Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στο Νομό Έβρου

Ο νομός Έβρου και οι παραλίες του προσελκύουν κάθε χρόνο περισσότερους τουρίστες. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι και η ακτογραμμή της Αλεξανδρούπολης, που βρέχεται από την άκρη του Αιγαίου, το Θρακικό πέλαγος. Παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα, αμμώδεις και βραχώδεις, πολύβουες και οργανωμένες, με καταγάλανα νερά. Οι προσχώσεις του μεγάλου ποταμού δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για οικογένειες και μικρά παιδιά, που μπορούν να κολυμπήσουν σε ρηχά νερά με ασφάλεια. Βραβευμένες με γαλάζια σημαία, οι παραλίες του νομού προσφέρουν μεγάλη ποικιλία.

Αγία Παρασκευή στη Μάκρη

Η Αγία Παρασκευή είναι μια από τις παραλίες στο νομό Έβρου και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων δυτικά της Αλεξανδρούπολης, δίπλα στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Μάκρης. Κοσμική και οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχουν και καφέ – μπαρ που προσφέρουν στους λουόμενους καφέ, δροσιστικά ποτά αλλά και ελαφρύ φαγητό. Η παραλία Αγίας Παρασκευής δεν είναι τεράστια σε μήκος, αλλά πλατιά με παχιά, ξανθή και ψιλή άμμο. Η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Αγίας Παρασκευής, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από την πρωτεύουσα, γιατί την προτιμά για τα καθαρά νερά της και για την κοντινή της απόσταση από την Αλεξανδρούπολη. Είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες γιατί έχει πολύ χώρο για παιχνίδι αλλά και ρηχά νερά. Πήρε το όνομά της από το ομώνυμο εκκλησάκι, αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή που βρίσκεται κοντά και όπου διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου, την ημέρα της γιορτής της.

Άγιος Γεώργιος στη Μάκρη

Η παραλία του Άγιου Γεωργίου βρίσκεται στο 10ο χλμ Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, στο νότιο άκρο της Μάκρης και απέχει από την Αλεξανδρούπολη περίπου δέκα χιλιόμετρα. Την ονομασία Άη Γιώργης την πήρε από το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή. Η τουρκική ονομασία της ακτής σημαίνει κατά λέξη «σίδερο» όμως δεν είναι γνωστό το πώς προέκυψε ως τοπωνύμιο. Είναι η πιο δημοφιλής παραλία και θεωρείται μία από τις καλύτερες στον νομό Έβρο. Είναι αμμώδης με υπέροχα καταγάλανα νερά, οργανωμένη αλλά υπάρχει ελεύθερος χώρος για όσους αποζητούν ηρεμία, ταβέρνα και καφετέρια.

Δελφίνι

Η παραλία Δελφίνι προτιμάται από ντόπιους επισκέπτες για την απέραντη αμμουδερή αμμουδιά της, για τα ρηχά νερά, για τα beach bar, αλλά και για την κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Δημοτική Παραλία ΕΟΤ στην Αλεξανδρούπολη

Η βραβευμένη Δημοτική Παραλία ΕΟΤ με τη Γαλάζια Σημαία είναι δίπλα ακριβώς στο κέντρο της Αλεξανδρούπoλης. Είναι η μόνη παραλία της Αλεξανδρούπολης με είσοδο, ενώ οι σύγχρονες και μοντέρνες εγκαταστάσεις διαθέτουν πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η ακτή είναι με αμμώδης με ξανθή, ψιλή άμμο και πέρα από τις ξαπλώστρες και ομπρέλες υπάρχει και αρκετός ελεύθερος χώρος για όσους προτιμούν να στήσουν τη δική τους ομπρέλα. Πάρα πολύς κόσμος προτιμά την παραλία του ΕΟΤ για τα πεντακάθαρα νερά, για τις εγκαταστάσεις που καλύπτει όλες τις ανάγκες. Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

Δικέλλα στην Αλεξανδρούπολη

Η τεράστια παραλία των Δικέλλων (μήκος 4.300 μ) βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο οικισμό και απέχει περίπου 20 χλμ από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες και φημισμένες παραλίες της περιοχής. Η ακτή στο σύνολό της είναι αμμώδης με βότσαλο και τα νερά της είναι βαθιά. Είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της με ξαπλώστρες και ομπρέλες, διαθέτει όμως και μεγάλους ελεύθερους χώρους. Για την εξυπηρέτηση των λουομένων λειτουργούν αναψυκτήρια και beach bar. Κοντά στην παραλία Δικέλλων υπάρχει ο οικισμός της Μάκρης αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσημβρίας.

Καλαμάκι στη Νέα Χιλή

Η αμμώδης παραλία Καλαμάκι βρίσκεται στον οικισμό της Νέας Χιλής, 3 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη στο δρόμο προς Μάκρη. Σε αυτή μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στο beach bar ή να πιει το ουζάκι του στην παραθαλάσσια ταβέρνα.

Κόκκινα Βράχια στη Χιλή

Τα Κόκκινα Βράχια είναι μια από τις παραλίες στο νομό Έβρου και βρίσκεται λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, πριν τον παραθαλάσσιο οικισμό της Χιλής. Πρόκειται για μικρούς γραφικούς ορμίσκους, που τους καλοκαιρινούς μήνες πλημμυρίζουν από κόσμο. Η ονομασία της προέρχεται από τα βράχια που την περιβάλλει, μια ιδιαίτερη ερυθρή απόχρωση που το κάνει ξεχωριστό. Είναι μεγάλη παραλία, με ψιλό πετραδάκι, οργανωμένη με ξαπλώστρες-ομπρέλες και καφετέριες. Τα Κόκκινα Βράχια χαρακτηρίζονται για τα πεντακάθαρα νερά, αλλά η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη.

Κυανή Ακτή στη Μάκρη

Η παραλία της Κυανής Ακτής της Μάκρης είναι δημοφιλής για τη μοναδική της μορφολογία και για τους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα προσφέροντας στους λουόμενους τη σκιά τους. Πολύ κοντά βρίσκεται το ομώνυμο χωριό, που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα παραθαλάσσια κέντρα της Αλεξανδρούπολης. Η ακτή είναι μεγάλη σε μήκος, με ρηχά νερά, ιδανικά για μικρά παιδιά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, καφετέριες, ψαροταβέρνες και ουζερί με θέα στη Σαμοθράκη. Πάνω στην παραλία της Μάκρης υπάρχει πλήθος από ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα

Μεσημβρία

Η αμμώδης παραλία της Μεσημβρίας βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό και το γνωστό της αρχαιολογικό χώρο. Μπροστά από τα ερείπια της αρχαίας Μεσημβρίας δεν επιτρέπεται η κολύμβηση, γιατί οι αρχαιολογικές έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί και πιστεύεται πως μεγάλο τμήμα της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο σημείο βυθισμένο. Είναι οργανωμένη μόνο σε ένα τμήμα της και αρκετό κόσμο λόγω της εύκολης και κοντινής απόστασης.

Μεταμόρφωση του Σωτήρα στην Τραϊανούπολη

Η παραλία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα βρίσκεται στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης και απέχει δύο χιλιόμετρα από τις ιαματικές πηγές Τραϊανούπολης και την ομώνυμη κωμόπολη. Δεν είναι ιδιαίτερα κοσμική και οργανωμένη, αλλά προσφέρει τις βασικές υπηρεσίες. Η ακτή έχει ψιλή, χρυσή άμμο και λόγω της εύκολης πρόσβασης θεωρείται από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αλεξανδρούπολης. Πολλοί την προτιμούν γιατί προσφέρεται για αμμόλουτρα, αλλά και για ψάρεμα. Νότια του οικισμού Αριστήνου, βρίσκεται το γραφικό ξωκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, όπου κάθε χρόνο την παραμονής της γιορτής (6 Αυγούστου) γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

Νέα Χιλή

Η παραλία της Νέας Χιλής απέχει τρία περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, ακριβώς πάνω στον παραθαλάσσιο δρόμο που την συνδέει με το παραθαλάσσιο χωριό της Μάκρης. Η ακτή είναι αμμώδης, με καστανή πολύ ψιλή άμμο και το βάθος της είναι κλιμακωτό, γιατί σε κάποια σημεία η άμμος υποχωρεί και η ακτή καλύπτεται από πού ψιλό πετραδάκι. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, εστιατόρια και ταβέρνες και καφέ μπαρ. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν τουριστικές υποδομές.

Ορίζοντας

Η παραλία του Ορίζοντα βρίσκεται στην αρχή του οικισμού της Νέας Χιλής, 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και λίγα μέτρα μετά το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΔΠΘ. Σε αυτήν υπάρχει το ομώνυμο καφέ-μπαρ από το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει από ψηλά τη θέα της θάλασσας και ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Σκορπιός στα Δίκελλα

Η παραλία του Σκορπιού απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της Αλεξανδρούπολης και είναι πολύ κοντά στον οικισμό Δίκελλα. Η ακτή είναι αμμώδης με πεντακάθαρα νερά και είναι εξοπλισμένη  με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και διάφορες άλλες ανέσεις για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Η παραλία είναι γνωστή και αγαπητή και στους ψαροτουφεκάδες για το βραχώδη βυθό του.

Διαμονή στο νομό Έβρου: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register