Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Παραλίες στον Άγιο Ευστράτιο

Παραλίες στον Άγιο Ευστράτιο

Παρά το μέγεθός του, ο Άγιος Ευστράτιος διαθέτει αρκετές όμορφες μικρές παραλίες, οι οποίες εναλλάσσονται με χαμηλούς απόκρημνους βράχους και σπηλιές σε πολλά σημεία τους. Οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι προσβάσιμες με βάρκα ή με μονοπάτι. Σε αρκετές παραλίες οι βελανιδιές φτάνουν ως την ακτή με μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Είναι δημοφιλείς σε όσους ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα.

Άγιος Αντώνιος

Η παραλία του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Έχει άμμο αναμεμειγμένη με ψιλό, μαύρο ηφαιστειογενές βότσαλο και βελανιδιές για σκιά. Έχει εύκολη οδική πρόσβαση και συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Οι γειτονικές ακτές είναι βραχώδεις και ενδείκνυνται για υποβρύχιο ψάρεμα.

Άγιος Δημήτριος

Η μεγάλη παραλία του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Έχει άμμο και βελανιδιές για σκιά. Έχει εύκολη οδική πρόσβαση και συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Οι γειτονικές ακτές είναι βραχώδεις και ενδείκνυνται για υποβρύχιο ψάρεμα.

Άγιος Νικόλαος

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, μεταξύ των παραλιών Φτελιό και Γουρνιά. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια μέσω της παραλίας Γουρνιά και σε απόσταση με τα πόδια περίπου δεκαπέντε λεπτών.

Αλονίτσι

Η παραλία Αλονίτσι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με βότσαλα και ρηχά καθαρά νερά. Έχει εύκολη οδική πρόσβαση μέσω αγροτικού δρόμου αλλά είναι εκτεθειμένη σε βόρειους ανέμους.

Ασκάρι

Η παραλία Ασκάρι αποτελεί επέκταση της παραλίας του οικισμού. Η παραλία είναι με βότσαλο, ενώ υπάρχουν ομπρέλες τοποθετημένες από το δήμο.

Γερακοφωλιά

Η παραλία Γερακοφωλιά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι μια όμορφη παραλία με βότσαλο και η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο μέσω αγροτικού δρόμου.

Γουρνιά

Η παραλία στα Γουρνιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Έχει ψιλό βότσαλο και η πρόσβαση γίνεται κυρίως με σκάφος. Υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο όπου βρίσκεται μια κτηνοτροφική εγκατάσταση και θα πρέπει να συνεχίσετε για μικρή απόσταση με τα πόδια.

Λιδαριό

Η μεγάλη παραλία Λιδαριό βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι η ομορφότερη του νησιού. Είναι με άμμο αναμεμειγμένη με ψιλό, μαύρο ηφαιστειογενές βότσαλο και έχει φυσική σκιά. Είναι προσβάσιμη με πολύ σύντομο μονοπάτι.

Μουρούλια

Η παραλία Μουρούλια βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού σε απόσταση μόλις είκοσι λεπτών από τον οικισμό και δεν απαιτείται αυτοκίνητο. Υπέροχη παραλία με ψιλό βότσαλο.

Νεράκι

Η παραλία Νεράκι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι ένας μικρός κλειστός κόλπος με ψιλό βότσαλο ακριβώς κάτω από το Σπήλαιο του Αγίου Ευστρατίου. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο με σκάφος.

Παραλία του οικισμού

Η ιδανική παραλία για την πρώτη βουτιά της ημέρας ή να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου. Πάρτε τα αναψυκτικά ή τον καφέ σας και ξαπλώστε κάτω από τις ομπρέλες που έχει τοποθετήσει ο δήμος. Ιδανικό μέρος για μάσκα και ψαροντούφεκο είναι στο άκρο της παραλίας κατά μήκος των βράχων με κατεύθυνση τη Γαϊδουροσπηλιά, με πανέμορφο βυθό και σπηλιές.

Τρυγάρι

Η σχετικά μεγάλη παραλία Τρυγάρι βρίσκεται δυτικά του νησιού με ψιλό βότσαλο και προσβάσιμη με σύντομο μονοπάτι περίπου πέντε λεπτών.

Τρυπητή

Η παραλία Τρυπητή βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού μέσα σε ένα κλειστό κολπίσκο. Η πρόσβαση γίνεται με σύντομο μονοπάτι. Είναι αμμουδερή παραλία αναμεμειγμένη με ψιλό μαύρο, ηφαιστειογενές βότσαλο. Την ονομασία την πήρε από τη σπηλιά που βρίσκεται στην περιοχή.

Φράγκου

Η παραλία Φράγκου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, σε μικρό όρμο με την ίδια ονομασία. Είναι απάνεμη αμμουδερή παραλία αναμεμειγμένη με ψιλό, μαύρο ηφαιστειογενές βότσαλο και με εύκολη οδική πρόσβαση, με πολύ όμορφα βράχια στις δυο της πλευρές.

Φτελιό

Η μεγάλη παραλία Φτελιό βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού με εύκολη πρόσβαση. Είναι αμμουδερή παραλία αναμεμειγμένη με ψιλό, μαύρο ηφαιστειογενές βότσαλο, ενώ υπάρχει φυσική σκιά. Είναι επίσης καλό μέρος για υποβρύχιο ψάρεμα.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

error: Content is protected !!
You don't have permission to register