Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Σάμο

Οι παραλίες της Σάμου, βοτσαλωτές, αμμώδεις ή ανάμεσα σε βραχώδη ακτογραμμή είναι κατανεμημένες σε όλο το μήκος των ακτών του νησιού, δίπλα σε καταπράσινα τοπία.

Αγία Παρασκευή

Στην περιοχή  Νησί, 9 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η μικρή  παραλία της Αγίας Παρασκευής, από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην άκρη της. Η παραλία διαθέτει μικρά δεντράκια για σκιά, χοντρό βότσαλο και καθαρά βαθιά νερά. Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο. Στην περιοχή υπάρχει και ταβέρνα με ψάρια και θαλασσινά.

Άγιος Ιωάννης Ελεήμονας – Πλάκα – Βάλσαμο

Για τους λάτρες του μοναχικού και ήσυχου μπάνιου θα βρείτε στην περιοχή τη μικρή (250 περίπου μέτρα μήκος) ανοργάνωτη παραλία του Αγίου Ιωάννη. Χωματόδρομος περίπου 3,5 χλμ. από τον κύριο δρόμο Μαραθοκάμπου – Καλλιθέας καταλήγει στο μικρό ορμίσκο με την απομονωμένη παραλία. Από εκεί, ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι θα βρεθείτε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος. Απομονωμένες παραλίες, τελείως ανοργάνωτες και προσβάσιμες μέσω χωματόδρομου  είναι και οι παραλίες της περιοχής Πλάκα και Βάλσαμο. Η παραλία δε του Βαλσάμου διαθέτει μαύρα όμορφα βότσαλα. Επίσης, καλό θα ήταν ο επισκέπτης να γνωρίζει ότι για να απολαύσει το μπάνιο του πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένος με τα απαραίτητα.

Άσπρες

Στην περιοχή του Μαραθοκάμπου επίσης, βρίσκεται και η μικρή βοτσαλωτή παραλία (350 περίπου μ. μήκος) Άσπρες. Έχει μέτριου βάθους καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.  Υπάρχει δυνατότητα  διαμονής κοντά στην περιοχή της παραλίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αυλάκια

Μετά την παραλία Τσαμαδού και σε απόσταση 15 περίπου χλμ. δυτικά από την πόλη της Σάμου,  βρίσκεται  ο οικισμός Αυλάκια με την ομώνυμη παραλία. Η  παραλία  είναι σχετικά οργανωμένη και κατά μήκος της υπάρχουν δέντρα που προσφέρουν σκιά. Έχει βαθιά και καθαρά νερά και είναι εκτεθειμένη στους τους βόρειους ανέμους. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραθαλάσσιες ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης  μπορεί να απολαύσει θαλασσινές γεύσεις.

Γάγκου

Στη βορειοανατολική ακτή του νησιού και σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα βρίσκεται η μικρή (200 περίπου μέτρα μήκος) βοτσαλωτή παραλία «Γάγκου». Η παραλία βρίσκεται στον κόλπο του Βαθέος, έχει σχετικά ρηχά νερά και είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Έχει τιμηθεί πολλές φορές με γαλάζια σημαία και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μετά το μπάνιο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το φαγητό του στις ταβέρνες της περιοχής. Στην περιοχή της Γάγκου υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα κάνει την πρόσβαση πολύ εύκολη ακόμη και με τα πόδια. Οι επισκέπτες, που διαμένουν στην περιοχή, έχουν το πλεονέκτημα να διαλέξουν το είδος της διασκέδασης, που επιθυμούν στην πρωτεύουσα του νησιού με τα πολυάριθμα μπαρ και εστιατόρια.

Γλυκόριζα

Η μικρή και στενή παραλία Γλυκόριζα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων  ανατολικά από το Πυθαγόρειο και 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Συνδυάζει το βότσαλο με την άμμο, έχει ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ιδανική για ατέλειωτο παιχνίδι για τα παιδιά αλλά και ιδανικό μέρος χαλάρωσης για τους γονείς και τους μεγάλους. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Δεντράκια κατά μήκος της,  προσφέρουν σκιά στους λουόμενους. Η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαίαν

Ηραίον

Σε απόσταση 17 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα και 6 περίπου χιλιόμετρα δυτικότερα από το Πυθαγόρειο,  βρίσκεται  η μικρή παραλία (400 περίπου μέτρα μήκος) Ηραίον, στον ομώνυμο οικισμό. Πρόκειται για μία πολύ καλά οργανωμένη παραλία, με βότσαλο και άμμο, μέτριου βάθους και με πεντακάθαρα κρύα νερά.  Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και διευκολύνσεις για θαλάσσια σπορ.

Κάμπος Μαραθόκαμπου

Σε απόσταση 46 περίπου χλμ. νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η μεγάλη και εκτεταμένη παραλία (3.000 περίπου μέτρα μήκος) με άμμο και βοτσαλάκια Κάμπος (Μαραθοκάμπου), ή αλλιώς γνωστή ως Βοτσαλάκια.  Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, μέσα στον κόλπο του Μαραθοκάμπου, κοντά στον τουριστικό οικισμό Όρμος Μαραθοκάμπου. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία, διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και τα νερά της είναι μετρίου βάθους, καθαρά και κρυστάλλινα. Μονάδα ενοικίασης θαλάσσιων δραστηριοτήτων υπάρχει για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Υπάρχει δυνατότητα  διαμονής κοντά στην παραλία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κέρβελη

Σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία Κέρβελη (200 περίπου μέτρα μήκος). Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, έχει σχετικά ρηχά νερά και είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Η παραλία περιστοιχίζεται από ένα καταπράσινο περιβάλλον, δεν είναι οργανωμένη και προσφέρεται για ήσυχο μπάνιο. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες, μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με υπέροχη θέα στα απέναντι μικρασιατικά παράλια. Είναι ιδανική περιοχή για όσους αποζητούν ήρεμες, οικογενειακές και ξεκούραστες διακοπές.

Κλήμα

 

Στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού, σε απόσταση 14  περίπου χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα (εκ των οποίων τα 2-3 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος), βρίσκεται η  μικρή παραλία Κλήμα. Η βοτσαλωτή παραλία έχει σχετικά ρηχά και καθαρά νερά και είναι πολύ καλά προστατευμένη από τους ανέμους. Η θέα στα απέναντι μικρασιατικά παράλια  είναι υπέροχη.  Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη και προσφέρεται για ήσυχο μπάνιο.

Κοκκάρι

Σε απόσταση 9,5 περίπου χλμ. δυτικά από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η  παραλία (500 περίπου μ.) του Κοκκαρίου. Η παραλία βρίσκεται μέσα στον οικισμό Κοκκάρι, λίγο έξω από τον περιφερειακό δρόμο της βόρειας ακτής του νησιού που ενώνει την πόλη της Σάμου και το Καρλόβασι. Πρόκειται για μία παραλία με βότσαλα και βαθιά καθαρά νερά, που  όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι δημιουργείται υψηλός κυματισμός.

Λάκκα – Μουρτιά

Ανατολικά της Σάμου και σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων  από την πρωτεύουσα βρίσκονται οι παραλίες της Μουρτιάς, της Μικρής και της Μεγάλης Λάκκας. Είναι παραλίες με βαθιά νερά, ιδανικές για ψάρεμα και ψαροντούφεκο. Επίσης, ενδείκνυται για τους οπαδούς της πεζοπορίας, αφού η πρόσβαση στην Μικρή και Μεγάλη Λάκκα γίνεται με τα πόδια είτε με βάρκα.

Λεμονάκια

Σε απόσταση 12 περίπου χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα και λίγο μετά το Κοκκάρι,  βρίσκεται  η παραλία (400 περίπου μέτρα) Λεμονάκια. Πρόκειται για μία παραλία με βότσαλα και βαθιά καθαρά νερά, που  όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι δημιουργείται υψηλός κυματισμός. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Λιβαδάκι

Βόρεια της πρωτεύουσας, σε ένα μικρό και στενό κόλπο βρίσκεται η παραλία Λιβαδάκι (100 περίπου μέτρα μήκος). Ανάμεσα από βράχια, απλώνεται μια καλά κρυμμένη μικρή εξωτική παραλία με ανοιχτόχρωμη άμμο, ρηχά και γαλαζοπράσινα νερά. Είναι οργανωμένη με ψάθινες ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar.

Λιμάνι Καρλοβάσου

Σε απόσταση 32 περίπου χλμ. από την πρωτεύουσα, στον οικισμό του Καρλοβάσου, βρίσκεται η παραλία (1 χλμ. περίπου μήκους) Λιμάνι. Η παραλία χωρίζεται από το εμπορικό λιμάνι με μόλους και έχει ρηχά νερά και ψιλή άμμο. Όπως και οι άλλες παραλίες της βόρειας πλευράς, όταν φυσούν δυνατοί βόρειοι άνεμοι παρουσιάζει μεγάλο κυματισμό. Σε ορισμένα σημεία της υπάρχουν ξαπλώστρες με ομπρέλες και snack bar.

Λιμνιώνας

Στην ίδια περιοχή και στο δρόμο προς Καλλιθέα (53 περίπου χλμ νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα) βρίσκεται η μικρή παραλία (400 περίπου μέτρα μήκος) Λιμνιώνας. Πρόκειται για παραλία με ωραία χοντρή άμμο και μικρό βότσαλο και βαθιά κρυστάλλινα νερά. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Μεγάλο Σεϊτάνι

Μετά το Μικρό Σεϊτάνι το μονοπάτι συνεχίζει για άλλα 2 χλμ. περίπου  σε μια μαγευτική διαδρομή με υπέροχη θέα και προορισμό  μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού το Μεγάλο Σεϊτάνι (350 περίπου μέτρα μήκος). Πρόκειται για μια παραλία με χοντρή άμμο και αρκετά βαθιά και καθαρά νερά. Το Μεγάλο Σεϊτάνι είναι η παραλία της προστατευόμενης φώκιας (Monachus monachus) και έχει κηρυχθεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Η παραλία είναι τελείως ανοργάνωτη και απομονωμένη και ο επισκέπτης θα πρέπει να είναι  εξοπλισμένος με τα απαραίτητα. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαμονής στην περιοχή. Σημειώνουμε ότι στο Μεγάλο Σεϊτάνι μπορεί επίσης, να φτάσει κανείς με καΐκι από το λιμάνι Καρλοβάσου.

Μικρό Σεϊτάνι

Στη βόρεια ακτή του νησιού, σε απόσταση 4 περίπου χλμ. από το Καρλόβασι, βρίσκεται η  μικρή παραλία (150 περίπου μέτρα μήκος) Μικρό Σεϊτάνι. Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία, με βαθιά και καθαρά νερά σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο. Η παραλία είναι τελείως απομονωμένη και ανοργάνωτη, αξίζει όμως να σταματήσει κανείς για μια βουτιά στο δρόμο από ή προς το Μεγάλο Σεϊτάνι. Ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στην παραλία είναι περπατώντας, αφού ο δρόμος σταματάει 2 περίπου χλμ. πριν στη θέση Ποτάμι.

Μπάλος

Σε απόσταση 40 περίπου χλμ. νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, μετά το χωριό Κουμέικα, βρίσκεται η μικρή παραλία (400 περίπου μέτρα μήκος) με χοντρό βότσαλο, Μπάλος. Η παραλία βρίσκεται μέσα στον κόλπο του Μαραθοκάμπου στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, δεν είναι οργανωμένη και έχει αρκετά βαθιά και καθαρά νερά.

Μυκάλη

Σε απόσταση 7 περίπου χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η  εκτεταμένη (σχεδόν 3 χιλιόμετρα) παραλία Μυκάλη. Είναι μια λευκή παραλία με χοντρό βότσαλο, σμαραγδένια και πολύ καθαρά νερά με μέτριο βάθος.  Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Δεντράκια  κατά μήκος της,  προσφέρουν  ιδανική σκιά στους λουόμενους. Επίσης, σε αρκετά τμήματα της εκτεταμένης παραλίας  οι  επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν  με το σπορ που επιθυμούν.

Όρμος Μαραθόκαμπου

Σε απόσταση 45 περίπου χλμ νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η  μικρή παραλία, δίπλα ακριβώς από το λιμανάκι του μικρού παραθεριστικού οικισμού Όρμος Μαραθοκάμπου, στους πρόποδες του βουνού Κέρκη. Η παραλία είναι προστατευμένη μέσα στον κόλπο του Μαραθόκαμπου, σχετικά καλά οργανωμένη, με μέτριου βάθους καθαρά νερά. Το καταπράσινο περιβάλλον προσφέρεται για περιπάτους, εκδρομές στα μοναστήρια και εκκλησάκια της περιοχής, στο σπήλαιο του Πυθαγόρα και για ανάβαση στο ψηλότερο βουνό του νησιού, τον Κέρκη (1450μ υψόμετρο).

Πεύκος

Σε απόσταση 37 περίπου χλμ νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, και μέσα στον κόλπο του Μαραθοκάμπου, βρίσκεται η  μικρή βοτσαλωτή παραλία  (200 περίπου μέτρα μήκος) Πεύκος. Η παραλία είναι προσβάσιμη, δεν είναι οργανωμένη, έχει αρκετά βαθιά και καθαρά νερά, και είναι κοντά στην γνωστή παραλία Ψιλή Άμμος Σκουραίικων. Κοντά στην  παραλία υπάρχει εστιατόριο, όπου ο επισκέπτης μπορεί μετά το μπάνιο του να απολαύσει το φαγητό του.

Ποσειδώνιο

Σε  απόσταση περίπου  10 χιλιομέτρων νοτιανατολικά από την πρωτεύουσα βρίσκεται  η μικρή  βοτσαλωτή παραλία (200 περίπου μέτρα μήκος), Ποσειδώνιο  ή Μουλά Ιμπραήμ  (όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι) με σχετικά ρηχά και  γαλαζοπράσινα  καθαρά νερά και υπέροχη θέα στα μικρασιατικά παράλια. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές.

Ποτάμι

Σε απόσταση 34 περίπου χλμ δυτικά από την πόλη της Σάμου και 2 περίπου χλμ. μετά το λιμάνι  Καρλοβάσου,  βρίσκεται η  παραλία (800 περίπου μέτρα μήκος) Ποτάμι. Είναι στη βόρεια ακτή του νησιού και όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι δημιουργείται υψηλός κυματισμός. Πρόκειται για μία γραφική παραλία, με βότσαλο και αρκετά βαθιά πεντακάθαρα νερά. Δεν είναι οργανωμένη σε  όλα τα σημεία της, παρά ένα κομμάτι της μόνο, το οποίο διαθέτει beach bar και λίγες ξαπλώστρες με ομπρέλες.

Ποτοκάκι

Σε απόσταση 16 περίπου χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα και 2 χιλιομέτρων δυτικά από το Πυθαγόρειο, δίπλα από το αεροδρόμιο, βρίσκεται η μεγάλη παραλία (3.000 περίπου μέτρα μήκος) του Ποτοκακίου. Η  παραλία αποτελείται από άμμο και βότσαλο και έχει νερά μέτριου βάθους. Πολλές φορές έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, αφού εκεί βρίσκεται  ο ομώνυμος οικισμός και μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις, που προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών στους επισκέπτες όπως  ομπρέλες, ξαπλώστρες, εγκαταστάσεις ντουζ, beach bars και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Η παραλία εκτείνεται σε μεγάλο μήκος, οπότε μπορεί να ικανοποιήσει και τις απαιτήσεις αυτών που ζητούν ηρεμία και άνεση.

Πυθαγόρειο (Ρεματάκι)

Σε απόσταση 14 περίπου χιλιομέτρων  νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, μέσα στο Πυθαγόρειο δίπλα από το λιμάνι του, βρίσκεται η μικρή παραλία του Πυθαγορείου (100 περίπου μέτρα μήκος). Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού, αποτελείται από βότσαλο και λίγη άμμο, έχει νερά μέτριου βάθους, είναι προστατευμένη μέσα στον κόλπο του Πυθαγορείου και είναι ιδανική για παιδιά. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους.

Τσαμαδού

Σε απόσταση 12,5 περίπου χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Σάμου, βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, η φημισμένη Τσαμαδού (400 περίπου μ. μήκους). Η παραλία βρίσκεται μετά τα Λεμονάκια, στο δρόμο που ενώνει την πρωτεύουσα και το Καρλόβασι. Παλαιότερα ήταν πολύ γνωστή ως παραλία γυμνιστών, αλλά σήμερα συγκεντρώνονται πολύ λίγοι, κυρίως στη δεξιά πλευρά της. Πρόκειται για μία βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα νερά. Τα νερά της βαθαίνουν απότομα, ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους και όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι δημιουργείται υψηλός κυματισμός. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τσαμπού

Μετά την Τσαμαδού και σε απόσταση 15 περίπου χλμ. δυτικά από την πρωτεύουσα   και 3 χλμ. πριν από τον Άγιο Κωνσταντίνο, βρίσκεται η μικρή παραλία (350 περίπου μέτρα) Τσαμπού. Πρόκειται  για μια παραλία με χοντρό βότσαλο, βαθιά και καθαρά νερά. Όπως και οι άλλες παραλίες της περιοχής όταν φυσούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι παρουσιάζει υψηλό κυματισμό. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και  ομπρέλες. Αμέσως δίπλα της υπάρχει και μια μικρότερη παραλία λίγο πιο απομονωμένη.

Τσόπελα

Η βοτσαλωτή παραλία Τσόπελα, με μήκος 100 περίπου μέτρα, βρίσκεται 29 χλμ νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα και 18 χλμ δυτικά από το Πυθαγόρειο. Είναι τελείως ανοργάνωτη με μέτριου βάθους νερά, ιδανική για αυτούς που αποζητούν ησυχία και απομόνωση. Τα τελευταία 7 χλμ μέχρι την παραλία αποτελούν μια γραφική διαδρομή σε χωματόδρομο. Επίσης, άλλος τρόπος προσέγγισης  είναι με καΐκια που ξεκινούν από το Πυθαγόρειο.

Ψιλή Άμμος

Στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού, σε απόσταση 9 περίπου χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η μικρή παραλία (200 περίπου μέτρα μήκος) με πολύ ψιλή άμμο, από την οποία πήρε και το όνομά της. Έχει πολύ ρηχά και καθαρά νερά και είναι πολύ καλά προστατευμένη από τους ανέμους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σημείο αυτό είναι το κοντινότερο σημείο της Ελλάδας με την Τουρκία και απέχει μόλις 1.200 μέτρα. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ψιλή Άμμος ή Χρυσή Άμμος

Μετά τα Βοτσαλάκια, κατά μήκος του δρόμου Μαραθοκάμπου – Καλλιθέας βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, 400 περίπου μέτρων μήκους, η Ψιλή Άμμος ή Χρυσή Άμμος. Αποτελεί ιδανική παραλία για τα παιδιά, αφού τα αβαθή  νερά της και η άμμος προσφέρονται για ατέλειωτο παιχνίδι.  Είναι οργανωμένη  με ομπρέλες, ξαπλώστρες και εστιατόριο.

Πηγή: Π.Ε. Σάμου

Διαμονή στη Σάμο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register