Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αρκοί Δωδεκάνησα

Παραλίες στους Αρκιούς

Παραλίες στους Αρκιούς

Οι Αρκιοί έχουν υπέροχες και παρθένες παραλίες με άμμο ή βότσαλο και είναι ιδανικές για απόλυτη χαλάρωση και καταδύσεις. Όλες οι παραλίες έχουν πρόσβαση με σύντομα μονοπάτια ή με σκάφος και καμιά δεν είναι οργανωμένη. Αρκετά ενδιαφέρον είναι ο περίπλους του νησιού αλλά και των γύρω νησιών, γιατί έχουν πλήθος από μικρούς όμορφους κόλπους.

Αυγούστα ή Πατελιά

Η παραλία Αυγούστα ή Πατελιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και απέχει 500 μέτρα από το λιμάνι. Είναι η κοντινότερη και η μεγαλύτερη παραλία του οικισμού, κοντά στην ταβέρνα του καπετάν Στεφανή, όπου η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι. Είναι μια μικρή παραλία, με βότσαλο, ρηχά νερά και αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Δίπλα της ακριβώς βρίσκεται η Πίσω Πατελιά ή Άγιος Στέφανος, μια μικρότερη παραλία με βότσαλο και ρηχά νερά που τις χωρίζει απλά ένας βράχος.

Καλιτζάκη

Η παραλία Καλιτζάκη βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, στον όρμο Στενό ή του Γλύπαπα, δίπλα από τον όρμο που βρίσκεται το λιμάνι. Ο μεγάλος όρμος με ένα γλωσσίδι στη μέση που σχηματίζει ένα «ω», είναι καταφύγιο για πολλά σκάφη. Στη δεξιά πλευρά κάτω από μια ταβέρνα βρίσκεται μια πολύ μικρή παραλία, απάνεμη με θέα τα νησάκια Μάραθο και Σπολάτο.

Καψαλισμένο

Η παραλία Καψαλισμένο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, μέσα σε έναν πολύ κλειστό όρμο, μετά το Λιμνάρι. Η πρόσβαση γίνεται από τον πάνω οικισμό, όπου ακολουθείς το μονοπάτι για Λιμνάρι μέχρι το τέλος του χωματόδρομου. Είναι μια πολύ μικρή παραλία, με μικρό μόλο, επιρρεπής στους βόρειους ανέμους και αλμυρίκια για φυσική σκιά.

Λιμνάρι

Η παραλία Λιμνάρι βρίσκεται μέσα σε έναν κλειστό όρμο, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται από τον πάνω οικισμό και απέχει περίπου 45 λεπτά από το λιμάνι. Είναι μια πολύ μικρή παραλία με βότσαλο και άμμο, απάνεμη στους βοριάδες και έχει ένα μεγάλο δέντρο για φυσική σκιά. Οι ντόπιοι έχουν ανοίξει ένα μονοπάτι μέσα από τα βράχια, ώστε να μπορείτε να περπατήσετε στη μεταξένια λευκή άμμο. Όταν η θάλασσα είναι ακίνητη, αυτός ο αμμώδης υποβρύχιος διάδρομος λαμπυρίζει στο φως του ήλιου.

Μικρή παραλία ή Σιστέρνα

Η Μικρή παραλία ή Σιστέρνα βρίσκεται 300 περίπου μέτρα δυτικά από το λιμάνι, όπου η πρόσβαση γίνεται με μικρό μονοπάτι. Είναι μια πολύ όμορφη παραλία με ψιλό βότσαλο, πεντακάθαρα νερά, απάνεμη και αρμυρίκια για φυσική σκιά.

Τηγανάκια

Η παραλία Τηγανάκια βρίσκεται μέσα σε μικρό κόλπο, στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού, με θέα τα νησάκια Αβάπτιστο, Τσούκα και Μακρονήσι. Η πρόσβαση γίνεται από τον οικισμό του νησιού, όπου στο τέλος του δρόμου υπάρχει ταμπέλα που σας καθοδηγεί για την παραλία, διάρκειας περίπου 45 λεπτών. Είναι η ομορφότερη και η πιο δημοφιλής παραλία των Αρκιών, όπου προσελκύει πολλούς επισκέπτες με μικρά σκάφη ή φουσκωτά. Έχει άμμο και βοτσαλάκι, απάνεμη γιατί βρίσκεται απέναντι από τη νησίδα Αβάπτιστος και έχει αλμυρίκια για φυσική σκιά.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Google Maps

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register