Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αγαθονήσι Δωδεκάνησα

Παραλίες στο Αγαθονήσι

Παραλίες στο Αγαθονήσι

Το Αγαθονήσι περιτριγυρίζεται από παρθένες και πανέμορφες παραλίες, που οι περισσότερες έχουν πρόσβαση με μονοπάτι ή με σκάφος και δεν είναι οργανωμένες. Οι περισσότερες παραλίες είναι απάνεμες, έχουν βότσαλο και κάποια αρμυρίκια για φυσική σκιά. Οι κυριότερες παραλίες του είναι ο Άγιος Γεώργιος, Αμμουδάκι Μικρό και Μεγάλο, Βαθύ Πηγάδι, Γαϊδουρόλακος, Πάλος, Πόρος, Σπηλιά, Τουρκολιμνιώνας, Τσαγκάρη, Φυκιό και Χοχλιά. Άλλες απομονωμένες παραλίες είναι το Κάστρο, το Κλεφτό, ο Μαΐστρος που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο δυτικά του Καθολικού με τα απόκρημνα βράχια και τον αρχαιολογικό χώρο, η Στιφή, ο Τουρκολιμνιώνας, το Φυκιό και η Χοχλιά.

Άγιος Γεώργιος

Η παραλία Άγιος Γεώργιος βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, στον ομώνυμο οικισμό και αριστερά από το λιμάνι. Είναι μικρή παραλία, με μικρό βοτσαλάκι και ρηχά νερά, απάνεμη γιατί βρίσκεται σε πολύ κλειστό όρμο, αλμυρίκια για φυσική σκιά και ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Ο Άγιος Γεώργιος έχει λιγοστά ταβερνάκια, σνακ μπαρ και καταλύματα διαμονής.

Αμμουδάκι Μικρό και Μεγάλο

Η παραλία Αμμουδάκι Μικρό και Μεγάλο βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Μεγάλου Χωριού. Η πρόσβαση γίνεται χωρίς σημαδεμένο μονοπάτι, από το σημείο που ο δρόμος από το Μεγάλο Χωριό τελειώνει και κατευθύνεται ανατολικά για περίπου 300 μέτρα μέχρι να φτάσετε στο Μικρό Αμμουδάκι, που σημαίνει «Μικρή Αμμώδης Παραλία». Το Μεγάλο Αμμουδάκι ή η «Μεγάλη Αμμώδης Παραλία» είναι 300 μέτρα πιο πέρα. Οι παραλίες είναι ιδανικές για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα.

Βαθύ Πηγάδι

Η παραλία Βαθύ Πηγάδι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, μετά την παραλία του Πόρου και κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Η ονομασία της οφείλεται σε ένα μεγάλο πηγάδι που βρίσκεται εκεί. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή μονοπάτι που ξεκινά μετά την παραλία του Πόρου, πηγαίνοντας από τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, διασχίζοντας ένα μικρό κτήμα. Είναι μικρή παραλία με βοτσαλάκι, αλμυρίκια και θεόρατοι σχίνοι για φυσική σκιά, απάνεμη γιατί βρίσκεται σε πολύ κλειστό όρμο και είναι ιδανική για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα. Κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου βρίσκονται και τα βυζαντινά κτίσματα γνωστά ως Θόλοι.

Γαϊδουραύλακος

Η παραλία Γαϊδουραύλακος βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, δίπλα από τη Σπηλιά. Η πρόσβαση γίνεται με δύσκολο μονοπάτι, λίγα μέτρα δεξιά από την παραλία της Σπηλιάς ή με σκάφος. Είναι μικρή παραλία με βότσαλο, απάνεμη γιατί βρίσκεται σε πολύ κλειστό όρμο και είναι ιδανική για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα.

Πάλος

Η παραλία Πάλος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, πριν την παραλία του Πόρου. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μικρό μονοπάτι από το δρόμο που οδηγεί από το Μεγάλο Χωριό προς το Καθολικό, κάτω από το φυλάκιο του στρατού. Είναι αρκετά μικρή παραλία με βότσαλο, απάνεμη γιατί βρίσκεται σε πολύ κλειστό όρμο και είναι ιδανική για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα.

Πόρος

Η παραλία Πόρος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, κοντά στο Καθολικό και την παραλία Βαθύ Πηγάδι. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μικρό μονοπάτι που βρίσκεται ανάμεσα στα ξωκλήσια της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του Αγίου Νικολάου. Είναι μικρή παραλία με άμμο και ρηχά νερά, απάνεμη γιατί βρίσκεται σε πολύ κλειστό όρμο και είναι ιδανική για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα. Δίπλα στην παραλία βρίσκεται μία παλιά δεξαμενή βρόχινου νερού και μια μεγάλη εσοχή ή ανοιχτή σπηλιά στο βράχο.

Σπηλιά

Η παραλία Σπηλιά βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, δίπλα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες και καλό αραξοβόλι των ιστιοφόρων. Η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο και προσφέρεται για βραδινή βόλτα, καθώς το βράδυ φωτίζεται από φανούς που φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια. Η ονομασία προέρχεται από την μικρή σπηλιά που υπάρχει στη μια άκρη της, ανάμεσα στα βράχια. Είναι μικρή παραλία, με βότσαλο και λίγο άμμο, αλμυρίκια για φυσική σκιά, απάνεμη γιατί βρίσκεται σε πολύ κλειστό όρμο και είναι ιδανική για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα.

Τσαγκάρη ή Τσαγκάρι

Η παραλία Τσαγκάρη ή Τσαγκάρι βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, δίπλα από το λιμάνι και κάτω από το ξωκλήσι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μονοπάτι 300 μέτρων από το Μεγάλο Χωριό προς τα ξωκλήσια του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή) και της Αγίας Ειρήνης (Αγίας Ειρήνης) Χρυσοβαλάντου. Είναι μικρή παραλία με βότσαλο, απάνεμη γιατί βρίσκεται σε πολύ κλειστό όρμο και είναι ιδανική για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Google Maps

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register