Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Βοιωτίας

Άγιος Βασίλειος

Ο Άγιος Βασίλειος, είναι ένας μικρός και όμορφος οικισμός, με μερικές ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Έχει δύο παραλίες με χοντρή άμμο. Η μία παραλία, στα δεξιά του χωριού, διαθέτει άπλετη σκιά κάτω από τα αλμυρίκια. Η άλλη παραλία είναι λίγο απομακρυσμένη και σίγουρα πιο ήσυχη.

Άγιος Ισίδωρος

Η παραλία του Αγίου Ισιδώρου είναι η δημοφιλέστερη παραλία στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι, με υπέροχο βυθό, που κάνει τα νερά διαυγή και τους δίνει μια υπέροχη τυρκουάζ απόχρωση. Η παραλία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και πλήρως οργανωμένη και υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό. Ο μεγάλος βράχος στη μια άκρη της παραλίας του Αγίου Ισιδώρου, πάνω στον οποίο είναι τοποθετημένη η γαλάζια σημαία, δίνει τη δική του πινελιά στο τοπίο της περιοχής.

Άγιος Νικόλαος

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Έχει ψιλό, γκρίζο βοτσαλάκι, με νερά πεντακάθαρα και διαυγή.

Αντίκυρα

Στην παραλία της Αντίκυρας, ακριβώς μπροστά από τον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό της Βοιωτίας θα συναντήσετε ήρεμα νερά, γαλάζια και πεντακάθαρα, ψιλό, γκρίζο μικρό βότσαλο. Η καταπράσινη φύση γύρω από τα μικρά, παραδοσιακά σπιτάκια, συνθέτουν ένα γραφικό τοπίο που δίνει ξεχωριστό χρώμα στην περιοχή. Η παραλία έχει σημεία οργανωμένα αλλά και ελεύθερα.

Δήλεσι

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παραλίας είναι τα ρηχά νερά και η αμμώδης ακτή. Βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία προσφέρει καλή οργάνωση και τουριστικές υποδομές.

Δίστομο

Η παραλία του Διστόμου «οριοθετεί» την ακτογραμμή του δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, που ξεκινά από την παραλία της Αντίκυρας  και σε όλο το μήκος της διαθέτει γραφικούς κολπίσκους. Κάτασπρο βότσαλο και διαυγή νερά σε όλες τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συναντούν οι επισκέπτες της παραλίας του Διστόμου. Αν και διαθέτει οργανωμένα τμήματα, όπου προσφέρονται ομπρέλες και ξαπλώστρες στους λουόμενους, στην παραλία του Διστόμου συναντά κανείς και ελεύθερα τμήματα για να περάσει την ημέρα του. Σε κάποια σημεία της επίσης, υπάρχουν σχεδόν πάνω στα βότσαλα δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά.

Ζελίτσα

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής αλλά η πρόσβαση γίνεται μόνο από χωμάτινο δρόμο, καθώς η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη.

Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι είναι μια ακτή με όμορφη, καθαρή θάλασσα, βοτσαλάκια και υπέροχη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.

Λιβαδόστρατα

Η παραλία του ομώνυμου χωριού έχει μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου, χοντρή άμμο και ψιλό χαλίκι, καταγάλανα νερά και είναι η πιο γνωστή της περιοχής των Πλαταιών.

Σαράντι

Το Σαράντι είναι ένας ωραίος κόλπος με ψιλό χαλίκι και καταγάλανα νερά σε κοντινή απόσταση από τη Θήβα. Είναι πολυσύχναστη και διαθέτει πολύ καλή οργάνωση και κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες.

Διαμονή στο νομό Βοιωτίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register