Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Αρκαδίας

Ανάβαλος

Μία από τις πολλές μικρές και ήσυχες παραλίες που συναντά κανείς στη διαδρομή από το Άστρος προς την Αργολίδα λίγο πριν το Κιβέρι και μετά το Ξηροπήγαδο. Η παραλία βρίσκεται στα σύνορα των δύο νομών και διαθέτει άμμο και καθαρά νερά, ενώ πήρε το όνομά της από τη γνωστή υποθαλάσσια καρστική πηγή γλυκού νερού του Ανάβαλου που πηγάζει σε Κυνουρία και Αργολίδα.

Αρκαδικό Χωριό

Η ομώνυμη παραλία του πρότυπου οικισμού του Αρκαδικού χωριού στο δρόμο από τον Άγιο Ανδρέα προς το Λεωνίδιο. Βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από τον οικισμό. Η παραλία αποτελεί μικρό κόλπο που εκτείνεται σε 110 μέτρα μήκος.  Παραλία με βότσαλο.  Τα νερά καθαρά και όχι ιδιαίτερα βαθιά. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω μονοπατιού.

Ξηροπήγαδο

Παραλία ή και παραλίες μια και φέρουν το ίδιο όνομα τέσσερις παραλίες στο ομώνυμο χωριό της Κυνουρίας. Ήσυχο περιβάλλον, βότσαλο, πεντακάθαρα νερά  και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες που λειτουργούν όλο το χρόνο. Το Ξηροπήγαδο βρίσκεται στα σύνορα Αρκαδίας- Αργολίδας και  προσφέρει ιδανικές διακοπές για όσους αναζητούν χαλάρωση.

Παλιόχανο

Παραλία των Κάτω Βερβένων με ρηχά πεντακάθαρα νερά και πλούσια αμμουδιά. Το όνομά της εικάζεται ότι το πήρε από το γεγονός ότι το 1800 εκεί ήταν χάνι. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε και το λιθόκτιστο κτίσμα της μεταβυζαντινής εποχής Παλιόχανο, δέκα χιλιόμετρα από την παραλία, που φέρει πολεμίστρες από όλες τις πλευρές και μέχρι σήμερα προκαλεί ερωτηματικά στους επισκέπτες για την αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία του. Από το χώρο όπου βρίσκεται το κτίριο λέγεται ότι μεταφερόταν ασβέστης στις απέναντι περιοχές της Αργολίδας. Κοντά στο Παλιόχανο βρίσκεται σπηλιά από την οποία αναβλύζει υφάλμυρο νερό, το οποίο όμως ήταν πόσιμο για τα ζώα.

Πόρτες

Νότια του Παραλίου Άστρους, πήρε το όνομά της από την περιοχή Πόρτες Μελιγούς. Τρία λεπτά από το κέντρο του Άστρους και 10 λεπτά με ποδήλατο. Αποτελεί την παλιά εκβολή της λίμνης Μουστού που σήμερα είναι ανενεργή.  Ένα τμήμα της απόστασης  είναι βατός χωματόδρομος. Η παραλία διαθέτει χοντρή άμμο – βοτσαλάκι και βαθιά- δροσερά και πεντακάθαρα νερά, ενώ λόγω των ανέμων η παραλία είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ. Επίσης υπάρχουν ευκάλυπτοι για φυσική σκιά.

Τυρός

Η Παραλία Τυρού είναι μια από τις πιο ονομαστές παραλίες στο νομό Αρκαδίας και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε αξιόλογο θερινό παραθεριστικό κέντρο με καλή τουριστική υποδομή για την άνετη παραμονή των επισκεπτών του, με εύκολη πρόσβαση. Η μεγάλη παραλία του, σχεδόν δύο χιλιόμετρα, από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου προσφέρεται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, η πλούσια βλάστηση και το υπέροχο φυσικό τοπίο συμπληρώνουν την εξαιρετική εικόνα της περιοχής.

Χερρονήσι

Μία από τις πολλές μικρές παραλίες της Κυνουρίας, που οφείλει την ονομασία της στη λιμνοθάλασσα του Χερρονησίου (η δεύτερη λιμνοθάλασσα μετά τη λιμνοθάλασσα του Μουστού) που σχηματίζεται από τα νερά που αναβλύζουν από πηγή που βρίσκεται στο λόγο Χερρονησίου. Η λιμνοθάλασσα επικοινωνεί κατευθείαν με τη θάλασσα.

Διαμονή στο νομό Αρκαδίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register