Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σχοινούσα Μικρές Κυκλάδες

Παραλίες στη Σχοινούσα

Παραλίες στη Σχοινούσα

Με την πιο δαντελωτή ακτογραμμή από όλα τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος των Μικρών Κυκλάδων και με πολλούς υπήνεμους ορμίσκους, διαθέτει τις περισσότερες παραλίες και αποτελεί ιδανικό τόπο για όσους προτιμούν ήρεμες και μοναχικές διακοπές.

Άγιος Βασίλης

Η παραλία του Αγίου Βασιλείου είναι πανέμορφη με ψιλό βότσαλο στην άκρη της χερσονήσου του Αγίου Βασιλείου. Έχει άνοιγμα 110 μέτρων και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά.

Αλιγαριά 1

Η πρώτη από τις τρεις παραλίες του κόλπου της Αλιγαριάς στις νότιες ακτές του νησιού. Είναι πανέμορφη με χρυσαφένια λεπτή άμμο και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά.

Αλιγαριά 2 ή Γκαγκάβι

Η παραλία Γκαγκάβι είναι η δεύτερη παραλία του κόλπου της Αλιγαριάς. Μικρότερη από την πρώτη, με μήκος 30 μ, έχει διάφανα μπλε νερά και μικρές ενάλιες σπηλιές για σκιά.

Αλιγαριά 3 ή Κάμπος

Η παραλία Κάμπος είναι η τρίτη παραλία του κόλπου της Αλιγαριάς. Μικρή αμμουδιά, (περίπου 40 μ. μήκος), που περιβάλλεται από βράχια, με κρυστάλλινα νερά και ενδιαφέροντα βυθό.

Αλμυρός

Η παραλία του Αλμυρού είναι μια από τις παραλίες στη Σχοινούσα και βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού και απέχει περίπου 2 χλμ. από τη Χώρα. Μεγάλη, με άνοιγμα 350 μ. χωρίζεται στα δύο από έναν βραχώδη σχηματισμό που βρίσκεται στο μέσο της παραλίας. Με χρυσή αμμουδιά, αλμυρίκια για σκιά και πεντακάθαρα ρηχά νερά.

Αμμουδάκι του Γαρμπή

Η παραλία Αμμουδάκι του Γαρμπή είναι μικροσκοπική, αμμώδης με πεντακάθαρα νερά, κοντά στην παραλία Λιβάδι. Δεν έχει δένδρα αλλά προσφέρεται για ησυχία και απομόνωση.

Αυλάκι του Παπά

Μικρή αμμώδης παραλία χωρίς δένδρα, κοντά στην παραλία της Ψιλής Άμμου στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Ιδανική για όσους αναζητούν ησυχία και απομόνωση, καθώς και για υποβρύχιο ψάρεμα. Έχει οδική πρόσβαση μέχρι την παραλία της Ψιλής Άμμου και από εκεί με τα πόδια από μονοπάτι 350 μέτρων.

Γερολιμιώνας

Μικροσκοπική (μόλις 15 μ), αλλά πολύ όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά στον κόλπο του Γερολιμνιώνα στη δυτική πλευρά του νησιού. Προσφέρεται ιδιαίτερα για φυσιολάτρες και είναι ιδανική για ψαροντούφεκο. Για να φθάσετε ακολουθήστε το δρόμο προς Μεσσαριά και λίγο πριν το χωριό θα δείτε το χωματόδρομο που πάει αριστερά. Στο πρώτο άνοιγμα αυτού του χωματόδρομου κάντε πάλι αριστερά. Τα τελευταία 300 μ. αυτού του δρόμου είναι λίγο δύσκολα για αυτοκίνητο γι’ αυτό πολλοί το κάνουν με τα πόδια.

Θολάρι

Η παραλία Θολάρι είναι μικρή και ήσυχη χωρίς δένδρα κοντά στην παραλία Λιβάδι.

Κάβος του Μιχάλη

Στο ανατολικό τμήμα του νησιού, κοντά στην παραλία του Λιόλου, σχηματίζονται τρεις μικρές παραλίες με κάτασπρα βότσαλα και υπέροχα νερά. Για να φθάσετε, μετά την παραλία του Λιόλιου συνεχίστε με τα πόδια ακολουθώντας το μονοπάτι που εκτείνεται κατά μήκος του κάβου στα δεξιά σας.

Λιβάδι

Η παραλία Λιβάδι βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και απέχει μόλις 850 μέτρα από τη Χώρα. Είναι αρκετά μεγάλη (230 μ.), με βαθιά μπλε νερά και αμμώδη ακτή με μεγάλα αλμυρίκια. Η θέα είναι καταπληκτική, ενώ από εδώ ξεκινάει και η χερσόνησος του Αη Βασίλη. Έχει οδική πρόσβαση από χωματόδρομο που ξεκινάει από τη Χώρα και αρκετό χώρο για πάρκινγκ. Επίσης προσεγγίζεται με πεζοπορία 10 λεπτών από μονοπάτι που ξεκινάει από τη Χώρα.

Λιόλιου

Στα βορειοανατολικά του νησιού, με σκηνικό που εναλλάσσεται από αμμώδες σε βραχώδες, η παραλία του Λιόλου, είναι ελκυστική για όλους αλλά προσφέρεται ιδιαίτερα για μικρά παιδιά αφού τα κρυστάλλινα νερά της είναι ρηχά. Δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά είναι φαρδιά με πολλά αλμυρίκια για σκιά.

Μερσίνη ή Πίσω Άμμος

Παραλία μήκους περίπου 60 μέτρων με άμμο και αλμυρίκια, δίπλα στο λιμάνι του νησιού το Μερσίνη. Η παραλία προσφέρει φυσική σκίαση, αλλά δεν είναι τόσο ήσυχη λόγω της εγγύτητάς της με το λιμάνι, αλλά και επειδή αποτελεί πέρασμα για τους ντόπιους.

Μπαζαίος

Η παραλία Μπαζαίος είναι η συνέχεια της παραλίας του Λιόλου προς τα αριστερά με ενδιάμεσα να μεσολαβεί μια βραχώδης ακτή. Μικροσκοπική, με άνοιγμα 80 μέτρων  περίπου, είναι κατάφυτη με σχίνα που φθάνουν κοντά στη θάλασσα και έχει υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά.

Όρμος Σιφνέικο

Ερημικός όρμος με άγρια ομορφιά στις δυτικές ακτές το νησιού. Υπήρξε κρησφύγετο πειρατών ενώ στις μέρες μας είναι δημοφιλές αγκυροβόλι ιστιοπλοϊκών. Εδώ βρίσκεται και η σπηλιά Μαρουσώ.

Πορί

Το Πορί είναι ένα μικρό κομμάτι αμμουδιάς με βράχια τριγύρω που σε κάποιο σημείο σχηματίζουν μια μεγάλη σπηλιά που προσφέρει σκιά όλη μέρα. Με χοντρή άμμο στην ακτή, γαλάζια κρυστάλλινα νερά και θέα την Αμοργό είναι ιδανική για ησυχία και απομόνωση. Προσεγγίζεται οδικώς μέχρι την παραλία του Αλμυρού και από εκεί με τα πόδια ακολουθώντας το μονοπάτι 150 μ. που ξεκινάει από το τέλος της παραλίας του Αλμυρού.

Σαντοριναίικο

Η παραλία Σαντοριναίικο με υπέροχη αμμουδιά και φοβερό βυθό βρίσκεται στη χερσόνησο του Αγίου Βασιλείου.

Τσιγκούρι

Το Τσιγκούρι είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Σχοινούσας και απέχει μόλις 450 μέτρα από τη Χώρα. Μεγάλη με άνοιγμα 350 μέτρων, αμμώδης με μεγάλα αλμυρίκια σε όλη της την έκταση και πεντακάθαρα νερά προσφέρεται για όλους.

Φειδού

Η Φειδού είναι ένα νησάκι δίπλα στη Σχοινούσα, από την οποία χωρίζεται από ένα πολύ στενό θαλάσσιο πέρασμα. Η παραλία Φειδού είναι αμμώδης χωρίς δένδρα με ωραίο βυθό και γαλαζοπράσινα νερά. Ιδανική για ησυχία και απομόνωση.

Φουντάνα

Στον κόλπο της Φουντάνας, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού, σχηματίζονται δύο μικρές αμμώδεις παραλίες με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και θέα το Κάτω Κουφονήσι, την Κέρο και την Αμοργό στα δεξιά. Αξιοθέατο της περιοχής, το μικρό ενετικό κάστρο που φαίνεται από την παραλία.

Φύκιο

Η παραλία Φύκιο είναι μικρή (30 μ. μήκος), αμμώδης παραλία, με μικρά αλμυρίκια και τουρκουάζ νερά στη βόρεια πλευρά του νησιού. Ιδανική για υποβρύχιο ψάρεμα. Έχει οδική πρόσβαση από ασφαλτόδρομο που ξεκινάει από τη Χώρα μήκους 2 χλμ. και στη συνέχεια από χωματόδρομο μήκους 1,1 χλμ. που καταλήγει στην παραλία.

Ψιλή Άμμος

Η Ψιλή Άμμος είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Σχοινούσας, κοντά στον οικισμό της Μεσαριάς, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Δεν είναι πολύ μεγάλη (60 μέτρα μήκος), αλλά το τοπίο της είναι μοναδικό, με χρυσή αμμουδιά και αμμόλοφους που φτάνουν μέχρι τα βράχια, κρυστάλλινα νερά και αλμυρίκια για σκιά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι την πιάνει πολύ ο βοριάς αλλά η ομορφιά του τοπίου σε αποζημιώνει.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register