Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Χάλκη

Αλιμιά

Η Αλιμιά είναι μια νησίδα ανάμεσα στη Χάλκη και στη Ρόδο. Έχει μία μεγάλη παραλία με ολόχρυση άμμο και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Το μέρος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας. Ο οικισμός της Αλιμιάς είναι χτισμένος στο βάθος του μεγαλύτερου όρμου του νησιού. Περιλαμβάνει αρκετά κτίσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ερειπωμένα λόγω της εγκατάλειψης του οικισμού από την δεκαετία του 1940. Αν και εγκαταλελειμμένος, ο οικισμός έχει κηρυχθεί παραδοσιακός, από το 1978. Βορειοδυτικά του οικισμού, σε μικρή απόσταση από την ακτή υπάρχει μικρή λίμνη με αλμυρό νερό, που αποτελεί έναν από τους 37 φυσικούς υγροτόπους των Δωδεκανήσων.

Αρέτα

Η Αρέτα είναι μια μικρή παραλία με μεγάλα λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ περιβάλλεται από ψηλά βράχια που δημιουργούν μια σχετική σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης και δε διαθέτει καμιά οργάνωση.

Γιάλι

Η παραλία Γιάλι είναι μία μικρή και βοτσαλώδη παραλία, στη νότια πλευρά του νησιού. Έχει άσπρα μεγάλα βότσαλα και καταγάλανα νερά. Η πρόσβαση γίνεται από το εγκαταλειμμένο χωριό κατηφορίζοντας από το δρόμο που βρίσκεται μπροστά ή με σκάφος. Είναι τελείως ανοργάνωτη.

Κάνια

Η παραλία Κάνια, βρίσκεται βόρεια από το κέντρο του νησιού, κοντά στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο σε ασφαλτοστρωμένο δρόνο αλλά και με τα πόδια σε μια διαδρομή περίπου 25 λεπτών. Στην παραλία υπάρχει μια ταβέρνα και μερικές ομπρέλες για ενοικίαση.

Πόνταμος

Ο Πόνταμος είναι μια μικρή και στενή παραλία που είναι όμως η πιο δημοφιλής στη Χάλκη αφού προσφέρει λευκή ψιλή άμμο και εύκολη πρόσβαση. Είναι η μοναδική με άμμο από τις παραλίες της Χάλκης και απέχει μόλις λίγα λεπτά περπάτημα από το λιμάνι. Η παραλία δεν έχει καθόλου δέντρα, αλλά θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια ταβέρνα.

Τραχιά

Η παραλία Τραχιά είναι ουσιαστικά μία λωρίδα γης που βρέχεται από 2 θάλασσες. Το υπέροχο τοπίο και τα παραδεισένια νερά δημιουργούν ένα μαγικό περιβάλλον. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με καΐκι.

Φτενάγια

Η παραλία Φτενάγια έχει πεντακάθαρα νερά και είναι βραχώδης με βότσαλα και αρμυρίκια για φυσική σκιά. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και μία ταβέρνα. Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο μέσω ενός χωματόδρομου.

Πηγή: Δήμος Χάλκης

Διαμονή στη Χάλκη: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register