Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Ηλείας

Άγιος Ηλίας

Η παραλία του Αγίου Ηλία βρίσκεται στον κόλπο του Χελωνίτη και είναι μια αμμώδης παραλία με έκταση πάνω από δύο χιλιόμετρα. Στο βυθό υπάρχουν σημεία με βράχια. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας διαθέτει άρτια οργάνωση αλλά υπάρχουν και κάποια σημεία που δεν είναι οργανωμένα.

Αρκούδι

Η παραλία Αρκούδι βρίσκεται βόρεια του κόλπου Χελωνίτη στο νομό Ηλείας και είναι μια σχετικά μικρή παραλία με άρτια οργάνωση. Είναι αμμουδερή μέσα κι έξω εκτός από κάποια σημεία στα δυτικά της που έχει βράχια.

Γλύφα

Η παραλία Γλύφα βρίσκεται κοντά στο Βαρθολομιό με ένα υπέροχο δάσος από πίσω της. Είναι μια τεράστια παραλία με άμμο, ρηχά νερά και άρτια οργάνωση σε πολλά σημεία της.

Ζαχάρω

Η παραλία της Ζαχάρως είναι μία πανέμορφη απέραντη παραλία με χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά και πολύ καλή οργάνωση στο μεγαλύτερο μέρος της.

Θίνες-Βαρθολομιό

Η παραλία Θίνες-Βαρθολομιό βρίσκεται στον κόλπο του Χελωνίτη. Είναι μια τεράστια παραλία που το μήκος της ξεπερνά τα εφτά χιλιόμετρα, με ψιλή άμμο και άρτια οργάνωση στα περισσότερα τμήματά της.

Καβούρι

Η παραλία Καβούρι βρίσκεται στον όρμο του Κατάκολου και είναι μια τεράστια αμμώδη παραλία με ρηχά νερά και έκταση που ξεπερνάει τα 14 χιλιόμετρα. Στο δυτικό άκρο της παραλίας υπάρχει μια προβλήτα και δημιουργεί ένα φυσικό όριο. Τμήματα της παραλίας έχουν πλήρη οργάνωση αλλά υπάρχουν πολλά σημεία ανοργάνωτα.

Καϊάφας

Η παραλία Καϊάφας βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Κυπαρισσιακού κόλπου με μήκος που ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα. Έχει άμμο και καταγάλανα νερά που βαθαίνουν ομαλά. Τμήματα της παραλίας διαθέτουν άρτια οργάνωση. Στο βορειοδυτικό τμήμα της ακτής η λιμνοθάλασσα του Καϊάφα ενώνεται με τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Κατά μήκος της ακτής εκβάλουν τα ρέματα Ζαχαραΐικο, Θολό, Γλατσίτικο και Βούλγκρεμο.

Κάτω Σαμικό

Η παραλία Κάτω Σαμικό βρίσκεται στον Κυπαρισσιακό κόλπο και έχει άμμο μέσα και έξω. Είναι μια τεράστια παραλία που το μήκος της φτάνει τα εφτά χιλιόμετρα. Το νοτιοανατολικό μέρος της διαθέτει άρτια οργάνωση ενώ το υπόλοιπο είναι οργανωμένο ανά τμήματα.

Κουρούτα

Η παραλία Κουρούτα είναι αμμουδερή μέσα κι έξω με ρηχά νερά και μήκος που φτάνει τα 5,5 χιλιόμετρα. Τμήματα της παραλίας είναι πολύ καλά οργανωμένα αλλά υπάρχουν και σημεία πιο ήρεμα χωρίς οργάνωση. Στην παραλία Κουρούτα έρχονται οι χελώνες Caretta-Caretta για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Λουτρά Κυλλήνης

Η παραλία Λουτρά Κυλλήνης- Κάστρου είναι αμμουδερή με ρηχά νερά και μήκος σχεδόν πέντε χιλιομέτρων. Σποραδικά υπάρχουν κάποια αρμυρίκια και φυτρώνουν τα κρινάκια της θάλασσας. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας διαθέτει άρτια οργάνωση.

Διαμονή στο νομό Ηλείας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register