Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Σαμοθράκη

Οι περισσότερες από τις παραλίες της Σαμοθράκης δεν είναι προσβάσιμες οδικώς, αλλά μόνο με καραβάκι. Σε αρκετές καταλήγουν καταρράκτες ή χείμαρροι και όλες έχουν πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Ο βυθός της είναι ένας από τους πλουσιότερους της Μεσογείου και παράδεισος για ψάρεμα και ψαροντούφεκο, όπως και για καταδύσεις.

Βάτος

Η παραλία βρίσκεται νότια της Σαμοθράκης, θεωρείται η πιο όμορφη παραλία αλλά μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με καραβάκι. Είναι πολύ μεγάλη σε έκταση, με λευκή ψιλή άμμο και κυανοπράσινα, σμαραγδένια νερά. Ο Βάτος βρίσκεται στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού και περιβάλλεται από ψηλούς βράχους που σχηματίζουν σπηλιές. Τα καταπράσινα δέντρα φτάνουν ως την άμμο. Πολλοί επισκέπτες κάνουν μπάνιο και μπροστά από τους  καταρράκτες της Γριάς Βάθρας.

Γυάλι

Η τοποθεσία πήρε το όνομα αυτό από την καθαρή θάλασσα. H παραλία έχει λευκά βότσαλα και είναι προσβάσιμη με καραβάκι που ξεκινά από την Καμαριώτισσα.

Θέρμα

Η βοτσαλωτή παραλία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ομώνυμο οικισμό και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Είναι οργανωμένη με πεντακάθαρα δροσερά νερά που βαθαίνουν απότομα.

Καρκάνι

Μια μικρή και απομονωμένη παραλία, στην οποία οδηγείστε μέσω του μονοπατιού που ξεκινά από την Παχιά Άμμο. Η ανάβαση θα σας δυσκολέψει και απαιτεί την προσοχή σας, όμως αν το τολμήσετε θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα καταπράσινα νερά της, ενώ τα ψηλά βράχια ολόγυρα θα σας προστατεύουν από αδιάκριτα βλέμματα.

Κήποι

Η παραλία είναι η πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού, για όσους προτιμούν ηρεμία και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, στο ομώνυμο ακρωτήρι, προσφέροντας στους επισκέπτες της ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα! Οι Κήποι είναι η μεγαλύτερη παραλία με σκούρα γκρίζα βότσαλα και πλαισιώνεται από βράχια. Ονομάζεται Κήπος, γιατί λένε πως κατά την Ελληνιστική εποχή υπήρχε ένας μεγάλος κήπος.

Παχιά Άμμος

Η παραλία είναι από πιο τις δημοφιλείς, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης κοντά στο Λάκκωμα και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Χρυσή άμμος και καταπράσινο περιβάλλον συμπληρώνει το τοπίο της. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, υπάρχει εστιατόριο και beach bar, όπως επίσης και καταλύματα για διαμονή. Σε μικρή απόσταση από την Παχιά Άμμο βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας της Κρημνιώτισσας, χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου. Στο δρόμο για την Παχιά Άμμο, υπάρχουν δύο ακόμα μεγάλες και ήσυχες παραλίες με κροκάλες: οι Μακρυλιές και το Λάκκωμα.

Πύργος του Φονιά

Η παραλία βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Τα νερά του Φονιά που εκβάλλουν εκεί αλλά και το τοπίο με το μεσαιωνικό Πύργο του Φονιά, κάνουν το σημείο ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Ο Φονιάς, στα νερά του οποίου η παράδοση λέει πως έχασε κάποιος τη ζωή του κάποτε, είναι ο πιο δημοφιλής και γνωστός χείμαρρος της Σαμοθράκης, καθώς σχηματίζει μερικές από τις ωραιότερες βάθρες.

Διαμονή στη Σαμοθράκη: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register