Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Καστελλόριζο παραλίες

Παραλίες στο Καστελλόριζο

Παραλίες στο Καστελλόριζο

Το Καστελόριζο είναι από τα ελάχιστα νησιά που δεν έχει πουθενά παραλίες με αμμουδιές, παρά μόνο μια μικρή στην τοποθεσία Μανδράκι. Στον οικισμό μπορείτε να βουτήξετε από βράχια που διαθέτουν εξέδρες για βουτιές και σκαλάκια που κάνουν την είσοδο και την έξοδο από το νερό σχετικά εύκολη. Είναι τοποθετημένες από το Δήμο και σε πολύ λίγες θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Περιμετρικά του νησιού υπάρχουν αρκετά σημεία όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, προσβάσιμα με μονοπάτι ή με σκάφος. Το Καστελλόριζο μπορεί να μην έχει αμμουδερές παραλίες, αλλά φημίζεται για τους εκπληκτικούς όρμους και για τα πεντακάθαρα νερά του.

Μανδράκι

Η παραλία Μανδράκι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην ομώνυμη περιοχή, δίπλα στο λιμάνι με θέα τα νησάκια και τις Μικρασιατικές ακτές. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από το λιμάνι, διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με βότσαλο, που διαθέτει και ένα μικρό λιμανάκι, με πεντακάθαρα νερά, πετρώδη βυθό, απάνεμη, με σχετικά ρηχά νερά και σε κάποια σημεία φυσική σκιά από αλμυρίκια.

Σημεία για κολύμπι με εξέδρες και σκαλάκια

Άγιος Στέφανος

Ο Άγιος Στέφανος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στον ομώνυμο όρμο και την ομώνυμη εκκλησία, με θέα τα νησάκια και τις Μικρασιατικές ακτές. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με βατό μονοπάτι, περίπου 2 χλμ., που ξεκινάει πίσω από το Ξενοδοχείο Μεγίστη, όπου υπάρχει πινακίδα για διευκόλυνση των επισκεπτών. Το κολύμπι γίνεται από τα βράχια, αλλά υπάρχει η δυνατότητα κολύμβησης από την προβλήτα που βρίσκεται δίπλα από το εκκλησάκι.

Κάβος

Ο Κάβος βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, στην είσοδο του λιμανιού. Το κολύμπι γίνεται από προβλήτα, όπου το ομώνυμο μπαράκι έχει τοποθετήσει σκάλες, ξαπλώστρες και ομπρέλες για όποιον θελήσει να κολυμπήσει.

Παραλία Καστελλόριζου

Η παραλία του Καστελλόριζου είναι το λιμάνι που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Είναι το πιο δημοφιλές σημείο κολύμβησης, δίπλα στο φυσικό λιμάνι του νησιού, με προβλήτα, εξέδρα και σκαλάκια. Μπορεί κάποια στιγμή να κολυμπήσει δίπλα σου, μια από τις θαλάσσιες χελώνες που βρίσκονται στο νησί και προστατεύονται αυστηρά από την Ελληνική νομοθεσία.

Πλάκες

Οι Πλάκες βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, δίπλα στον Άγιος Στέφανο, με θέα τα νησάκια και τις Μικρασιατικές ακτές. Η πρόσβαση γίνεται με βατό μονοπάτι ή με σκάφος.

Φάρος

Ο Φάρος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην είσοδο του λιμανιού, δίπλα από το μπαράκι Κάβος. Τα βραχάκια, πίσω από το ομώνυμο καφέ μπαρ είναι από τα πιο δημοφιλή σημεία για κολύμπι, όπου διαθέτει εξέδρα και σκαλάκια.

Άλλες παραλίες είναι:

  • Ναύλακας: στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι ή με σκάφος.
  • Νίφτης: στην ανατολική πλευρά του νησιού, δίπλα στο Μανδράκι, με θέα τα νησάκια και τις Μικρασιατικές ακτές.
  • Σκαλάκια: στην ανατολική πλευρά του νησιού, κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με θέα τα νησάκια και τις Μικρασιατικές ακτές.
  • Σπηλιά Κολώνες: στη νότια πλευρά του νησιού και η πρόσβαση γίνεται με σκάφος.
  • Χασαπειά (τα παλιά δηλαδή σφαγεία του νησιού): στην ανατολική πλευρά του νησιού, κάτω από τα διαμερίσματα Agnanti, με θέα τα νησάκια και τις Μικρασιατικές ακτές. Το κολύμπι γίνεται με προβλήτα και σκαλάκια.

Νησάκια

Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στα κοντινά νησάκια και στις βραχονησίδες, γύρω από το Καστελλόριζο, τα οποία έχουν πανέμορφες παραλίες. Στα κοντινά νησάκια του Αγίου Γεωργίου, Στρογγύλη και Ρω η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το Μανδράκι, με καθημερινά και τακτά δρομολόγια.

Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται απέναντι από το Μανδράκι και η πρόσβαση με καΐκι διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Η παραλία που είναι αρκετά δημοφιλής για κολύμπι και κατάδυση, συγκεντρώνει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού. Το κολύμπι γίνεται από μια τσιμεντένια προβλήτα με εξέδρα και σκαλάκια, εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πίσω από την παραλία βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι που είναι πάντα ανοικτό και μια ταβερνούλα για καφέ και φαγητό.

Ρω

Το νησάκι της Ρω βρίσκεται δυτικά του Καστελλόριζου και είναι γνωστό για την «Κυρά της Ρω», Δέσποινα Αχλαδιώτου, τη μοναδική του κάτοικο, που για δεκαετίες (1898-1982) κάθε πρωί ύψωνε την ελληνική σημαία. Η πρόσβαση γίνεται με καΐκι από το Μαλανδράκι. Είναι ένα καταπράσινο νησάκι, με αμμουδερή παραλία κάτω από το μικρό ξωκλήσι του Άη Γιώργη και θέα τις Μικρασιατικές ακτές. Στη Ρω υπήρχε επίσης οχυρό του Ροδιακού κράτους (4ος αι. π.Χ.) που μετασκευάστηκε στα βυζαντινά και ιπποτικά χρόνια.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register