από ψηλούς βράχους, είναι βοτσαλωτή με καταγάλανα νερά και σχετική οργάνωση.

Παντάνασσα

Η παραλία της Παντάνασσας βρίσκεται στα δυτικά του νομού Ηρακλείου και πήρε το όνομά της από το μοναστήρι της Παναγίας της Παντάνασσας που βρίσκεται πάνω από την παραλία. Η αμμουδερή παραλία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γραφικό λιμανάκι της περιοχής. Τριγύρω υπάρχουν αρκετά δέντρα που κρέμονται από τους γκρεμούς και δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη οργάνωση αλλά υπάρχουν κάποιες επιλογές για φαγητό.

Πετράκης

Η παραλία Πετράκης βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Ηρακλείου, δίπλα στο Λέντα. Ένα μέρος της είναι σχετικά οργανωμένο αλλά η υπόλοιπη παραλία είναι τελείως ανοργάνωτη. Είναι βοτσαλωτή και υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες.

Ποταμός

Η παραλία Ποταμός βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Ηρακλείου κοντά στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων και τον υδροβιότοπο για τα ενδημικά πουλιά της περιοχής. Είναι μια πανέμορφη και μεγάλη παραλία με αμμοθίνες και το φθινόπωρο εμφανίζονται και τα λευκά κρινάκια. Η μεγάλη αυτή αμμουδιά διαθέτει αλμυρίκια και έχει πεντακάθαρα κρυστάλλινα και δροσερά νερά αλλά επηρεάζεται από τους βόρειους ανέμους. Η παραλία είναι πολυσύχναστη και διαθέτει πολύ καλή οργάνωση αλλά υπάρχουν και σημεία ποιο απομονωμένα και χωρίς οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα για διαμονή και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Σαραντάρης

Η παραλία του Σαραντάρη βρίσκεται ανατολικά του νομού Ηρακλείου κοντά στον Ανισσαρά, ανάμεσα στα λιμανάκια της Χερσονήσου. Ο Σαραντάρης είναι η δυτικότερη ακτή της περιοχής και είναι ανάμεσα στα βραχώδη και κοσμικά Λιμανάκια Χερσονήσου, τους μικροσκοπικούς απάνεμους κολπίσκους που ξεκινούν από το ακρωτήρι Σαραντάρι και συνεχίζουν ανατολικά, ως το λιμάνι της Χερσονήσου. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ένα μικρό, αλλά σχετικά απότομο μονοπάτι, που ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Είναι μια ακτή με λεπτή άμμο και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά με πολύ καλή οργάνωση στη μια πλευρά της. Στην περιοχή υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων και επιλογών για φαγητό και διασκέδαση.

Σκιαδάκι

Η παραλία Σκιαδάκι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νομού Ηρακλείου στην έξοδο του φαραγγιού Κακοπέρατου, σε μια από τις πιο απομονωμένες περιοχής της Κρήτης. Έχει ψιλό βοτσαλάκι και είναι περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια που προσφέρουν φυσική σκιά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Δε διαθέτει καθόλου οργάνωση και η πρόσβαση γίνεται μέσω θαλάσσης ή με πεζοπορία περίπου μιας ώρας μέσω των διπλανών παραλιών στο Καλάμι.

Σταλίδα

Η παραλία της Σταλίδας βρίσκεται ανατολικά του νομού Ηρακλείου στο κέντρο του ομώνυμου τουριστικού θέρετρου, το οποίο ανάμεσα στη Χερσόνησο και στα Μάλια. Η Σταλίδα είναι μια τεράστια αμμουδερή παραλία με ρηχά, καταγάλανα νερά, που εκτείνεται έως την παραλία των Μαλίων. Διαθέτει πάρα πολύ καλή οργάνωση και σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Τέρτσα

Η παραλία Τέρτσα βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νομού Ηρακλείου, κοντά στην Ψαρή Φοράδα. Πρόκειται για μια ήρεμη παραλία με χοντρή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, χωρίς οργάνωση. Στην περιοχή υπάρχουν κάποια καταλύματα για διαμονή και λίγες ταβέρνες.

Τρυπητή

Η παραλία Τρυπητή βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Το όνομά της το πήρε από την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής που είναι χτισμένη σε μια σπηλιά του φαραγγιού. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με βαθιά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και σκούρο ψιλό βοτσαλάκι, χωρίς καμία οργάνωση.

Τσούτσουρας

Η παραλία του Τσούτσουρα βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου, στην έξοδο των φαραγγιών Μίντρη και Τσούτσουρα. Δεξιά κι αριστερά από το μικρό λιμανάκι του οικισμού υπάρχουν δύο κολπίσκοι με μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων, χοντρή άμμο και καταγάλανα νερά. Διαθέτει υποτυπώδη οργάνωση. Στην περιοχή υπάρχουν κάποια καταλύματα για διαμονή και ταβέρνες.

Φόδελε

Η παραλία του Φόδελε βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή του νομού Ηρακλείου, πολύ κοντά στο ομώνυμο χωριό και σχηματίζεται στην έξοδο του ποταμού Παντομάντρη. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά με καταγάλανα νερά αλλά εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Το δυτικό τμήμα της παραλίας διαθέτει πολύ καλή οργάνωση αλλά το ανατολικό είναι τελείως ανοργάνωτο.

Μονοναύτης

Η παραλία του Μονοναύτη βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Ηρακλείου, κοντά στην κεντρική παραλία της Αγίας Πελαγίας. Το όνομα της το πήρε, σύμφωνα με μια ιστορία, που λέει ότι μετά από ένα ναυάγιο σώθηκε μόνο ένας ναύτης οπού και διασώθηκε φτάνοντας στη στεριά. Είναι μια ήσυχη παραλία χωρίς πολύ κόσμο. Η παραλία είναι ένας όμορφος κόλπος περιτριγυρισμένος από βράχια με άμμο και λεπτό βότσαλο, με γαλανά νερά, είναι ρηχή στην αρχή και αποκτά βάθος σταδιακά. Είναι μία οργανωμένη παραλία και από πάνω υπάρχουν ταβέρνες και εστιατόρια. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων.

Παλαιόκαστρο

Η παραλία του Παλαιόκαστρου βρίσκεται στα δυτικά του νομού Ηρακλείου και ανατολικά του όρους Βασιλικό. Προστατεύεται και από τις δύο πλευρές της από ψηλούς βράχους, είναι βοτσαλωτή με καταγάλανα νερά και σχετική οργάνωση.

Παντάνασσα

Η παραλία της Παντάνασσας βρίσκεται στα δυτικά του νομού Ηρακλείου και πήρε το όνομά της από το μοναστήρι της Παναγίας της Παντάνασσας που βρίσκεται πάνω από την παραλία. Η αμμουδερή παραλία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γραφικό λιμανάκι της περιοχής. Τριγύρω υπάρχουν αρκετά δέντρα που κρέμονται από τους γκρεμούς και δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη οργάνωση αλλά υπάρχουν κάποιες επιλογές για φαγητό.

Πετράκης

Η παραλία Πετράκης βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Ηρακλείου, δίπλα στο Λέντα. Ένα μέρος της είναι σχετικά οργανωμένο αλλά η υπόλοιπη παραλία είναι τελείως ανοργάνωτη. Είναι βοτσαλωτή και υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες.

Ποταμός

Η παραλία Ποταμός βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Ηρακλείου κοντά στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων και τον υδροβιότοπο για τα ενδημικά πουλιά της περιοχής. Είναι μια πανέμορφη και μεγάλη παραλία με αμμοθίνες και το φθινόπωρο εμφανίζονται και τα λευκά κρινάκια. Η μεγάλη αυτή αμμουδιά διαθέτει αλμυρίκια και έχει πεντακάθαρα κρυστάλλινα και δροσερά νερά αλλά επηρεάζεται από τους βόρειους ανέμους. Η παραλία είναι πολυσύχναστη και διαθέτει πολύ καλή οργάνωση αλλά υπάρχουν και σημεία ποιο απομονωμένα και χωρίς οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα για διαμονή και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Σαραντάρης

Η παραλία του Σαραντάρη βρίσκεται ανατολικά του νομού Ηρακλείου κοντά στον Ανισσαρά, ανάμεσα στα λιμανάκια της Χερσονήσου. Ο Σαραντάρης είναι η δυτικότερη ακτή της περιοχής και είναι ανάμεσα στα βραχώδη και κοσμικά Λιμανάκια Χερσονήσου, τους μικροσκοπικούς απάνεμους κολπίσκους που ξεκινούν από το ακρωτήρι Σαραντάρι και συνεχίζουν ανατολικά, ως το λιμάνι της Χερσονήσου. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ένα μικρό, αλλά σχετικά απότομο μονοπάτι, που ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Είναι μια ακτή με λεπτή άμμο και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά με πολύ καλή οργάνωση στη μια πλευρά της. Στην περιοχή υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων και επιλογών για φαγητό και διασκέδαση.

Σκιαδάκι

Η παραλία Σκιαδάκι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νομού Ηρακλείου στην έξοδο του φαραγγιού Κακοπέρατου, σε μια από τις πιο απομονωμένες περιοχής της Κρήτης. Έχει ψιλό βοτσαλάκι και είναι περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια που προσφέρουν φυσική σκιά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Δε διαθέτει καθόλου οργάνωση και η πρόσβαση γίνεται μέσω θαλάσσης ή με πεζοπορία περίπου μιας ώρας μέσω των διπλανών παραλιών στο Καλάμι.

Σταλίδα

Η παραλία της Σταλίδας βρίσκεται ανατολικά του νομού Ηρακλείου στο κέντρο του ομώνυμου τουριστικού θέρετρου, το οποίο ανάμεσα στη Χερσόνησο και στα Μάλια. Η Σταλίδα είναι μια τεράστια αμμουδερή παραλία με ρηχά, καταγάλανα νερά, που εκτείνεται έως την παραλία των Μαλίων. Διαθέτει πάρα πολύ καλή οργάνωση και σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Τέρτσα

Η παραλία Τέρτσα βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νομού Ηρακλείου, κοντά στην Ψαρή Φοράδα. Πρόκειται για μια ήρεμη παραλία με χοντρή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, χωρίς οργάνωση. Στην περιοχή υπάρχουν κάποια καταλύματα για διαμονή και λίγες ταβέρνες.

Τρυπητή

Η παραλία Τρυπητή βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Το όνομά της το πήρε από την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής που είναι χτισμένη σε μια σπηλιά του φαραγγιού. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με βαθιά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και σκούρο ψιλό βοτσαλάκι, χωρίς καμία οργάνωση.

Τσούτσουρας

Η παραλία του Τσούτσουρα βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου, στην έξοδο των φαραγγιών Μίντρη και Τσούτσουρα. Δεξιά κι αριστερά από το μικρό λιμανάκι του οικισμού υπάρχουν δύο κολπίσκοι με μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων, χοντρή άμμο και καταγάλανα νερά. Διαθέτει υποτυπώδη οργάνωση. Στην περιοχή υπάρχουν κάποια καταλύματα για διαμονή και ταβέρνες.

Φόδελε

Η παραλία του Φόδελε βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή του νομού Ηρακλείου, πολύ κοντά στο ομώνυμο χωριό και σχηματίζεται στην έξοδο του ποταμού Παντομάντρη. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά με καταγάλανα νερά αλλά εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Το δυτικό τμήμα της παραλίας διαθέτει πολύ καλή οργάνωση αλλά το ανατολικό είναι τελείως ανοργάνωτο.

Διαμονή στο νομό Ηρακλείου: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register