Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Άρτας παραλίες

Παραλίες στο Νομό Άρτας

Παραλίες στο Νομό Άρτας

Κόπραινα

Η παραλία Κόπραινα βρίσκεται στο βορειοανατολικό μυχό του Αμβρακικού Κόλπου με νοτιοδυτικό όριο την Άκρα Κοπραίνης. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι αμμώδεις. Η παράκτια ζώνη της ακτής είναι φυσική και αποτελεί το παράλιο τμήμα ενός κλειστού κόλπου, μήκους 1.500 μέτρων. Το μήκος της ακτής είναι 500 μέτρα, το πλάτος κυμαίνεται από 25 – 100 μέτρα και έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό. Τα νερά στα πρώτα μέτρα είναι και βαθαίνουν ομαλά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ούτε και ιδιαίτερα πολυσύχναστη. Η ακτή σχηματίζεται στις εκβολές του ρέματος συνεχούς ροής Διπόταμος που καταλήγει εντός του Όρμου Κοπραίνης. Στο βόρειο άκρο της περιοχής κολύμβησης υπάρχει μικρό λιμανάκι για αλιευτικά σκάφη και η εξωτερική πλευρά του προστατεύεται από φυσικούς ογκόλιθους.

Πλατανάκι

Η παραλία Πλατανάκι είναι ανάμεσα στην Κορωνησία και την Κόπραινα και βρίσκεται πέντε περίπου χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Νεοχωρίου. Η πρόσβαση στο σημείο είναι πάρα πολύ εύκολη και τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί προορισμό πολλών επισκεπτών. Η παραλία αυτή ουσιαστικά είναι μια στενή λωρίδα εδάφους που βρέχεται από τα νερά του Αμβρακικού από τη μια της πλευρά κι από τη λιμνοθάλασσα Κόφτα – Παλιομπούκα από την άλλη. Κάθετα από την παραλία βρίσκεται ένα κανάλι στο οποίο βρίσκουν μέρος να αράξουν μικρά αλιευτικά σκάφη και ψαρόβαρκες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη ούτε και ιδιαίτερα πολυσύχναστη.

Ράμμα

Η παραλία Ράμμα αποτελεί στην ουσία τη συνέχεια της παραλίας του Μενιδίου. Είναι μια από τις ελάχιστες παραλίες, σε πανελλαδικό επίπεδο, που από τη μια της πλευρά ακουμπά στη θάλασσα κι από την πίσω πλευρά της βρίσκεται μια λιμνοθάλασσα. Συγκεκριμένα, είναι η λιμνοθάλασσα του Άγριλου, μια από τις 20 ακέραιες λιμνοθάλασσες, που διαθέτει ο Αμβρακικός Κόλπος. Η παραλία Ράμμα στο νομό Άρτας είναι μια μη οργανωμένη παραλία για όσους προτιμούν την ηρεμία και μια σχετική απομόνωση. Θεωρείται πως τα νερά εκεί είναι από τα πιο καθαρά σε ολόκληρο τον Αμβρακικό, καθώς τα θαλάσσια ρεύματα βοηθούν στην ανακύκλωση των υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Νικολάου Σκουφά

Πηγή photo slider: Google Maps

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register