Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στους Παξούς

Αλάτι

Η παραλία Αλάτι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Παξών και είναι μικρή με βότσαλα και δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω ενός βατού χωματόδρομου.

Αυλάκι

Η παραλία Αυλάκι βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Παξών με μια ιδιαίτερη άγρια ομορφιά. Έχει σχήμα σαν αυλάκι γύρω από βράχια. Ο βυθός της είναι ιδανικός για καταδύσεις. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Γαλάζιο

Μια πανέμορφη, αμμώδη παραλία που πήρε το όνομά της από τα καταγάλανα νερά της. Περιβάλλεται από τους γκρεμούς της Νεραντούς και η ακτή της καλύπτεται από χοντρή ασβεστολιθική άμμο. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες των Παξών. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Γλυφάδα

Η Γλυφάδα είναι δίπλα στην παραλία Μoνоδένδρι και κάτω από το θέρετρο του Glyfаdа Bеасh Villаs, και μπορεί να την επισκεφτεί κανείς μόνο με σκάφος.

Ερημίτης

Μια φανταστική παραλία στη δυτική πλευρά των Παξών η οποία δημιουργήθηκε μετά από κατολίσθηση. Βρίσκεται μέσα σε ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο, έχει ξανθιά άμμο και καταγάλανα νερά. Τα πανύψηλα λευκά βράχια δεσπόζουν πάνω από την παραλία δίνοντας ένα εξωτικό χρώμα στο περιβάλλον. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου και μετά κατεβαίνοντας 300 περίπου σκαλιά.

Κακή Λαγκάδα

Η παραλία Κακή Λαγκάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, πολύ κοντά στο Γάιο και έχει λευκά βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και περιτριγυρίζεται από βράχια.

Καμίνι Γκούβα

Η παραλία Καμίνι Γκούβα βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού κοντά στο Μογγονήσι. Είναι μία πολύ όμορφη παραλία με βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά και εύκολα προσβάσιμη οδικώς.

Κηπιάδι

Η παραλία Κηπιάδι είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με λευκά βότσαλα και τιρκουάζ νερά. Δε συγκεντρώνει πολύ κόσμος και είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος ή μέσω ενός μονοπατιού.

Κήπος

Ο Κήπος είναι μια μικρή παραλία στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι μια μικροσκοπική λωρίδα με βότσαλα ανάμεσα σε δύο βράχους. Η προσέγγισή της γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου και μετά από ένα στενό μονοπάτι δίπλα στο φράχτη μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Λάκκος

Η παραλία Λάκκος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, κοντά στη Λάκκα. Είναι μια πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά και βότσαλα. Ελιές και κυπαρίσσια φτάνουν μέχρι την παραλία και δημιουργούν φυσική σκιά. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο.

Λεβρεχιό

Το Λεβρεχιό βρίσκεται πολύ κοντά στο Λογγό, έχει καταγάλανα νερά και λευκά μεγάλα βότσαλα. Πίσω από την παραλία υπάρχει ταβέρνα που παρέχει και ντουζιέρες.

Μαρμάρι

Το Μαρμάρι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Παξών και είναι βοτσαλωτή με καταγάλανα νερά. Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο. Διάφορα δέντρα και ελιές φτάνουν μέχρι τη θάλασσα προσφέροντας φυσική σκιά. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός σύντομου μονοπατιού που ξεκινάει από την παραλία Λεβρεχιό ή με σκάφος.

Μονοδένδρι

Το Μονοδένδρι είναι η μοναδική οργανωμένη παραλία των Παξών. Βρίσκεται κοντά στον Λόγγο και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και ταβέρνα. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς και υπάρχει πάρκινγκ.

Ορκός

Ο Ορκός βρίσκεται στη βόρεια πλευρά των Παξών με πυκνή βλάστηση, βαθιά νερά και λευκά βότσαλα. Τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας φυσική σκιά. Είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη μέσω ενός μικρού μονοπατιού.

Πλάκες

Μια υπέροχη μικρή και απομονωμένη παραλία με πυκνή βλάστηση και μικρά βότσαλα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός μικρού μονοπατιού.

Πλάνος

Βρίσκεται στο βορειότερο σημείο των Παξών και είναι ιδανική για εξερεύνηση και πεζοπορία. Διαφέρει αρκετά από τις άλλες παραλίες των Παξών, καθώς έχει μια άγρια ομορφιά με απότομα βράχια τριγύρω και βότσαλα. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς.

Σταφειούχα

Η παραλία Σταφειούχα έχει πάρει το όνομα της από τα θειούχα νερά που υπάρχουν εκεί.  Έχει μικρό λευκό βότσαλο και πυκνή βλάστηση. Είναι ορατή από το δρόμο και μπορείτε να την προσεγγίσετε κατεβαίνοντας ένα μικρό μονοπάτι με σκαλοπάτια.

Χαραμί

Η παραλία Χαραμί βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού κοντά στην παραλία Κανόνι, έχει πεντακάθαρα και ρηχά νερά και είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά. Τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με πυκνή βλάστηση που φτάνει ως την άκρη της θάλασσας δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με σκάφος.

Διαμονή στους Παξούς: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register