Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Αργολίδας

Αρβανιτιά

Η παραλία Αρβανιτιά βρίσκεται πίσω από την πόλη του Ναυπλίου και νότια της Ακροναυπλίας. Πρόκειται για μια μέτρια σε μέγεθος παραλία με χοντρό πετραδάκι στο κέντρο της, βραχώδη στις άκρες της και αμμώδη βυθό και πολύ καλή οργάνωση. Η πρόσβαση στη θάλασσα γίνεται με μικρές μεταλλικές σκάλες. Μέτρια σε μέγεθος παραλία, αμμώδης με μικρό πετραδάκι και αμμώδη βυθό.

Βιβάρι

Το Βιβάρι είναι μια σχετικά μικρή παραλία. Αποτελείται από πολύ μικρούς συνεχόμενους κολπίσκους. Είναι αμμώδης αλλά σε κάποια σημεία στο βυθό της είναι πετρώδης. Είναι πολυσύχναστη και πολύ καλά οργανωμένη.

Ίρια

Η παραλία Ίρια έχει ψιλό και χοντρό πετραδάκι, ανάμεικτα με άμμο, καταγάλανα νερά και είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος. Ο βυθός της θάλασσας είναι κυρίως αμμώδης και σε διάφορα σημεία πετρώδης. Οργανωμένη κατά τόπους με σημεία πολυσύχναστα αλλά και απομονωμένα.

Θερμησία

Η Θερμησία είναι μια πλήρως οργανωμένη, πολυσύχναστη παραλία στο ομώνυμο χωριό απέναντι ακριβώς από την Ύδρα. Είναι αμμώδης, με ρηχά και πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν ομαλά.

Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι βρίσκεται κοντά στην Παλαιά Επίδαυρο, στο κέντρο ενός μικρού γραφικού κόλπου σε μια κατάφυτη περιοχή με πεύκα. Είναι μια μικρή ανοργάνωτη παραλία, με ψιλό βότσαλο και άμμο και αντίθετα ο βυθός της είναι πετρώδης. Έχει ρηχά, καταγάλανα νερά που βαθαίνουν ομαλά.

Κάντια

Η παραλία Κάντια στο νομό Αργολίδας βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Έχει ψιλό και χοντρό πετραδάκι, ανάμεικτα με άμμο, με αμμώδη βυθό και είναι πολύ μεγάλη σε έκταση. Διαθέτει πολύ καλή οργάνωση.

Καραθώνα

Η παραλία Καραθώνα βρίσκεται πολύ κοντά στο Ναύπλιο και πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αμμουδερή παραλία με ρηχά νερά και αμμώδη βυθό. Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες με πολύ καλή οργάνωση στο μεγαλύτερο μέρος της αλλά και απόμερα σημεία.

Καστράκι

Η παραλία Καστράκι βρίσκεται δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης, πολύ κοντά στο Τολό. Έχει ψιλό πετραδάκι με άμμο και στη δεξιά της άκρη είναι βραχώδης. Είναι μια πάρα πολύ μικρή ανοργάνωτη τελείως παραλία.

Κονδύλι

Η παραλία Κονδύλι βρίσκεται ανάμεσα στο Βιβάρι και την Κάντια και θεωρείται η ωραιότερη παραλία της Αργολίδας. Έχει ψιλό και χοντρό πετραδάκι ανάμεικτα με άμμο, βυθός πετρώδης εκτός από κάποια σημεία στην αριστερή πλευρά που είναι αμμώδης. Είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος, με βαθιά και καταγάλανα νερά και έχει αρκετά καλή οργάνωση. Στην αριστερή άκρη της παραλίας βρίσκεται δίπλα στο κύμα το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Κορακιά

Η παραλία Κορακιά βρίσκεται νοτιοδυτικά από την πόλη του Κρανιδίου και η πρόσβαση της γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου περνώντας μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο με δέντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Είναι μια σχετικά μικρή παραλία, χωρίς καθόλου οργάνωση, με χοντρό βότσαλο και νερά που βαθαίνουν ομαλά. Εδώ βρίσκεται το μικρό νησάκι Κορακιά που μπορεί κάποιος να το προσεγγίσει περπατώντας.

Κόστα

Η παραλία Κόστα βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο και είναι πολύ κοντά στο Πόρτο Χέλι. Είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία, πολυσύχναστη, αμμώδης και βότσαλο σε κάποια σημεία, πεντακάθαρα νερά και άρτια οργάνωση.

Λεπίτσα

Η παραλία Λεπίτσα βρίσκεται στον οικισμό Κοιλάδες κοντά στο Πόρτο Χέλι, ακριβώς απέναντι από το Άστρος Κυνουρίας. Είναι μια καταπράσινη παραλία που περιβάλλεται από φοίνικες και πεύκα που προσφέρουν φυσική σκιά. Έχει άμμο μέσα και έξω αλλά στις άκρες της παραλίας υπάρχουν βράχια. Διαθέτει άρτια οργάνωση και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Νεράκι

Η παραλία Νεράκι είναι βραχώδης στις άκρες της και αμμώδης στο κέντρο της με μικρό πετραδάκι. Πολύ μικρή σε μέγεθος με αμμώδη πλούσιο, βυθό παραλία αλλά η πρόσβασή της γίνεται μόνο με τα πόδια μέσω ενός χωμάτινου δρόμου και δεν έχει καμιά οργάνωση.

Πλάκα

Η Πλάκα είναι μια πολύ μεγάλη παραλία με ψιλό και χοντρό πετραδάκι ανάμεικτα με άμμο και βυθό αμμώδη με εξαίρεση κάποια σημεία που έχει πλάκες. Διαθέτει πολύ καλή οργάνωση, είναι πολυσύχναστη αλλά έχει κάποια πιο απομονωμένα σημεία.

Τολό

Η παραλία στο Τολό έχει πολύ ψιλή άμμο με ρηχά νερά και είναι σχετικά μεγάλη. Είναι ίσως η πιο άρτια οργανωμένη παραλία στο νομό Αργολίδας. Τα πεντακάθαρα νερά της είναι εντυπωσιακά, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που η διαύγειά τους κάνει την παραλία να θυμίζει τεράστια πισίνα.

Χινίτσα

Η Χινίτσα βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Χέλι μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με αλμυρίκια και σκίνους που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Πρόκειται για μια μικρή, αλλά πολυσύχναστη παραλία. Είναι αμμώδης αλλά ο βυθός της πέρα από άμμο διαθέτει και βράχια, είναι άρτια οργανωμένη.

Διαμονή στο νομό Αργολίδας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register