Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Αγριλιά

Μεταξύ του Αστακού και του Μύτικα βρίσκεται η παραλία της Αγριλιάς. Είναι μια αμμώδης ακρογιαλιά με βαθυγάλανα νερά και κατάφυτη από μικρούς θάμνους. Υπάρχει στην παραλία οργανωμένο τμήμα αλλά στη δεξιά της πλευρά είναι ανοργάνωτη.

Βαθυαβάλι

Η παραλία Βαθυαβάλι βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και θεωρείται από τις ομορφότερες παραλίες σε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στρωμένη με ψιλό βότσαλο και καταγάλανα νερά και πολύ καλή οργάνωση.

Διόνι

Το Διόνι είναι μια παραλία που χαρακτηρίζεται από την άγρια ομορφιά της. Πεντακάθαρη αμμουδιά, υπέροχα νερά, με σχετική οργάνωση και θέα τα νησιά Οξειά και Μακρή.

Καβουρότρυπα

Η παραλία Καβουρότρυπα έχει με ψιλό βότσαλο και άμμο και διαθέτει υπέροχα γαλανά νερά και αποτελεί τη συνέχεια της παραλίας Κρυονέρι. Είναι αρκετά καλά οργανωμένη και στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

Κάτω Βασιλική

Η παραλία Κάτω Βασιλική βρίσκεται δίπλα στον ομώνυμο οικισμό. Είναι μια πολυσύχναστη και πολύ καλά οργανωμένη παραλία με άμμο και καταγάλανα νερά. Στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες.

Κρυονέρι

Σχεδόν απέναντι από την Πάτρα και κοντά στο Μεσολόγγι, στους πρόποδες του όρους Βαράσοβα, βρίσκεται το ειδυλλιακό Κρυονέρι που πήρε το όνομά του από τις άφθονες φυσικές πηγές της περιοχής. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία με έκταση περίπου τρία χιλιόμετρα. Έχει πολύ καλή οργάνωση και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε καταλύματα για διαμονή και αρκετές επιλογές για φαγητό.

Λιμνοπούλα

Η παραλία Λιμνοπούλα βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και την Κάτω Βασιλική. Είναι μια πανέμορφη παραλία με υπέροχη άμμο και πεντακάθαρα νερά, αρκετά απομονωμένη αν και μαζεύει αρκετό κόσμο και δε διαθέτει οργάνωση.

Λούρος

Η παραλία Λούρος είναι η μεγαλύτερη του νομού Αιτωλοακαρνανίας με μήκος περίπου 17 χιλιομέτρα. Την απέραντη ανοιχτόχρωμη αμμουδιά του περιβάλλει βλάστηση με αρμυρίκια, κέδρους, δάφνες και κρίνα της άμμου. Σε αρκετά σημεία η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη αλλά υπάρχουν και ελεύθερα σημεία που προσφέρουν φυσική σκιά τα δέντρα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα και ταβέρνες.

Μύτικας

Απέναντι από το νησάκι Κάλαμος, βρίσκεται η παραλία Μύτικας, στρωμένη με βότσαλο και υπέροχα γαλανά νερά. Διαθέτει πολύ καλή οργάνωση και στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταλύματα και επιλογές για φαγητό.

Παλιοπόταμος ή Σκρόφες

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται μια σειρά από μικρές παραλίες γνωστές ως Σκρόφες ή Παλιοπόταμος. Είναι ένα σύνολο από μικρές παραλίες και κολπίσκους, στην πλειοψηφία τους με άμμο και όλες με πανέμορφα γαλανά νερά. Η πρόσβαση γίνεται μέσω χωματόδρομου και αποτελούν ιδανική επιλογή για όποιον θέλει ησυχία. Δε διαθέτουν καμμιά οργάνωση.

Τουρλίδα

Πολύ κοντά στο Μεσολόγγι, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας Κλείσοβας, βρίσκεται η παραλία Τουρλίδα. Η Τουρλίδα είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία με υπέροχα γαλανά νερά, πλήρως οργανωμένη και πολυσύχναστη. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα και ταβέρνες.

Διαμονή στο νομό Αιτωλοακαρνανίας: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register